
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים8
אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגנייה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
- מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
- בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).
בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג’ עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג’ עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין - מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין - מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר בעזרת שייקר כזה ומגישים.
בוזקים אבקת סוכר ומגישים. צילום: טל סיון ציפורין - לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
53.7
קק״ל
1073.3
קק״ל
פחמימות
2.2
גרם
44.6
גרם
שומן
2.6
גרם
51.4
גרם
נתרן
391.2
מ״ג
7824.0
מ״ג
חלבון
0.2
גרם
3.4
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
6.5
גרם
שומן רווי
0.2
גרם
3.7
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
1.1
מ״ג
21.8
מ״ג
ברזל
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
אשלגן
0.1
מ״ג
2.8
מ״ג
אבץ
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
תגובות (34)
האם אפשר להתפיח לילה שלם?
לא מומלץ להשאיר את הבצק לילה שלם להתפחה משום שהוא עלול לתפוח מדי ואף להחמיץ.
יצא פשוט מושלם!!!!
איזה כיף!