עוגיות חמאה בצורות שאפשר להכין עם הילדים

שלא תגידו שאנחנו לא חושבים עליכם! סידרנו לכם פעילות מהנה עם הילדים במטבח - מתכון של עוגיות חמאה פריכות וטעימות שמכינים בקלי קלות
שלא תגידו שאנחנו לא חושבים עליכם! סידרנו לכם פעילות מהנה עם הילדים במטבח - מתכון של עוגיות חמאה פריכות וטעימות שמכינים בקלי קלות
  • אייל רווח
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    176
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.2 קק״ל 3523.8 קק״ל
    פחמימות 22.2 גרם 444.0 גרם
    שומן 8.8 גרם 175.1 גרם
    נתרן 93.1 מ״ג 1861.4 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 47.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.5 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 103.8 גרם
    כולסטרול 34.2 מ״ג 683.2 מ״ג
    סידן 13.3 מ״ג 265.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 25.5 מ״ג 509.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    176
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 176.2 קק״ל 3523.8 קק״ל
    פחמימות 22.2 גרם 444.0 גרם
    שומן 8.8 גרם 175.1 גרם
    נתרן 93.1 מ״ג 1861.4 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 47.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 9.5 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 103.8 גרם
    כולסטרול 34.2 מ״ג 683.2 מ״ג
    סידן 13.3 מ״ג 265.4 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    אשלגן 25.5 מ״ג 509.2 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.1 מ״ג
    סגור

אני זוכר בתור ילד איך אהבתי להכין עם אמא שלי עוגיות ולקרוץ צורות עם חותכנים שונים. אז לרגל העובדה שרובנו בבית עם הילדים עכשיו, הנה פעילות מהנה, טעימה וקלה להכנה.

זה בצק עוגיות חמאה קלאסי בטעם וניל (מי שרוצה לשדג גם יכול להוסיף תמצית שקדים) שמכינים בקלות. חשוב שהחמאה והביצה יהיו בטמפרטורת החדר (לא חמאה מומסת!). את הבצק מרדדים בין 2 ניירות אפייה בכדי להקל על התהליך והוא רק מצריך קירור לפני הקריצה.

נשארו לכם שאריות אחרי שקרצתם עוגיות? אין שום בעיה לאחד הכל ולרדד שוב (הקירור לאחר מכן יהיה קצר יותר).

מבחינת קורצנים- כל דבר הולך! מעיגולים קלאסיים ועד לצורות מיוחדות. רק מציע לשים קצת קמח בצלוחית, לטבול את הקורצן ולנער לפני שמניחים אותו על הבצק. פעולה זאת תסייע לכם לחלץ את העוגייה מהבצק.

האינסטגרם של אייל רווח

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה (כ-3 דקות).
  2. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את הביצה ותמציות הטעם. עוצרים ועוברים עם לקקן על דפנות הקערה במידת הצורך.
  3. מעלים את המהירות לבינונית-גבוהה עד שנוצרת תערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, מנפים ביחד את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את המלח.
  5. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים.
  6. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדפנות הקערה. יש להיזהר מערבוב יתר (זה פוגע בפריכות העוגייה).
  7. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
  8. כל 1/3 בצק מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 0.3-0.5 ס״מ ומעבירים לקירור של חצי שעה.
  9. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  10. לאחר שהבצק התקרר, מסירים את נייר האפייה העליון, קורצים את הצורות הרצויות ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה או משטח סיליקון. במידת הצורך משתמשים עם מרית/פלטה מקומחת.
  11. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות משחימות מעט בצדדים.
  12. ממתינים שהעוגיות יתקררו לחלוטין לפני שאוכלים אותן. ניתן לשמור אותן כ-4 ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

    עוגיות חמאה. צילום: אייל רווח
    עוגיות חמאה מושלמות שהילדים שלכם יטרפו. צילום: אייל רווח

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות חמאה בצורות שאפשר להכין עם הילדים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      בטח!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות