עוגיות יויו אלג’יראיות – עוגיות ממולאות בקרם שקדים

אבי לוי מכין עוגיות יויו, עוגיות ממולאות בקרם שקדים מהמטבח האלג'יראי. ממלאים כל עוגייה בקרם מתקתק, מטגנים בשמן עמוק ונהנים ממאפה מתוק
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

בצק

סירופ

טיגון

קישוט וזילוף

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את הביצים כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה והשמן וממשיכים לערבל. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד ליצירת בצק אחיד ודביק.
  3. מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה, נותנים לבצק לנוח כשעה, ולאחר מכן קורצים ממנו כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
  4. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וסוכר. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-45 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון.
  5. מכינים את המילוי: שמים את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון ומעבדים למחית חלקה. שומרים 1/4 כוס של מחית לקישוט.
  6. מכינים את העוגיות: משטחים כל עיגול בצק בעזרת הידיים, ממלאים בכף מהמילוי וסוגרים היטב כך שמתקבל כדור. חוזרים על הפעולה עם יתר הכדורים. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם משחימים.
  7. טובלים את הכדורים בסירופ סוכר ומגלגלים אותם בקוקוס טחון.
  8. שמים את מחית השקדים ששמרנו עם שמנת מתוקה במיקסר עם וו בלון ומקציפים לתערובת אחידה. מכניסים את התערובת לשק זילוף.
  9. מסדרים את העוגיות בצלחת הגשה ומזלפים קרם שקדים מסביב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 329.3 קק״ל 8232.9 קק״ל
פחמימות 39.1 גרם 977.6 גרם
שומן 16.4 גרם 410.2 גרם
נתרן 81.0 מ״ג 2025.3 מ״ג
חלבון 5.7 גרם 142.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 47.9 גרם
שומן רווי 5.3 גרם 131.9 גרם
כולסטרול 58.3 מ״ג 1456.3 מ״ג
סידן 34.9 מ״ג 871.4 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 21.9 מ״ג
אשלגן 107.9 מ״ג 2696.7 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 14.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    סוזן אטלי

    לדעתי יש טעות בכמות הקמח

      Avatar
      Foody Foody

      נכון, תודה על ההערה. תיקנו את המתכון

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody