סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים וקרם פרש של אהרוני

אהרוני מכין סלמון אסייתי עם סלט מלפפונים, שמיר וקרם פרש. השילוב בין הרוטב האסייתי לסלט הקריר הוא שילוב מפתיע ומנצח שמתאים בדיוק לארוחת צהריים קלילה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    21

מצרכים

דגים

  • 900 גרם פילה דג סלמון
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 תרסיס שמן בטעם קנולה

זיגוג

  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מירין
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש
  • 3 גבעולי בצלים ירוקים

סלט

  • 1 חבילה מלפפון גמדי
  • 1/2 חבילה עלי בייבי תרד
  • 1 כף עלי שמיר
  • 1 פלפל צ'ילי אדום בינוני

רוטב

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כף דבש
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 1/2 כפית שמן שומשום

אופן הכנה

  1. מכינים את הדג: חותכים את הפילה ל-6 נתחים, 150 גרם כל אחד. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל שחור.
  2. מחממים מחבת פסים על להבה גבוהה. מתיזים מעט תרסיס שמן, וצורבים את הדג משני הצדדים, תחילה מצד העור.
  3. מכינים את הרוטב: מגררים את הג’ינג’ר וחותכים דק את הבצל הירוק. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית קטנה, מוסיפים למחבת עם הסלמון הצרוב ומזגגים את הדגים.
  4. מכינים את הסלט: פורסים את המלפפונים לפרוסות אורכיות דקות באמצעות מנדולינה או סכין חדה. מעבירים לקערה יחד עם כל יתר רכיבי הסלט ורכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות.
  5. מעבירים את הדגים הצרובים לצלחת הגשה, מסדרים ליד סלט מלפפונים עם כף גדושה של קרם פרש ומגישים.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת