רקע הנמל מעודכן

עוגת דבש ושוקולד עם מרציפן בצורת חלת דבש

קבלו את העוגה שתרשים את האורחים שלכם בראש השנה: עוגת דבש ושוקולד בעיטור מרציפן שנראה כמו חלת דבש. לשנה טובה ומתוקה במיוחד!
קבלו את העוגה שתרשים את האורחים שלכם בראש השנה: עוגת דבש ושוקולד בעיטור מרציפן שנראה כמו חלת דבש. לשנה טובה ומתוקה במיוחד!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
12 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה ו-45 דק׳
    כולל 4 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    7916
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7915.8 קק״ל 7915.8 קק״ל
    פחמימות 687.4 גרם 687.4 גרם
    שומן 509.8 גרם 509.8 גרם
    נתרן 1024.8 מ״ג 1024.8 מ״ג
    חלבון 104.7 גרם 104.7 גרם
    סיבים תזונתיים 36.3 גרם 36.3 גרם
    שומן רווי 140.5 גרם 140.5 גרם
    כולסטרול 1185.6 מ״ג 1185.6 מ״ג
    סידן 950.4 מ״ג 950.4 מ״ג
    ברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״ג
    אשלגן 2941.7 מ״ג 2941.7 מ״ג
    אבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה שעה ו-45 דק׳
    כולל 4 שעות ו-45 דק׳
  • קלוריות
    7916
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7915.8 קק״ל 7915.8 קק״ל
    פחמימות 687.4 גרם 687.4 גרם
    שומן 509.8 גרם 509.8 גרם
    נתרן 1024.8 מ״ג 1024.8 מ״ג
    חלבון 104.7 גרם 104.7 גרם
    סיבים תזונתיים 36.3 גרם 36.3 גרם
    שומן רווי 140.5 גרם 140.5 גרם
    כולסטרול 1185.6 מ״ג 1185.6 מ״ג
    סידן 950.4 מ״ג 950.4 מ״ג
    ברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״ג
    אשלגן 2941.7 מ״ג 2941.7 מ״ג
    אבץ 14.6 מ״ג 14.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות דבש
תומר אומנסקי
X

12 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


עוגה

גנאש שוקולד

מרציפן


אופן הכנה

  1. מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי העוגה יחד במיקסר או באמצעות מטרפה.
  2. מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדופן של תבנית בקוטר 24 ס”מ. משמנים את נייר האפייה ומוזגים את הבלילה פנימה.
  3. אופים את העוגה בתנור על טורבו, בחום של 160 מעלות למשך כשעה-שעה ורבע.
  4. בודקים בעזרת קיסם את העוגה. העוגה מוכנה כאשר הקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים.
  5. מצננים את העוגה לפני הזיגוג.
  6. במידה והעוגה יצאה מהתנור עם “גבעה”, מיישרים אותה עם סכין לפני הציפוי.
  7. מכינים את הגנאש: ממיסים את כל מצרכי הגנאש יחד ומערבבים לבלילה חלקה. מוזגים מעל העוגה האפויה.
  8. לאחר מזיגת הציפוי מעבירים את העוגה למספר שעות להתייצבות במקרר.
  9. לאחר ההתייצבות מסירים את נייר האפייה מהדפנות, מעבירים לכלי הגשה מרשים ומקשטים בקישוטי מרציפן ביתי בצורת כוורת דבורים.
  10. מכינים את המרציפן: קולים את השקדים השלמים בתנור בחום של 160 מעלות, למשך 5 דקות על תכנית טורבו.
  11. מצננים מעט את השקדים ומעבירים למעבד מזון.
  12. טוחנים את השקדים היטב עד להיווצרות אבקה.
  13. מוסיפים את יתרת החומרים ומעבדים יחד עד לקבלת מרציפן (מרקם של בצק סוכר). לא למהר להוסיף עוד מים, תהליך העיבוד והטחינה מוציא את השומנים מהשקדים והם מסייעים למרציפן להתגבש.
  14. עוטפים את המרציפן בניילון נצמד ומניחים למשך 30 דקות.
  15. לאחר המנוחה מרדדים את המרציפן בין שני ניירות אפייה וחותכים מהם צורות של משושה, כמו בכוורת דבש. מניחים את המשושים על ציפוי הגנאש עם רווחים קטנים שייראה כמו חלת דבש.

    עוגת דבש שוקולד ומרציפן בצורת חלת דבש 1
    עוגת דבש ושוקולד עם מרציפן בצורת חלת דבש הכי מרשימה שיש! צילום: תומר אומנסקי


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת דבש ושוקולד עם מרציפן בצורת חלת דבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות