רקע ברימאג

עוגיות אמסטרדם שכבשו את הרשת!

געגועים לאמסטרדם! והפעם הבאנו לכם את המתכון הממכר של העוגיות המפורסמות מהמאפייה של Van Stapele Koekmakerij, עוגיות שוקולד פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן
געגועים לאמסטרדם! והפעם הבאנו לכם את המתכון הממכר של העוגיות המפורסמות מהמאפייה של Van Stapele Koekmakerij, עוגיות שוקולד פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
30 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 228.6 קק״ל 2286.2 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.4 גרם
    שומן 11.6 גרם 115.8 גרם
    נתרן 125.4 מ״ג 1254.0 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 40.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 63.0 גרם
    כולסטרול 81.7 מ״ג 816.7 מ״ג
    סידן 31.1 מ״ג 310.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 91.5 מ״ג 915.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 228.6 קק״ל 2286.2 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.4 גרם
    שומן 11.6 גרם 115.8 גרם
    נתרן 125.4 מ״ג 1254.0 מ״ג
    חלבון 4.1 גרם 40.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.3 גרם 63.0 גרם
    כולסטרול 81.7 מ״ג 816.7 מ״ג
    סידן 31.1 מ״ג 310.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.2 מ״ג
    אשלגן 91.5 מ״ג 915.5 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
30 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת.
  4. מוסיפים את הוניל.
  5. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
  6. מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
  7. מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
  8. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  9. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
  10. במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן, עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
  11. מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
  13. מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה

    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה
    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות אמסטרדם שכבשו את הרשת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (24)

Avatar

    Avatar
    שיר

    באיזה חברת שוקולד (לבן) השתמשתם?

      Avatar
      Foody Foody

      שם המותג פחות קריטי, העיקר שזה יהיה שוקולד לבן איכותי וטעים.

      Avatar
      Foody Foody

      מכינים בלי 🙂

    Avatar
    שאלה

    1)(האם אפשר להחליף את הסוכר בממתיק סטיביה, או בדבש או בסילאן?? 2)(בכל מקרה בלי קשר יש אפשרות להוריד את הכמות של הסוכר??

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשתמש בתחליפים, אם כי אנחנו ממליצים להשתמש בסוכר החום, מכיוון שיש לו תפקיד חשוב בעוגיות מסוג זה והוא מקנה להן עסיסיות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות