מאיר דנון מגיש: סלמון בכבישה ביתית, כרישה ורוטב עשבים חמצמץ

סלמון בכבישה ביתית, עם כרישות צלויות מתקתקות ורוטב עשבים עשיר שמחמיא לסלמון, עשוי משאלוט, צלפים, טרגון ועוד המון דברים טובים שיוצרים את המנה הראשונה המושלמת
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    8 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

סלמון

רוטב עשבים

אופן הכנה

  1. כובשים את הסלמון: כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי, מעבירים לקערה עם המלח, והסוכר. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים היטב.
  2. מניחים מחצית מתערובת המלח בתבנית ועליה מניחים את הדג. מכסים ביתר התערובת, עוטפים את הכלי בניילון נצמד- סנו ומעבירים למקרר לכ-8-12 שעות בהתאם לגודל הדג.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  4. לאחר שהדג נכבש במשך 8-12 שעות, שוטפים אותו, מייבשים ושומרים בקירור עד השימוש.
  5. מכינים את הכרשות: צולים את הכרשות בתנור חם למשך 20 דקות על תבנית עם נייר אפייה עד שהן משחימות ואפויות בפנים. מצננים וחותכים לצינורות קצרים.
  6. מכינים את הרוטב: במעבד מזון מניחים את כל החומרים, חוץ מהשאלוט והצלפים. טוחנים לרוטב חלק ומוסיפים את השאלוט הקצוץ והצלפים הקצוצים.
  7. מגישים: בצלחת הגשה, מסדרים מעט מהרוטב, מניחים מעליו את צינורות הכרשה, ועליהן מסדרים פרוסות מהסלמון הכבוש, מפוררים ביצה קשה ומגישים.
    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)
    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)

    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)
    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1524.6 קק״ל 6098.2 קק״ל
פחמימות 108.8 גרם 435.1 גרם
שומן 98.7 גרם 394.7 גרם
נתרן 30973.5 מ״ג 123893.9 מ״ג
חלבון 52.5 גרם 210.0 גרם
סיבים תזונתיים 6.4 גרם 25.5 גרם
שומן רווי 10.2 גרם 40.9 גרם
כולסטרול 88.5 מ״ג 354.0 מ״ג
סידן 189.9 מ״ג 759.6 מ״ג
ברזל 6.8 מ״ג 27.2 מ״ג
אשלגן 1296.4 מ״ג 5185.7 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody