עוגת גלידה נוזלת

תומר אומנסקי וקרין גורן הולכים להפיל אתכם מהרגליים עם עוגה חגיגית ויפה במיוחד: עוגת גלידה נשפכת. עוגת מוס שוקולד על בסיס בראוני עם עיטור משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    24 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    15

מצרכים

מוס שוקולד חלב

ציפוי

קישוט גלידה

לרכישת תבנית קפיצית

אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. ממיסים את השוקולדים עם החמאה (בבן מארי או במיקרו) מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
  3. מוסיפים את הביצים. מקפלים את הקמח פנימה עד איחוד.
  4.  אופים 20 דקות.
  5. מכינים את מוס שוקולד החלב: מערבבים היטב את הג’לטין במים ומכניסים למקרר לרבע שעה. ממיסים במיקרו בפולסים של 10 שניות.
  6. מעבירים את השוקולד חלב לקערה. מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומוסיפים את הג’לטין (אחרי ההמסה במיקרו).
  7. מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה (700 גרם) ומקפלים לתוך תערובת השוקולד (ניתן להוסיף למוס שברי עוגיות, שוקולדים וכד’).
  8. מעבירים חלק מהמוס לתבנית סיליקון בצורת כדורים ומקפיאים 3 כדורים.
  9. שופכים את המוס מעל הבראוניז ומקפיאים.
  10. מכינים את ציפוי הטופי קרמל: מחממים מעט את הממרח במיקרוגל ומעבירים לשקית זילוף.
  11. מזלפים את הציפוי על העוגה הקפואה (מתקבלים טפטופים דקים ויפים). מקשטים בשאר הקישוטים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 6125.1 קק״ל 6125.1 קק״ל
פחמימות 377.7 גרם 377.7 גרם
שומן 487.4 גרם 487.4 גרם
נתרן 437.2 מ״ג 437.2 מ״ג
חלבון 62.1 גרם 62.1 גרם
סיבים תזונתיים 10.0 גרם 10.0 גרם
שומן רווי 273.4 גרם 273.4 גרם
כולסטרול 1810.6 מ״ג 1810.6 מ״ג
סידן 763.3 מ״ג 763.3 מ״ג
ברזל 6.1 מ״ג 6.1 מ״ג
אשלגן 1553.5 מ״ג 1553.5 מ״ג
אבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody