
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
מצרכים
-
85 גרם חמאה רכהלהוציא הרבה זמן מראש מהמקרר
-
75 גרם סוכר חום כהה1/4 כוס ועוד כף גדושה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
1 כף תמצית וניל
-
125גרם או 1 כוס קמח לבן
-
20גרם או 1/4 כוס אבקת קקאואבקת קקאו הולנדי (מומלץ לנסות להשיג של חברת ולרונה או קליבו)
-
1 כף אבקת חלבמדגיש טעמים, נשמר לאורך זמן ולא יקר
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כוס שוקולד חלבקצוץ או מטבעות קטנות
-
1/2 כוס שוקולד מריר1/2 קצוץ
-
80 גרם שוקולד לבןאו 10 פרלין שוקולד לבן איכותי
אופן הכנה

- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- בקערת המיקסר מקציפים (עם הבלון) במהירות גבוהה את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר לפחות 5 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שנטמעות בתערובת.
- מוסיפים את הוניל.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת החלב, הסודה לשתייה והמלח.
- מקפלים את תערובת הקקאו לקערת המיקסר ב-3-4 פעמים.
- מוסיפים את שוקולד החלב והשוקולד המריר לערבוב קצר בלבד רק שייטמעו בתערובת.
- מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- מוציאים את התערובת מהמקרר, יוצרים עשרה כדורים.
- במרכז כל כדור מניחים פרלין שוקולד לבן אחד או 10 גרם שוקולד לבן, עוטפים את השוקולד הלבן בבצק השוקולד החום ומכדררים (כמו קציצה) כך שלא רואים בכלל את השוקולד הלבן.
- מסדרים את כדורי השוקולד במרווחים גדולים זה מזה על תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור ואופים 8-10 דקות (עד שהשוליים מתקשים והעוגייה מאבדת מעט ברק ונסדקת מעט מלמעלה).
- מוציאים מהתנור וממתינים שהעוגייה תתקרר מעט, אבל לא לגמרי כי אז כל הכיף של השוקולד הנמס מבפנים ייעלם… (אחרי שהעוגיות התקררו, אם בכלל נשארו, אפשר לחמם 10 שניות במיקרו).
עוגיות אמסטרדם. צילום: שניר גואטה זהירות ממכר! צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
10
מנות
קלוריות
228.6
קק״ל
2286.2
קק״ל
פחמימות
34.5
גרם
345.4
גרם
שומן
11.6
גרם
115.8
גרם
נתרן
125.4
מ״ג
1254.0
מ״ג
חלבון
4.1
גרם
40.8
גרם
סיבים תזונתיים
1.0
גרם
10.2
גרם
שומן רווי
6.3
גרם
63.0
גרם
כולסטרול
81.7
מ״ג
816.7
מ״ג
סידן
31.1
מ״ג
310.6
מ״ג
ברזל
0.6
מ״ג
6.2
מ״ג
אשלגן
91.5
מ״ג
915.5
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
4.8
מ״ג
תגובות (18)
העוגיות נראות כמו הפתעה ממש. משתמשת במרגרינה של שמרית (שליש ממנה קוקוס, אז אולי קצת פחות לא בריא ממרגרינה,..)