עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן

טבעוניים או נמנעים מגלוטן? המתכון הבא בדיוק בשבילכם. אסי רוז מכינה עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן, רכות טעימות ומפנקות
טבעוניים או נמנעים מגלוטן? המתכון הבא בדיוק בשבילכם. אסי רוז מכינה עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן, רכות טעימות ומפנקות
  • אסי רוז
שמרו
כשר
21 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    79
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 79.1 קק״ל 1978.4 קק״ל
    פחמימות 8.1 גרם 202.4 גרם
    שומן 5.2 גרם 130.7 גרם
    נתרן 34.6 מ״ג 865.5 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 37.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.7 מ״ג 218.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 65.7 מ״ג 1641.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    79
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 79.1 קק״ל 1978.4 קק״ל
    פחמימות 8.1 גרם 202.4 גרם
    שומן 5.2 גרם 130.7 גרם
    נתרן 34.6 מ״ג 865.5 מ״ג
    חלבון 0.6 גרם 14.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.3 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 37.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 8.7 מ״ג 218.5 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 14.2 מ״ג
    אשלגן 65.7 מ״ג 1641.7 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור

רגע של נחת התרחש אצלי במטבח השבוע, אחרי ניסיונות רבים זה קרה והצלחתי ליצור את העוגייה המושלמת, הטעימה, הבריאה, הטבעונית וכמובן ללא גלוטן שתעמוד בכל הסטנדרטים שהצבתי לה.

כשמתכון חדש נולד אצלי במטבח אני תמיד מוצאת את עצמי יושבת על הרצפה ומסתכלת על התנור בהתרגשות גדולה, כך היה עם העוגיות המטריפות הללו, ישבתי וצפיתי בהתרגשות וסקרנות במתרחש בתנור, וברגע שמגש העוגיות יצא מהתנור הנחת עטפה את גופי וחיוך ענקי עלה על פני. 

החלק המאתגר ביותר היה ההמתנה שהעוגיות יצטננו כדי שאוכל לטעום אותן. וכשהרגע הזה הגיע, שמחתי, צחקתי וזללתי את העוגייה שלי באושר עילאי.  

המתכון קל להכנה ומאוד מהיר, כל שנותר לכם הוא לערבב את המרכיבים ליצור כדורים שיהפכו לעוגיות מפנקות ונימוחות ולצפות בהתרגשות גדולה במתרחש בתנור. 

תהנו מכל ביס בריא, טעים ומפנק

ימים מאושרים 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
אסי רוז
X

21 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, מרפדים בנייר אפייה תבנית תנור סטנדרטית, אפשר גם להשתמש במשטח אפיה רב שימושי.
  2. שמים בקערה שמן זית, סוכר, חלב, מלח וטחינה טורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת חלקה ומעט בהירה.
  3. מוסיפים לעיסה קמח שקדים, קמח שיבולת שועל, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתייה, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים לעיסה בצקית ונוחה לעבודה עם הידיים.
  5. יוצרים כדורים בינוניים בעזרת הידיים, מניחים בתבנית אפייה, משטחים בעזרת לחיצה עם האצבעות על כל עוגייה.
  6. אופים 10-12 דקות. העוגיות תהיינה מעט רכות ועם סדקים, השוליים שלהן תהיינה מעט יבשות וקשות לעומת המרכז. כך נדע שהעוגיות מוכנות. 
  7. שימו לב, העוגיות מתקשות רק לאחר צינון קל, הן מעט רכות במרכזן כאשר מוציאים אותן מהתנור. ניתן לצנן על רשת צינון.
  8. כדאי לשמור את העוגיות בצנצנת עוגיות אטומה.
מאמינים שהן טבעוניות ללא גלוטן?
מאמינים שהן טבעוניות ללא גלוטן?

הערות

  • אם אתם לא טבעונים, אפשר להחליף את הטחינה בביצה אחת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגיות שוקולד צ׳יפס טבעוניות וללא גלוטן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (44)

Avatar

    Avatar
    טליה

    העוגיות מאד טעימות ופריכות

    Avatar
    nurith young

    האם ניתן להחליף פשוט לקמח כוסמין מלא? ומה הכמות הנדרשת נניח במקום קמח שקדים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי נורית, אפשר להחליף בחצי כוס קמח כוסמין מלא

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות