עוגיות שטרודל תפוחים: מיס יוניברס של העוגיות!

שטרודל תפוחים סטנדרטי? אאוט! עוגיות שטרודל תפוחים? אין! קבלו את הלהיט הבא: עוגיות בצורת רולדה יפות וטעימות, שיקשטו לכם את השולחן וישמחו את הבטן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    4 שעות ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    18

מצרכים

בצק

מלית תפוחים

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד את הקמח, השקדים טחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
  2. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים לפירורי בצק קטנים.
  3. מוסיפים את הביצה והיוגורט ומעבדים קלות.
  4. מטפטפים פנימה את השמן בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך למדי. מעבירים לקירור למשך שעתיים.
  5. מכינים את מלית התפוחים: קולפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בעובי של 1 ס”מ.
  6. ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
  7. מוסיפים את קוביות התפוחים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט.
    עוגיות שטרודל תפוחים 4
    מוסיפים את הסוכר. צילום: נמרוד סונדרס

    עוגיות שטרודל תפוחים 5
    מוסיפים את מיץ הלימון. צילום: נמרוד סונדרס

  8. מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים עד לקבלת נוזל חלק ומוסיפים לתוך המחבת, תוך כדי ערבוב רצוף.
  9. מבשלים את התערובת במשך דקה נוספת ומצננים היטב.
  10. מערבבים לתוך המלית את אגוזי המלך הקצוצים.
  11. מרכיבים את הרולדות: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני וארוך בעובי של כ-3 מ”מ ובגודל של כ-30×14 ס”מ.

    עוגיות שטרודל תפוחים 6
    מרדדים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס

  12. כשצדו הרחב של הבצק פונה כלפינו, מניחים פס של מלית תפוחים במרכז השליש העליון של הבצק.
  13. חותכים את שני השליש הנותרים לפסים בעובי של 1.5 ס”מ בעזרת סכין חדה.

    עוגיות שטרודל תפוחים 7
    חותכים לפסים בעובי של 1.5 ס”מ. צילום: נמרוד סונדרס

  14. מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ארוכה, חותכים כל רולדה ל-4 חלקים שווים.
    עוגיות שטרודל תפוחים 8
    מגלגלים את הבצק לרולדה. צילום: נמרוד סונדרס

    עוגיות שטרודל תפוחים 9
    חותכים כל רולדה ל-4 חלקים. צילום: נמרוד סונדרס

  15. מסדרים את העוגיות במרווחים קלים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעה.
  16. מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות במשך 20-26 דקות להזהבה. מצננים היטב.
  17. בוזקים אבקת סוכר מעל.

    עוגיות שטרודל תפוחים 2
    בוזקים אבקת סוכר מעל. צילום: נמרוד סונדרס

  18. שומרים בקופסה אטומה במקרר.
    עוגיות שטרודל תפוחים 3
    צילום: נמרוד סונדרס

    עוגיות שטרודל תפוחים 10
    תודו שלא ראיתן עוגיות יפות כאלה! צילום: נמרוד סונדרס

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 16 מנות
קלוריות 276.6 קק״ל 4426.1 קק״ל
פחמימות 41.6 גרם 665.3 גרם
שומן 34.1 גרם 545.7 גרם
נתרן 91.1 מ״ג 1457.6 מ״ג
חלבון 23.4 גרם 374.8 גרם
סיבים תזונתיים 20.5 גרם 328.7 גרם
שומן רווי 21.1 גרם 338.1 גרם
כולסטרול 39.9 מ״ג 638.7 מ״ג
סידן 50.8 מ״ג 812.2 מ״ג
ברזל 19.9 מ״ג 319.1 מ״ג
אשלגן 75.9 מ״ג 1214.9 מ״ג
אבץ 19.9 מ״ג 317.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    קרן

    בוקר טוב, איזה מתכון מקסים. תודה. האם ניתן להפוך אותו לפרווה? אם כן , מה הם התחליפים לחמאה וליוגורט?

      Avatar
      Foody Foody

      היי קרן,
      תוכלי להחליף את החמאה במחמאה ואת היוגורט במעדן על בסיס סויה.