ספינג’ – הסופגנייה המרוקאית של יונית צוקרמן

יונית צוקרמן מטגנת לכם ספינג' - סופגניה בנוסח מרוקאי שיוצאת אוורירית כמו עננים. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים עד שמסיימים את הכול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

אני מטורפת על חג החנוכה, כי אז אני יכולה להכין כמויות של ספינג’. מה יכול להיות רע? בצק אוורירי וטעים בטירוף שמטגנים בשמן החם. הוא תופח והופך לסופגנייה יפהפייה. רק מפזרים קצת אבקת סוכר וזוללים בתיאבון רב.

מצרכים

ספינג'

טיגון

קישוט

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל הרכיבים, מלבד המלח. לשים ליצירת כדור בצק, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות.
  2. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. לאחר ההתפחה, מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת עמוקה.
  4. בוצעים חתיכות מהבצק בידיים רטובות ומעצבים אותן לצורת כעכים (עיגול עם חור במרכז).
    בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג' עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין
    בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג’ עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין

    בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג' עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין
    בוצעים מהבצק ויוצרים צורה של ספינג’ עם חור באמצע. צילום: טל סיון-ציפורין

  5. מטגנים את הספינג’ עד שהוא מזהיב משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין
    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין

    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין
    מטגנים עד שמזהיב ומעבירים לנייר סופג. צילום: טל סיון-ציפורין

  6. מניחים בכלי הגשה אוריינטלי כדי שיאמינו שאתם מאמא מרוקאית אסלית, אפשר להניח על מפיות יפות, בוזקים את אבקת הסוכר בעזרת שייקר כזה ומגישים.

    בוזקים אבקת סוכר ומגישים. צילום: טל סיון ציפורין
    בוזקים אבקת סוכר ומגישים. צילום: טל סיון ציפורין

  7. לא שוכחים לבוא לספר לנו איך יצא!

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 53.7 קק״ל 1073.3 קק״ל
פחמימות 2.2 גרם 44.6 גרם
שומן 2.6 גרם 51.4 גרם
נתרן 391.2 מ״ג 7824.0 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 3.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.5 גרם
שומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 1.1 מ״ג 21.8 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
אשלגן 0.1 מ״ג 2.8 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    ורד רייכנברג

    פעם ראשונה , והצלחה גדולה , יצא טעים ואורירי בדיוק כמו שיונית עשתה.

תגובות (34)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להשאיר את הבצק לילה שלם להתפחה משום שהוא עלול לתפוח מדי ואף להחמיץ.

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!

הצג עוד