סלט קיסר עם סלמון מעושן שמכינים ב-10 דקות

שי-לי ליפא מגישה סלט קיסר עם סלמון מעושן, שדרוג משגע לסלט קיסר קלאסי. מוסיפים קרוטונים פריכים תוצרת בית וגבינת פקורינו ויש לכם ארוחה נהדרת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מפרידים את עלי החסה, שוטפים ומייבשים. מסננים את הסלמון. חותכים את הג’בטה לקוביות בגודל 2 ס”מ. בעזרת קולפן, יוצרים שבבים מגבינת הפקורינו.
  2. מניחים את עלי החסה בצלחת הגשה ומעליהם את הסלמון המעושן. משאירים בצד.
  3. מכינים את הקרוטונים: מערבבים בקערה את קוביות הג’בטה ושמן הזית. מפזרים בתבנית ואופים 10-8 דקות עד שהם זהובים. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
  4. מכינים את הרוטב: מרסקים בבלנדר מוט את החלמון, החרדל, האנשובי, מיץ הלימון, החומץ והשום עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מוסיפים את שני סוגי השמנים בזילוף דק, תוך כדי ערבול, עד לקבלת מרקם סמיך. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
  5. יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים את הקרוטונים וגבינת הפקורינו. מגישים מיד.

הערות

  • אם הרוטב יוצא סמיך מדי, מוסיפים מעט מים או מיץ לימון

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 267.3 קק״ל 1603.9 קק״ל
פחמימות 11.6 גרם 69.6 גרם
שומן 18.8 גרם 112.8 גרם
נתרן 640.2 מ״ג 3841.2 מ״ג
חלבון 12.3 גרם 73.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.9 גרם 5.4 גרם
שומן רווי 4.2 גרם 25.1 גרם
כולסטרול 56.6 מ״ג 339.3 מ״ג
סידן 60.4 מ״ג 362.2 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 6.9 מ״ג
אשלגן 191.4 מ״ג 1148.5 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 2.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    ליאת טל מרגלית

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody