
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים9
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 לימונים גדוליםקליפה מגוררת בלבד
-
1/2 מיץ לימון גדול
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה L
-
2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות פרגאפשר גם 3
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר.
- מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, תמצית הווניל והביצה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת החמאה עד איחוד (אין צורך לערבב יותר מדי).
- מוסיפים את הפרג ומערבבים רק עד שהפרג נטמע בבצק באופן אחיד יחסית.
- עוטפים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר לשעה-שעה וחצי.
- מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר (אחרי הקירור) חוצים אותו ומגלגלים כל חצי לגליל בקוטר של כ-4 ס”מ. פורסים את הגליל לעוגיות בעובי של כחצי ס”מ (אפשר גם פחות) ומניחים במרווחים שווים על גבי תבנית האפייה.
- מכניסים לתנור עד הזהבה (כ-10 דקות) אבל אל תשכחו להציץ לפני כדי שלא יישרפו.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
163.9
קק״ל
3278.0
קק״ל
פחמימות
27.6
גרם
551.0
גרם
שומן
8.8
גרם
175.1
גרם
נתרן
12.5
מ״ג
249.3
מ״ג
חלבון
1.8
גרם
35.6
גרם
סיבים תזונתיים
0.3
גרם
6.8
גרם
שומן רווי
5.0
גרם
99.8
גרם
כולסטרול
37.3
מ״ג
745.2
מ״ג
סידן
9.5
מ״ג
189.1
מ״ג
ברזל
0.2
מ״ג
4.0
מ״ג
אשלגן
20.3
מ״ג
406.5
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
3.5
מ״ג
תגובות (10)