עוגיות אמסטרדם שכבשו את הרשת!

געגועים לאמסטרדם! והפעם הבאנו לכם את המתכון הממכר של העוגיות המפורסמות מהמאפייה של Van Stapele Koekmakerij, עוגיות שוקולד פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת.
  4. מוסיפים את הוניל.
  5. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
  6. מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
  7. מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
  8. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  9. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
  10. במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן, עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
  11. מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
  13. מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה

    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה
    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 228.6 קק״ל 2286.2 קק״ל
פחמימות 34.5 גרם 345.4 גרם
שומן 11.6 גרם 115.8 גרם
נתרן 125.4 מ״ג 1254.0 מ״ג
חלבון 4.1 גרם 40.8 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
שומן רווי 6.3 גרם 63.0 גרם
כולסטרול 81.7 מ״ג 816.7 מ״ג
סידן 31.1 מ״ג 310.6 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
אשלגן 91.5 מ״ג 915.5 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    אוהבת לאפות

    העוגיות נראות כמו הפתעה ממש. משתמשת במרגרינה של שמרית (שליש ממנה קוקוס, אז אולי קצת פחות לא בריא ממרגרינה,..)

הצג עוד