“סלט רחלי” – סלט קינואה בצבעי הקשת

סלט עשיר, צבעוני ובעיקר טעים, עם המון ירקות,קינואה ואגוזים שמוסיפים פריכות כיפית. מכינים קערה גדולה שלו ויש לכם ארוחה שלמה
סלט עשיר, צבעוני ובעיקר טעים, עם המון ירקות,קינואה ואגוזים שמוסיפים פריכות כיפית. מכינים קערה גדולה שלו ויש לכם ארוחה שלמה
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    400
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.9 קק״ל 1599.6 קק״ל
    פחמימות 38.4 גרם 153.5 גרם
    סוכר 19.5 גרם 78.1 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.4 גרם
    נתרן 1136.0 מ״ג 4543.9 מ״ג
    חלבון 15.6 גרם 62.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סידן 153.6 מ״ג 614.4 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 1004.5 מ״ג 4017.9 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    400
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 399.9 קק״ל 1599.6 קק״ל
    פחמימות 38.4 גרם 153.5 גרם
    סוכר 19.5 גרם 78.1 גרם
    שומן 18.6 גרם 74.4 גרם
    נתרן 1136.0 מ״ג 4543.9 מ״ג
    חלבון 15.6 גרם 62.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.9 גרם 39.8 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרם
    כולסטרול 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סידן 153.6 מ״ג 614.4 מ״ג
    ברזל 3.5 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 1004.5 מ״ג 4017.9 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

קינואה

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הקינואה במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים ומצננים.
  4. בזמן שהקינואה מתקררת חותכים את הגזרים, הכרוב הסגול והכרוב הלבן לקוביות קטנות מאוד. קוצץ ירקות כזה יעזור לכם מאוד.
  5. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתיזים תרסיס שמן, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתנור במשך 30 דקות.
  6. קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות מאוד.
  7. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה. מצננים.
  8. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה ענקית את כל המצרכים ומערבבים בעדינות.
  9. מערבבים את כל מצרכי הרוטב בכוס ומזלפים על הסלט. מערבבים, מפזרים מעל כדורי בייבי מוצרלה ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • חשוב מאוד לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ואחידות אחרת יצא לכם ביס עם יותר מדי גזר או כזה שלא יכלול את כל הירקות ואז לא יהיה כיף בפה
  • במקום כרובית (או בנוסף) אפשר לשים קוביות בטטה רכות או קוביות קישואים או קוביות דלורית
  • במקום אחד הירקות הקשים (או בנוסף) אפשר לשים פולי אדממה. ללא התרמיל כמובן
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
“סלט רחלי” – סלט קינואה בצבעי הקשת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות