ספינג’ – הסופגנייה המרוקאית של יונית צוקרמן

יונית צוקרמן מטגנת לכם ספינג' - סופגניה בנוסח מרוקאי שיוצאת אוורירית כמו עננים. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים עד שמסיימים את הכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגנייה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.

מצרכים

ספינג'

טיגון

קישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
  4. בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז). מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  5. מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר בעזרת שייקר כזה ומגישים.
  6. לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!

לביבות ירק ותפו”א (ערוק) של ישראל אהרוני

מתכוננים לחג עם סופגניות אשל - המלכות הבלתי מעורערות של החנוכה

בצק עוגיות מטוגן - שמישהו יעצור את השחיתות הזו!

 

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 55.9 קק״ל 1118.4 קק״ל
פחמימות 2.7 גרם 53.5 גרם
שומן 2.9 גרם 57.9 גרם
נתרן 272.8 מ״ג 5455.3 מ״ג
חלבון 0.1 גרם 2.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.5 גרם
שומן רווי 0.3 גרם 5.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 1.5 מ״ג 29.0 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.6 מ״ג
אשלגן 11.6 מ״ג 232.0 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody