רקע ברימאג

עוגיות אמסטרדם שכבשו את הרשת!

געגועים לאמסטרדם! והפעם הבאנו לכם את המתכון הממכר של עוגיות אמסטרדם המפורסמות מהמאפייה של Van Stapele Koekmakerij, עוגיות שוקולד פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן.
געגועים לאמסטרדם! והפעם הבאנו לכם את המתכון הממכר של עוגיות אמסטרדם המפורסמות מהמאפייה של Van Stapele Koekmakerij, עוגיות שוקולד פאדג'יות ממולאות בשוקולד לבן.
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
58 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.2 גרם
    שומן 11.4 גרם 113.6 גרם
    נתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרם
    כולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 225.5 קק״ל 2255.4 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 345.2 גרם
    שומן 11.4 גרם 113.6 גרם
    נתרן 119.8 מ״ג 1198.4 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 38.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 6.2 גרם 62.4 גרם
    כולסטרול 73.2 מ״ג 732.3 מ״ג
    סידן 30.1 מ״ג 300.6 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    אשלגן 89.0 מ״ג 890.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 4.6 מ״ג
    סגור

עוגיות אמסטרדם, דמיון מודרך: דמיינו עוגיית שוקולד תמימה למראה שרק כשנוגסים בה טועמים שהיא ממולאת בשוקולד לבן. עוגיות אמסטרדם בוצעים לשתיים ורואים את המילוי השוקולדי נוזל החוצה. לזה אנחנו קוראים חלום!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
58 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות אמסטרדם


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את מה שעתיד להיות עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת.
  4. מוסיפים את הוניל.
  5. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
  6. מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
  7. מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
  8. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  9. מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
  10. במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן (זה מה שהופך אותן לעוגיות אמסטרדם), עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
  11. מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה.
  12. מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
  13. מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
    עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה
    זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה
    זהירות, עוגיות אמסטרדם הן ממכרות במיוחד! צילום: שניר גואטה

     

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות אמסטרדם שכבשו את הרשת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    בתחן גולדשטיין

    האם זה קשה להכין ?

      Avatar
      מערכת Foody

      קשה זה לא, אבל כמובן שכל אחד לפי רמת הניסיון שלו במטבח, כך שעד שלא תנסי לא תדעי 🙂

    Avatar
    שרה

    הורדתי את המתכון לפני תקופה ארוכה לקובץ PDF והכנתי אתמול. עבדתי לפי הוראות ההכנה, ולא היה כתוב שם לערבב את הקמח 🙁 הקמח לא הופיע בכלל בהוראות, רק במרכיבים. אז העוגיות השתטחו ויצרו עוגה כושית נמסה על כל התבנית:(

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שרה, מצטערים על החוויה. האתר שלנו מאוד דינמי, ודברים משתנים בו כל הזמן. ככל הנראה שמנו לב שהקמח לא מופיע באופן ההכנה והוספנו אותו לאחר שהמתכון עלה. לכן חשוב לשים לב לפני שמתחילים להכין מתכון, האם הוא תואם לגרסה המוצגת באתר כיום. תודה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות