-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״לפחמימות 34.5 גרם 345.2 גרםשומן 11.4 גרם 113.6 גרםנתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״גחלבון 3.8 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרםשומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרםכולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״גסידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות226
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״לפחמימות 34.5 גרם 345.2 גרםשומן 11.4 גרם 113.6 גרםנתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״גחלבון 3.8 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרםשומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרםכולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״גסידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״גסגור
עוגיות אמסטרדם, דמיון מודרך: דמיינו עוגיית שוקולד תמימה למראה שרק כשנוגסים בה טועמים שהיא ממולאת בשוקולד לבן. עוגיות אמסטרדם בוצעים לשתיים ורואים את המילוי השוקולדי נוזל החוצה. לזה אנחנו קוראים חלום!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 226 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות אמסטרדם
-
85 גרם חמאה רכהלהוציא הרבה זמן מראש מהמקרר
-
75 גרם סוכר חום כהה1/4 כוס ועוד כף גדושה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1 כף תמצית וניל
-
125גרם או 1 כוס קמח לבן
-
20גרם או 1/4 כוס אבקת קקאואיכותית
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2כוס או 50 גרם שוקולד חלבקצוץ או מטבעות קטנות
-
1/2 כוס שוקולד מריר1/2 קצוץ
-
80 גרם שוקולד לבןאו 10 פרלין שוקולד לבן איכותי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הווניל.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
- מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
- מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
- במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
- מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה - חשוב מאוד כי העוגיות משתטחות.
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
- מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הווניל.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.
- מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
- מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
- מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
- במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
- מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה - חשוב מאוד כי העוגיות משתטחות.
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
- מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
הערות
- ניתן להוסיף כף אבקת חלב להדגשת הטעמים (בשלב של הוספת הקמח והקקאו)
הערות
- ניתן להוסיף כף אבקת חלב להדגשת הטעמים (בשלב של הוספת הקמח והקקאו)
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (69)
היי. לגבי הביצים, כמה זמן צריך להקציף אותם אחרי שמכניסים אותם לקערה? רק עד שנטמעים או כמה דקות? תודה רבה
היי טליה, מכניסים את הביצים לקערה עד שנטמעים.
היי