עוגיות אמסטרדם מטריפות שכבשו את הרשת!
הרבה יותר קלות להכנה משנדמה לכם - עוגיות אמסטרדם שעושות געגועים לילדוּת! עוגיות פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן נימוח וטעים
הרבה יותר קלות להכנה משנדמה לכם - עוגיות אמסטרדם שעושות געגועים לילדוּת! עוגיות פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן נימוח וטעים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״לפחמימות 34.5 גרם 345.2 גרםשומן 11.4 גרם 113.6 גרםנתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״גחלבון 3.8 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרםשומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרםכולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״גסידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות226
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״לפחמימות 34.5 גרם 345.2 גרםשומן 11.4 גרם 113.6 גרםנתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״גחלבון 3.8 גרם 38.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרםשומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרםכולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״גסידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״גסגור
עוגיות אמסטרדם, דמיון מודרך: דמיינו עוגיית שוקולד תמימה למראה שרק כשנוגסים בה טועמים שהיא ממולאת בשוקולד לבן. עוגיות אמסטרדם בוצעים לשתיים ורואים את המילוי השוקולדי נוזל החוצה. לזה אנחנו קוראים חלום!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 226 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות אמסטרדם
-
85 גרם חמאה רכהלהוציא הרבה זמן מראש מהמקרר
-
75 גרם סוכר חום כהה1/4 כוס ועוד כף גדושה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1 כף תמצית וניל
-
125גרם או 1 כוס קמח לבן
-
20גרם או 1/4 כוס אבקת קקאואבקת קקאו הולנדי (מומלץ לנסות להשיג של חברת ולרונה או קליבו)
-
1 כף אבקת חלבמדגיש טעמים, נשמר לאורך זמן ולא יקר, לא חובה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2כוס או 50 גרם שוקולד חלבקצוץ או מטבעות קטנות
-
1/2 כוס שוקולד מריר1/2 קצוץ
-
80 גרם שוקולד לבןאו 10 פרלין שוקולד לבן איכותי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הוניל.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
- מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
- מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
- מכסים ומכניסים למקרר 4 דלתות של בוש לחצי שעה לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
- במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
- מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה - חשוב מאוד כי העוגיות משתטחות.
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
- מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת. מוסיפים את הוניל.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
- מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
- מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
- מכסים ומכניסים למקרר 4 דלתות של בוש לחצי שעה לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
- במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
- מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה - חשוב מאוד כי העוגיות משתטחות.
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
- מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (62)
אני מתכננת להכין את העוגיות לאחותי הקטנה והיא לא אוהבת עוגיות מרירות מדי… השאלה שלי האם העוגיות לבסוף יוצאות מעט מרירות??
הי אביגיל. הן יוצאות מתוקות.