סלט תאילנדי קיצי מלא בכל טוב
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.7 קק״ל 1118.6 קק״לפחמימות 36.5 גרם 145.9 גרםשומן 20.5 גרם 81.8 גרםנתרן 1570.3 מ״ג 6281.2 מ״גחלבון 22.8 גרם 91.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 61.8 מ״ג 247.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 360.4 מ״ג 1441.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות280
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 279.7 קק״ל 1118.6 קק״לפחמימות 36.5 גרם 145.9 גרםשומן 20.5 גרם 81.8 גרםנתרן 1570.3 מ״ג 6281.2 מ״גחלבון 22.8 גרם 91.1 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 61.8 מ״ג 247.3 מ״גברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 360.4 מ״ג 1441.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
בסיבוב השבוע בשוק האיכרים פתאום צדה את עיני ערמה של פפאיות ירוקות. סלט פפאיה ירוקה הוא אחד הסלטים האהובים עליי. אם הוא מופיע בתפריט של מסעדה – אין סיכוי שאני לא אזמין אותו.
פריך, חמצמץ, חריף, מתקתק ורענן – בסלט הזה באמת יש את כל הנתונים שהופכים סלט למוצלח. אז כשראיתי בשוק את הפפאיה הירוקה ידעתי שאני חייבת לקנות אחת ולהכין בבית סלט פפאיה ירוקה משגע.
המשכתי להסתובב בשוק, וראיתי דוכן מנגו. כל השנה אני מחכה לעונה של המנגו, ובעיקר למנגו מאיה (שהעונה שלו לצערי טרם התחילה). לרגע התבלבלתי מהמנגו. חשבתי לעצמי לוותר על סלט פפאיה ולהכין במקום סלט מנגו ועוף – עוד סלט תאילנדי שאני אוהבת במיוחד. אבל אחרי התלבטות קצרה החלטתי שלא צריך להתלבט וגם לא צריך לבחור, אני בחורה של גם וגם. קניתי גם מנגו.
הגעתי הביתה והפשלתי שרוולים, בישלתי, קילפתי, חתכתי, תיבלתי וכל הזמן אני תוהה ביני לבין עצמי אם לא הגזמתי…? גם פפאיה וגם מנגו באותו סלט?!
אז כן, גם וגם, הפעם זו הייתה התשובה הנכונה. מתוך ההתלבטות והבלבול יצא לי סלט משגע, צבעוני, מלא מרקמים ומאוזן בטעמים – חמצמץ, מתקתק, חריף, מלוח.
הסבר קצר על הפפאיה הירוקה: פפאיה ירוקה זו בעצם פפאיה שעוד לא הבשילה – בוסר. מזהים אותה לפי הקליפה הירוקה שלה והמרקם הקשה שלה – במצב הזה היא אידיאלית לסלט. משתמשים רק ב”בשר” של הפרי – את הקליפה והגרעינים זורקים. ל”בשר” של הפרי יש מרקם קשיח שקצת קשה ללעיסה אפילו אם חותכים אותו דק דק, לכן לפני שמכניסים אותו לסלט צריך לרכך אותו מעט ע”י כתישה (אל תדאגו, זה נורא פשוט, וכל ההוראות מופיעות במתכון למטה).
איפה אפשר לקנות פפאיה ירוקה? בשווקי איכרים, באתר של “עלה הביתה”, ובדוכנים בשוק שמתמחים בירקות ופירות אסיאתיים.
אז אם אתם נתקלים בשיטוט בשוק בערמה כזו של פפאיות ירוקות, אל תתלבטו ותקנו מיד, המתכון כבר מוכן ומחכה לכם, וכל מה שנשאר זה להתחיל לבשל.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 280 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
250 גרם חזה עוף שלם
רוטב
-
1/4 כוס מיץ לייםאו מיץ לימון
-
4 כפות רוטב דגים
-
2 כפות סוכר דקליםאו סוכר חום
-
1 שן שום
סלט
-
150 גרם אטריות שעועית
-
1 פפאיה ירוקה בינונית
-
1 מנגו בינוניבשל
-
3/4 כוס נענערק עלים, מופרדים מהגבעולים
-
3/4 כוס בזיליקום תאילנדירק עלים, מופרדים מהגבעולים (אפשר גם בזיליקום רגיל)
-
3/4 כוס כוסברהרק עלים, מופרדים מהגבעולים
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
הגשה
-
1 חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מנקים את חזה העוף משומן וגידים. מניחים את חזה העוף השלם בתוך סיר ומכסים במים. מעלים לרתיחה על אש בינונית. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
- מכסים את הסיר, מכבים את האש ומניחים בצד ל-40 דקות.
- מכינים את הרוטב: בקערית שמים את מיץ הליים ורוטב הדגים.
- מגרדים את סוכר הדקלים בפומפייה דקה ומוסיפים לקערית.
- כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ומוסיפים לקערית.
- מערבבים היטב וטועמים: הרוטב צריך להיות לגמרי מאוזן בטעמים שלו, אם צריך מתקנים את התיבול.
- שמים את אטריות השעועית בקערה ושופכים עליהן מים רותחים. מניחים ל-5 דק עד שהאטריות מתרככות. מסננים את האיטריות ומחזירים לקערה.
- קולפים את הפפאיה וחותכים לגפרורים דקים.
- את הגפרורים צריך לכתוש, אפשר להשתמש במכתש ועלי, ולמי שאין מכתש ועלי אפשר להכניס את גפרורי הפפאיה לשקית ולכתוש אותם בעזרת פטיש שניצלים, או תחתית של כוס.
- מוסיפים את גפרורי הפפאיה הכתושים לקערה עם אטריות השעועית.
- מסננים את העוף ובעזרת שני מזלגות מפרקים אותו לרצועות קטנות ודקות ומוסיפים לקערה.
- קולפים את המנגו, חותכים אותו לקוביות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את עשבי התיבול לקערה.
- פורסים דק את הצ’ילי ומוסיפים לקערה.
- יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
- לפני ההגשה קוצצים את הבוטנים ומפזרים מעל הסלט.
אופן הכנה
- מכינים את העוף: מנקים את חזה העוף משומן וגידים. מניחים את חזה העוף השלם בתוך סיר ומכסים במים. מעלים לרתיחה על אש בינונית. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
- מכסים את הסיר, מכבים את האש ומניחים בצד ל-40 דקות.
- מכינים את הרוטב: בקערית שמים את מיץ הליים ורוטב הדגים.
- מגרדים את סוכר הדקלים בפומפייה דקה ומוסיפים לקערית.
- כותשים את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה ומוסיפים לקערית.
- מערבבים היטב וטועמים: הרוטב צריך להיות לגמרי מאוזן בטעמים שלו, אם צריך מתקנים את התיבול.
- שמים את אטריות השעועית בקערה ושופכים עליהן מים רותחים. מניחים ל-5 דק עד שהאטריות מתרככות. מסננים את האיטריות ומחזירים לקערה.
- קולפים את הפפאיה וחותכים לגפרורים דקים.
- את הגפרורים צריך לכתוש, אפשר להשתמש במכתש ועלי, ולמי שאין מכתש ועלי אפשר להכניס את גפרורי הפפאיה לשקית ולכתוש אותם בעזרת פטיש שניצלים, או תחתית של כוס.
- מוסיפים את גפרורי הפפאיה הכתושים לקערה עם אטריות השעועית.
- מסננים את העוף ובעזרת שני מזלגות מפרקים אותו לרצועות קטנות ודקות ומוסיפים לקערה.
- קולפים את המנגו, חותכים אותו לקוביות ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את עשבי התיבול לקערה.
- פורסים דק את הצ’ילי ומוסיפים לקערה.
- יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב.
- לפני ההגשה קוצצים את הבוטנים ומפזרים מעל הסלט.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
הייתי רוצה לדעת מה השם של רוטב הדגים בארהב
Fish sauce, ניתן לקנות בכל חנות אסיאתית