עוגת גבינה בחושה בקלי קלות

מפחדים להכין עוגות גבינה אפויות? העוגה הזו היא בול בשבילכם. מערבבים הכל בקערה, אופים בתנור ויש לכם עוגת גבינה מפנקת לתפארת, בלי שום תקלות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    11

מצרכים

תחתית

ציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את התחתית: מפוררים היטב את הפתי בר. ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הפתי בר עד שהם כולם רטובים מעט.
  3. מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית העוגה. מעבירים את התבנית למקפיא לכמה דקות.
  4. מכינים את המלית: שמים בקערה בינונית את כל חומרי המלית ומערבבים היטב עם כף או מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
  5. מוציאים את התבנית מהמקפיא ושופכים את תערובת הגבינה מעל הפירורים.

    עוגת גבינה אפויה בקלי קלות. צילום: יהודית מורחיים
    עוגת גבינה אפויה בקלי קלות. צילום: יהודית מורחיים

  6. אופים בתנור כ-20-25 דקות עד אשר התערובת לא רוטטת יותר ומזהיבה ממש מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ולא מכבים אותו.
  7. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי. מורחים את הציפוי על העוגה בזהירות ובעדינות, מכניסים חזרה לתנור ל-4-5 דקות ולא יותר. מצננים לגמרי את העוגה ומעבירים למקרר לכמה שעות לפני שאוכלים.

עוד מתכונים של יהודית מורחיים בבלוג שלה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4020.0 קק״ל 4020.0 קק״ל
פחמימות 307.2 גרם 307.2 גרם
שומן 268.5 גרם 268.5 גרם
נתרן 2436.4 מ״ג 2436.4 מ״ג
חלבון 92.1 גרם 92.1 גרם
סיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרם
שומן רווי 159.7 גרם 159.7 גרם
כולסטרול 1212.6 מ״ג 1212.6 מ״ג
סידן 1484.8 מ״ג 1484.8 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
אשלגן 23208.2 מ״ג 23208.2 מ״ג
אבץ 25.1 מ״ג 25.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    נחום

    יצא לי מדהים רק הוספתי גרידת לימון 😉

    Merav Cohen Yahav

    האם ניתן לאפות בטורבו או עדיף אפייה רגילה?

      מערכת Foody

      מחית הנוגט הכרחית במתכון הזה, אפשר למצוא אותה בחנויות אפייה מתמחות וגם בחלק מחנויות התבלינים

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody