עוגת דבש ושוקולד עם מרציפן בצורת חלת דבש
קבלו את העוגה שתרשים את האורחים שלכם בראש השנה: עוגת דבש ושוקולד בעיטור מרציפן שנראה כמו חלת דבש. לשנה טובה ומתוקה במיוחד!
קבלו את העוגה שתרשים את האורחים שלכם בראש השנה: עוגת דבש ושוקולד בעיטור מרציפן שנראה כמו חלת דבש. לשנה טובה ומתוקה במיוחד!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7915.8 קק״ל 7915.8 קק״לפחמימות 687.4 גרם 687.4 גרםשומן 509.8 גרם 509.8 גרםנתרן 1024.8 מ״ג 1024.8 מ״גחלבון 104.7 גרם 104.7 גרםסיבים תזונתיים 36.3 גרם 36.3 גרםשומן רווי 140.5 גרם 140.5 גרםכולסטרול 1185.6 מ״ג 1185.6 מ״גסידן 950.4 מ״ג 950.4 מ״גברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 2941.7 מ״ג 2941.7 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעה ו-45 דק׳כולל 4 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות7916
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7915.8 קק״ל 7915.8 קק״לפחמימות 687.4 גרם 687.4 גרםשומן 509.8 גרם 509.8 גרםנתרן 1024.8 מ״ג 1024.8 מ״גחלבון 104.7 גרם 104.7 גרםסיבים תזונתיים 36.3 גרם 36.3 גרםשומן רווי 140.5 גרם 140.5 גרםכולסטרול 1185.6 מ״ג 1185.6 מ״גסידן 950.4 מ״ג 950.4 מ״גברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 2941.7 מ״ג 2941.7 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה ו-45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 7916 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4L או 240 גרם ביצים
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 340 גרם דבש
-
1כוס או 200 גרם שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל תה חזק(להכין תה מ-4 תיונים ולקרר)
-
1גביע או 200 גרם שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1כפית או 5 גרם אבקת סודה לשתייה
-
3 1/4כוסיות או 455 גרם קמח לבן
-
3כפיות או 15 גרם אבקת אפייה
-
לעיטוף דפנות הרינג
גנאש שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1כף או 20 גרם דבש
מרציפן
-
200 גרם שקדים מולבנים שלמים
-
100 גרם אבקת סוכר
-
20 מ"ל מיםאו יותר, עד שנוצר מרציפן
-
1 כפית מי ורדיםאו תמצית שקדים (לא חובה)
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי העוגה יחד במיקסר או באמצעות מטרפה.
- מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדופן של תבנית בקוטר 24 ס”מ. משמנים את נייר האפייה ומוזגים את הבלילה פנימה.
- אופים את העוגה בתנור על טורבו, בחום של 160 מעלות למשך כשעה-שעה ורבע.
- בודקים בעזרת קיסם את העוגה. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לפני הזיגוג.
- במידה והעוגה יצאה מהתנור עם “גבעה”, מיישרים אותה עם סכין לפני הציפוי.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את כל מצרכי הגנאש יחד ומערבבים לבלילה חלקה. מוזגים מעל העוגה האפויה.
- לאחר מזיגת הציפוי מעבירים את העוגה למספר שעות להתייצבות במקרר.
- לאחר ההתייצבות מסירים את נייר האפייה מהדפנות, מעבירים לכלי הגשה מרשים ומקשטים בקישוטי מרציפן ביתי בצורת כוורת דבורים.
- מכינים את המרציפן: קולים את השקדים השלמים בתנור בחום של 160 מעלות, למשך 5 דקות על תכנית טורבו.
- מצננים מעט את השקדים ומעבירים למעבד מזון.
- טוחנים את השקדים היטב עד להיווצרות אבקה.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומעבדים יחד עד לקבלת מרציפן (מרקם של בצק סוכר). לא למהר להוסיף עוד מים, תהליך העיבוד והטחינה מוציא את השומנים מהשקדים והם מסייעים למרציפן להתגבש.
- עוטפים את המרציפן בניילון נצמד ומניחים למשך 30 דקות.
- לאחר המנוחה מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה וחותכים מהם צורות של משושה, כמו בכוורת דבש. מניחים את המשושים על ציפוי הגנאש עם רווחים קטנים שייראה כמו חלת דבש.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי העוגה יחד במיקסר או באמצעות מטרפה.
- מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדופן של תבנית בקוטר 24 ס”מ. משמנים את נייר האפייה ומוזגים את הבלילה פנימה.
- אופים את העוגה בתנור על טורבו, בחום של 160 מעלות למשך כשעה-שעה ורבע.
- בודקים בעזרת קיסם את העוגה. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.
- מצננים את העוגה לפני הזיגוג.
- במידה והעוגה יצאה מהתנור עם “גבעה”, מיישרים אותה עם סכין לפני הציפוי.
- מכינים את הגנאש: ממיסים את כל מצרכי הגנאש יחד ומערבבים לבלילה חלקה. מוזגים מעל העוגה האפויה.
- לאחר מזיגת הציפוי מעבירים את העוגה למספר שעות להתייצבות במקרר.
- לאחר ההתייצבות מסירים את נייר האפייה מהדפנות, מעבירים לכלי הגשה מרשים ומקשטים בקישוטי מרציפן ביתי בצורת כוורת דבורים.
- מכינים את המרציפן: קולים את השקדים השלמים בתנור בחום של 160 מעלות, למשך 5 דקות על תכנית טורבו.
- מצננים מעט את השקדים ומעבירים למעבד מזון.
- טוחנים את השקדים היטב עד להיווצרות אבקה.
- מוסיפים את יתרת החומרים ומעבדים יחד עד לקבלת מרציפן (מרקם של בצק סוכר). לא למהר להוסיף עוד מים, תהליך העיבוד והטחינה מוציא את השומנים מהשקדים והם מסייעים למרציפן להתגבש.
- עוטפים את המרציפן בניילון נצמד ומניחים למשך 30 דקות.
- לאחר המנוחה מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה וחותכים מהם צורות של משושה, כמו בכוורת דבש. מניחים את המשושים על ציפוי הגנאש עם רווחים קטנים שייראה כמו חלת דבש.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן