מאיר דנון מגיש: סלמון בכבישה ביתית, כרישה ורוטב עשבים חמצמץ

סלמון בכבישה ביתית, עם כרישות צלויות מתקתקות ורוטב עשבים עשיר שמחמיא לסלמון, עשוי משאלוט, צלפים, טרגון ועוד המון דברים טובים שיוצרים את המנה הראשונה המושלמת
סלמון בכבישה ביתית, עם כרישות צלויות מתקתקות ורוטב עשבים עשיר שמחמיא לסלמון, עשוי משאלוט, צלפים, טרגון ועוד המון דברים טובים שיוצרים את המנה הראשונה המושלמת
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 8 שעות
  • קלוריות
    1475
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1475.1 קק״ל 5900.5 קק״ל
    פחמימות 108.6 גרם 434.5 גרם
    שומן 97.6 גרם 390.5 גרם
    נתרן 30427.8 מ״ג 121711.1 מ״ג
    חלבון 42.5 גרם 170.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 29.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 173.0 מ״ג 692.2 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
    אשלגן 579.2 מ״ג 2316.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 8 שעות
  • קלוריות
    1475
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1475.1 קק״ל 5900.5 קק״ל
    פחמימות 108.6 גרם 434.5 גרם
    שומן 97.6 גרם 390.5 גרם
    נתרן 30427.8 מ״ג 121711.1 מ״ג
    חלבון 42.5 גרם 170.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.3 גרם 25.3 גרם
    שומן רווי 7.5 גרם 29.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 173.0 מ״ג 692.2 מ״ג
    ברזל 6.0 מ״ג 24.0 מ״ג
    אשלגן 579.2 מ״ג 2316.8 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מאיר דנון
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלמון

רוטב עשבים


אופן הכנה

  1. כובשים את הסלמון: כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי, מעבירים לקערה עם המלח, והסוכר. מוסיפים גרידת לימון ומערבבים היטב.
  2. מניחים מחצית מתערובת המלח בתבנית ועליה מניחים את הדג. מכסים ביתר התערובת, עוטפים את הכלי בניילון נצמד- סנו ומעבירים למקרר לכ-8-12 שעות בהתאם לגודל הדג.
  3. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  4. לאחר שהדג נכבש במשך 8-12 שעות, שוטפים אותו, מייבשים ושומרים בקירור עד השימוש.
  5. מכינים את הכרשות: צולים את הכרשות בתנור חם למשך 20 דקות על תבנית עם נייר אפייה עד שהן משחימות ואפויות בפנים. מצננים וחותכים לצינורות קצרים.
  6. מכינים את הרוטב: במעבד מזון מניחים את כל החומרים, חוץ מהשאלוט והצלפים. טוחנים לרוטב חלק ומוסיפים את השאלוט הקצוץ והצלפים הקצוצים.
  7. מגישים: בצלחת הגשה, מסדרים מעט מהרוטב, מניחים מעליו את צינורות הכרשה, ועליהן מסדרים פרוסות מהסלמון הכבוש, מפוררים ביצה קשה ומגישים.
    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)
    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)

    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)
    סלמון בכבישה ביתית עם כרישה ורוטב עשבים (צילום: שניר גוואטה)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאיר דנון מגיש: סלמון בכבישה ביתית, כרישה ורוטב עשבים חמצמץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    Yossi Levy

    כמה זמן הדג מחזיק המקרר אחרי הכבישה?

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות