עוגת גבינה ושוקולד לבן עם ריבת חלב

אודי ואושר מכינים עוגת גבינה ושוקולד לבן אפויה, עם שכבת שמנת חמוצה לבנה וחגיגית שמתאימה בדיוק לחג השבועות או לאירוח חלבי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    13

מצרכים

תערובת גבינה

ציפוי שמנת

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-130 מעלות טורבו. משמנים את החלק הפנימי של תבנית האפייה. ממיסים את החמאה במיקרוגל. קוצצים גס את השוקולד הלבן.
  2. מניחים בקערת מעבד המזון את העוגיות, הסוכר והמלח וטוחנים בפולסים לקבלת מרקם גס. מוסיפים את החמאה וטוחנים ב-2-3 פולסים נוספים.
  3. משטחים את פירורי העוגיות בתוך התבנית לעובי 1/2 עד 1 ס”מ.
  4. בקערה גדולה טורפים את הביצים, הגבינה והסוכר למסה חלקה.
  5. בקערה נוספת שמים את השוקולד הלבן והשמנת, ממיסים במיקרוגל 30 שניות עד 1 דקה ומערבבים ליצירת גנאש חלק.
  6. מערבבים יחד את תכולת 2 הקערות ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית.
  7. אופים במרכז התנור כ-60-70 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה, אך עדיין מעט רוטטת במרכז. אין להמשיך לאפות!
  8. מוציאים את העוגה ומאפשרים לה להצטנן מספר דקות. מגבירים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות.
  9. טורפים יחד את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר, יוצקים למרכז העוגה ואופים 5 דקות נוספות. מוציאים ומקררים 24 שעות לפני ההגשה (מינימום 4-5 שעות).
  10. מזלפים מעט ריבת חלב מעל העוגה ומגישים.

הערות

  • אם לאחר 40 דקות העוגה מתרוממת בצדדים, יש לפתוח את דלת התנור (או לכבות) לכמה דקות כדי שתרד בחזרה (5 דקות), ואז להמשיך לאפות

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 1009.7 קק״ל 8077.5 קק״ל
פחמימות 81.7 גרם 653.5 גרם
שומן 68.0 גרם 544.1 גרם
נתרן 1628.0 מ״ג 13023.7 מ״ג
חלבון 16.3 גרם 130.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.5 גרם
שומן רווי 40.9 גרם 327.3 גרם
כולסטרול 259.8 מ״ג 2078.0 מ״ג
סידן 253.4 מ״ג 2027.0 מ״ג
ברזל 2.4 מ״ג 18.9 מ״ג
אשלגן 913.8 מ״ג 7310.7 מ״ג
אבץ 2.2 מ״ג 17.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    Neta Huja

    האם ניתן להשתמש בתבנית קפיץ רגילה? אם כן, מספיק לשמן אותה או שיש צורך גם בניר אפיה?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי שאפשר, עדיף לשמן וגם להשתמש בנייר אפייה למניעת הידבקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody