סלט קיסר עם קרוטונים ופופקורן שניצל
סלט קיסר נקרא כך ולא בכדי. הוא הקיסר של הסלטים! עשיר, מושחת וטעים, ואם תוסיפו לו גם שניצלונים קטנטנים הוא בכלל יהפוך לחגיגה
סלט קיסר נקרא כך ולא בכדי. הוא הקיסר של הסלטים! עשיר, מושחת וטעים, ואם תוסיפו לו גם שניצלונים קטנטנים הוא בכלל יהפוך לחגיגה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 657.0 קק״ל 2628.2 קק״לפחמימות 30.8 גרם 123.0 גרםשומן 59.1 גרם 236.5 גרםנתרן 352.4 מ״ג 1409.5 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.4 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.8 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.7 גרםכולסטרול 52.6 מ״ג 210.3 מ״גסידן 64.1 מ״ג 256.6 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 130.4 מ״ג 521.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות657
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 657.0 קק״ל 2628.2 קק״לפחמימות 30.8 גרם 123.0 גרםשומן 59.1 גרם 236.5 גרםנתרן 352.4 מ״ג 1409.5 מ״גחלבון 6.9 גרם 27.4 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.8 גרםשומן רווי 7.4 גרם 29.7 גרםכולסטרול 52.6 מ״ג 210.3 מ״גסידן 64.1 מ״ג 256.6 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 130.4 מ״ג 521.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 657 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 חסות ערביות בינונייםלבבות
-
1 בצל סגול בינוניפרוס לטבעות
-
1 חבילה צ’ונגו מיני פופקורן של עוף טובמעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה
קרוטונים
-
4 פרוסות חלה טרייהעבות
רוטב
-
1 חלמון L
-
1 כף חרדל גרגירים
-
1 שן שום
-
1 קופסת שימורים אנשובי
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כפית חומץ 5%
-
1 שן שום
-
1 כף רוטב סויה
-
1 כוס שמן חמניותאו שמן צמחי אחר
-
2 כפות מים
אופן הכנה
- מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- חותכים את פרוסות החלה לריבועים קטנים. פורסים אותם על תבנית תנור מצופה בנייר אפייה ומשפריצים מעל ספריי שמן זית.
- מפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור ל-20 דקות. אחרי 10 דקות, מערבבים קצת והופכים אותם, כדי שיהפכו זהובים מכל הצדדים. מוציאים לצינון.
- מכינים את המיני שניצל: מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, פורסים את נתחי השניצל על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכניסים לחימום של 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן והמים למעבד המזון ומפעילים. דרך הפתח העליון מזלפים באיטיות את השמן עד לקבלת רוטב סמיך.
- פותחים טועמים ואם צריך ממליחים עוד. אם סמיך מידי, מוסיפים 2 כפות מים ונותנים עוד פולס במעבד המזון. הרוטב יספיק לשני סלטים, ואפשר להחזיקו במקרר שלושה ימים בקירור.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את עלי החסה, את הגדולים מאוד אפשר לקרוע לשניים ואת הקטנים יותר להשאיר שלמים.
- מוסיפים את הבצל, חצי מכמות הקרוטונים וחצי מכמות השניצלונים.
- שופכים כ-6 כפות מהרוטב ומערבבים היטב עם ידיים נקיות.
- מוסיפים את יתר הקרוטונים והשניצלונים מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקרוטונים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- חותכים את פרוסות החלה לריבועים קטנים. פורסים אותם על תבנית תנור מצופה בנייר אפייה ומשפריצים מעל ספריי שמן זית.
- מפזרים מעט מלח ומכניסים לתנור ל-20 דקות. אחרי 10 דקות, מערבבים קצת והופכים אותם, כדי שיהפכו זהובים מכל הצדדים. מוציאים לצינון.
- מכינים את המיני שניצל: מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, פורסים את נתחי השניצל על תבנית תנור עם נייר אפייה ומכניסים לחימום של 15 דקות.
- מכינים את הרוטב: מכניסים את כל מרכיבי הרוטב פרט לשמן והמים למעבד המזון ומפעילים. דרך הפתח העליון מזלפים באיטיות את השמן עד לקבלת רוטב סמיך.
- פותחים טועמים ואם צריך ממליחים עוד. אם סמיך מידי, מוסיפים 2 כפות מים ונותנים עוד פולס במעבד המזון. הרוטב יספיק לשני סלטים, ואפשר להחזיקו במקרר שלושה ימים בקירור.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה את עלי החסה, את הגדולים מאוד אפשר לקרוע לשניים ואת הקטנים יותר להשאיר שלמים.
- מוסיפים את הבצל, חצי מכמות הקרוטונים וחצי מכמות השניצלונים.
- שופכים כ-6 כפות מהרוטב ומערבבים היטב עם ידיים נקיות.
- מוסיפים את יתר הקרוטונים והשניצלונים מעל ומגישים.
בשיתוף עם "עוף טוב" עם הסימון הירוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן