“סלט רחלי” – סלט קינואה בצבעי הקשת

סלט עשיר, צבעוני ובעיקר טעים, עם המון ירקות,קינואה ואגוזים שמוסיפים פריכות כיפית. מכינים קערה גדולה שלו ויש לכם ארוחה שלמה
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    22

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הקינואה במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים ומצננים.
  4. בזמן שהקינואה מתקררת חותכים את הגזרים, הכרוב הסגול והכרוב הלבן לקוביות קטנות מאוד.
  5. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים-בינוניים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מתיזים תרסיס שמן, מפזרים מלח ופלפל ואופים בתנור במשך 30 דקות.
  6. קוצצים את עשבי התיבול ופורסים את הצ’ילי לפרוסות דקות מאוד.
  7. במחבת חמה, ללא שמן, קולים את השקדים עד הזהבה קלה. מצננים.
  8. מרכיבים את הסלט: שמים בקערה ענקית את כל המצרכים ומערבבים בעדינות.
  9. מערבבים את כל מצרכי הרוטב בכוס ומזלפים על הסלט. מערבבים, מפזרים מעל כדורי בייבי מוצרלה ומגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

  • חשוב מאוד לחתוך את הירקות לקוביות קטנות ואחידות אחרת יצא לכם ביס עם יותר מדי גזר או כזה שלא יכלול את כל הירקות ואז לא יהיה כיף בפה
  • במקום כרובית (או בנוסף) אפשר לשים קוביות בטטה רכות או קוביות קישואים או קוביות דלורית
  • במקום אחד הירקות הקשים (או בנוסף) אפשר לשים פולי אדממה. ללא התרמיל כמובן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 429.7 קק״ל 1718.8 קק״ל
פחמימות 35.5 גרם 141.8 גרם
שומן 22.9 גרם 91.7 גרם
נתרן 1145.4 מ״ג 4581.7 מ״ג
חלבון 15.3 גרם 61.2 גרם
סיבים תזונתיים 10.3 גרם 41.3 גרם
שומן רווי 2.5 גרם 9.9 גרם
כולסטרול 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
סידן 140.1 מ״ג 560.5 מ״ג
ברזל 3.3 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 918.8 מ״ג 3675.3 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    מירי עובד

    הי, האם יתאים בורגול במקום קינואה?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, יהיה מצוין

      Avatar
      Masha Shamir

      האם הקינואה בלי לשטוף אותה לא תהיה מרירה?

      Avatar
      Foody Foody

      איו חובה לשטוף קינואה כדי להוציא ממנה מרירות, אבל תמיד כדאי לשטוף קטניות ודגנים שמגיעים אלינו מהשדה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody