עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן

טבעוניים או נמנעים מגלוטן? המתכון הבא בדיוק בשבילכם. אסי רוז מכינה עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן, רכות טעימות ומפנקות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

רגע של נחת התרחש אצלי במטבח השבוע, אחרי ניסיונות רבים זה קרה והצלחתי ליצור את העוגייה המושלמת, הטעימה, הבריאה, הטבעונית וכמובן ללא גלוטן שתעמוד בכל הסטנדרטים שהצבתי לה.

כשמתכון חדש נולד אצלי במטבח אני תמיד מוצאת את עצמי יושבת על הרצפה ומסתכלת על התנור בהתרגשות גדולה, כך היה עם העוגיות המטריפות הללו, ישבתי וצפיתי בהתרגשות וסקרנות במתרחש בתנור, וברגע שמגש העוגיות יצא מהתנור הנחת עטפה את גופי וחיוך ענקי עלה על פני.

החלק המאתגר ביותר היה ההמתנה שהעוגיות יצטננו כדי שאוכל לטעום אותן. וכשהרגע הזה הגיע, שמחתי, צחקתי וזללתי את העוגייה שלי באושר עילאי.

המתכון קל להכנה ומאוד מהיר, כל שנותר לכם הוא לערבב את המרכיבים ליצור כדורים שיהפכו לעוגיות מפנקות ונימוחות ולצפות בהתרגשות גדולה במתרחש בתנור.

תהנו מכל ביס בריא, טעים ומפנק

ימים מאושרים

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפייה תבנית תנור סטנדרטית, אפשר גם להשתמש במשטח אפיה רב שימושי.
  2. שמים בקערה שמן זית, סוכר, חלב, מלח וטחינה טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה.
  3. מוסיפים לעיסה קמח שקדים, קמח שיבולת שועל, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לעיסה בצקית ונוחה לעבודה עם הידיים.
  5. יוצרים כדורים בינוניים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית אפייה, משטחים בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה.
  6. אופים 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות. 
  7. שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור. ניתן לצנן על רשת צינון.
  8. כדאי לשמור את העוגיות בצנצנת עוגיות אטומה.
מאמינים שהן טבעוניות ללא גלוטן?
מאמינים שהן טבעוניות ללא גלוטן?

הערות

  • אם אתם לא טבעונים, אפשר להחליף את הטחינה בביצה אחת
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 25 מנות
קלוריות 76.7 קק״ל 1918.7 קק״ל
פחמימות 8.1 גרם 202.4 גרם
שומן 5.0 גרם 123.9 גרם
נתרן 34.6 מ״ג 865.4 מ״ג
חלבון 0.6 גרם 14.0 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.3 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 36.7 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 8.7 מ״ג 218.4 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 14.1 מ״ג
אשלגן 65.7 מ״ג 1641.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (16)

    Avatar
    אביגיל

    רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בקמח אחר ללא גלוטן במקום קמח שקדים?

    Avatar
    מגי הולצמן

    יצאו מושלמות!! הבן הצליאקי שלי התעלף עליהן. תודה רבה☺

    Avatar
    שיר

    עוגיות מדהימות! הפתיעו אותי כל כך. תודה רבה 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      הכי כייף בעולם! שמחים שחזרת לספר לנו! 🙂

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody