![ספינג' של יונית צוקרמן. צילום: טל סיון-ציפורין](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2019/12/09111500/talzip3941-Small.jpg)
ספינג’ – הסופגנייה המרוקאית של יונית צוקרמן
- יונית צוקרמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 235.7 קק״ל 4713.3 קק״לפחמימות 39.7 גרם 794.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.6 מ״ג 171.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1072.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות236
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 235.7 קק״ל 4713.3 קק״לפחמימות 39.7 גרם 794.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.6 מ״ג 171.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.6 מ״ג 1072.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגנייה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 236 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
- בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).
בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג’ עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין - מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין - מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
ספינג’ מושלם! בוזקים אבקת סוכר ומגישים. צילום: טל סיון ציפורין - לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
- בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).
- מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
- מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
- לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!
תגובות (113)
היי, הבצק מאוד מאוד נוזלי. לא ניתן היה לעבוד איתו כלל. התבאסתי אבל הוספתי קמח כראות עיני. ממתינה לתוצאה. אולי כדאי לשנות את המתכון ולהוריד מכמות המים
יצא מושלם אני ממש לא אלופה בבצקעם ויצא רך מבנים טיפה קריספ מהחוץ כולם אהבו תודה יונית.
היי אורטל. תודה על המילים החמות