בוש קאבר דסקטופ

עוגיות אמסטרדם מטריפות שכבשו את הרשת!

הרבה יותר קלות להכנה משנדמה לכם - עוגיות אמסטרדם שעושות געגועים לילדוּת! עוגיות פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן נימוח וטעים
הרבה יותר קלות להכנה משנדמה לכם - עוגיות אמסטרדם שעושות געגועים לילדוּת! עוגיות פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן נימוח וטעים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
119 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.2 גרם
    שומן 11.4 גרם 113.6 גרם
    נתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרם
    כולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.2 גרם
    שומן 11.4 גרם 113.6 גרם
    נתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרם
    כולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור

עוגיות אמסטרדם, דמיון מודרך: דמיינו עוגיית שוקולד תמימה למראה שרק כשנוגסים בה טועמים שהיא ממולאת בשוקולד לבן. עוגיות אמסטרדם בוצעים לשתיים ורואים את המילוי השוקולדי נוזל החוצה. לזה אנחנו קוראים חלום!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
119 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות אמסטרדם


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את מה שעתיד להיות עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הוניל.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
  6. מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
  7. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  8. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
  9. במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
  10. מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה - חשוב מאוד כי העוגיות משתטחות.
  11. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
  12. מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה

    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה
    זהירות, עוגיות אמסטרדם הן ממכרות במיוחד! צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות אמסטרדם מטריפות שכבשו את הרשת!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מלכה פריד
    Avatar
    מלכה פריד

תגובות (58)

Avatar

    Avatar
    יחי המללהמלך

    אפשר להקפיא את העוגיות אחרי האפיה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר

    Avatar
    פורת

    היי אפשר במקום אבקת חלב לחלב רגיל?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר לוותר (לא להחליף בחלב רגיל)

      Avatar
      שירה אוטמזגין

      יש לי סוכר חום דמררה אפשר להשתמש בו? אין לי חום כהה

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אך העוגיות יצאו במרקם קשה יותר. המרקם של העוגיות תלוי בסוג הסוכר

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות