רקע דוד משה

עוגת הדרים מלאת רושם: עוגת שכבות של פירות הדר ומרנג

ט"ו בשבט הגיע, וזה עיתוי נהדר לחגוג את פירות ההדר החורפיים! אז למה שלא תכינו עוגת שכבות מפוארת ועסיסית, בצבעי הדר בוהקים? יאללה, זה הזמן לעוגת רושם!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה ו-44 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    19

מצרכים

שכבות העוגה (3 שכבות בקוטר 20 ס"מ)

החלק התפוזי

החלק הלימוני

סירופ

קרם

מרנג חרוך מעל

אופן הכנה

  1. מכינים את שכבות העוגה: בקערת מיקסר מערבבים חמאה וסוכר לאיחוד.
  2. מוסיפים פנימה את הביצים ומערבבים. לאחר הערבוב מוסיפים את הרוויון ומערבבים פעם נוספת.
  3. מוסיפים לתערובת הרטובים את היבשים: הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
  4. מחלקים את הבלילה ל-2 קערות, לאחת מוסיפים גרידת לימון וצבע מאכל צהוב, לשנייה מוסיפים גרידת תפוז וצבע מאכל כתום.
  5. מרפדים 3 תבניות אפייה חד פעמיות עגולות בנייר אפייה ומשמנים אותן (ניתן לעבוד גם עם רינגים בקוטר 22 ס”מ). בכל תבנית שמים משתי הבלילות בצורה שווה עד ליצירת דוגמת שיש. מומלץ לעבוד עם 2 שקיות זילוף ולזלף פנימה בעדינות את התערובות.
  6. אופים בתנור בחום של 165 מעלות טורבו כ-20 דקות. בודקים שהעוגה מוכנה באמצעות קיסם היוצא יבש.
  7. מכינים את הסירופ: מערבבים את שני המיצים.
  8. לאחר שהעוגות יוצאות חמות מהתנור, מברישים את העוגות במיץ באמצעות מברשת. נא להיזהר מהספגת יתר.
  9. מעבירים את העוגות לצינון במקרר/מקפיא. לאחר הקירור קורצים את התחתיות באמצעות רינג בקוטר 20 ס”מ.
  10. מכינים את הקרם: בקערת מיקסר מקציפים יחד את כל חומרי הקרם לקצפת יציבה וחלקה.
  11. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק יחסית רחב.
  12. מניחים על מגש הגשה שכבת עוגה, מזלפים תלוליות יפות של קרם. מניחים מעל שכבת עוגה שנייה, מזלפים פעם נוספת ומניחים מעל שכבת עוגה שלישית.
  13. לצורך קישוט העוגה והשכבה השלישית מכינים מרנג שוויצרי.
  14. מכינים מרנג חרוך מעל: מחממים סיר עם מעט מים.
  15. בקערה גדולה ונקייה מאוד (יש לשטוף לפני השימוש כדי למנוע עודפי שומן) מניחים את החלבונים והסוכר ומערבבים עם מטרפה. מניחים את הקערה מעל סיר האדים ומחממים את המרנג תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר.
  16. יש להקפיד על ערבוב, התהליך לוקח 5-7 דקות עד שהסוכר נמס והתערובת מלבינה מעט. ניתן למדוד בעזרת מדחום טמפרטורה של עד 65-70 מעלות.
  17. את התערובות המוכנה מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים בעוצמה חזקה כ-5 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
  18. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול חלק ומזלפים מעל שכבת העוגה שלישית. חורכים מעט את המרנג בערת ברנר, מקשטים בפרחי מאכל, חתיכות פירות הדר וקליפות הדרים טריות.
  19. מומלץ להגיש את העוגה לאחר מספר שעות במקרר.

    עוגת הדרים תפוזים ולימון
    עוגת הדרים מושלמת שלא תפסיקו ליישר. צילום: תומר אומנסקי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 7951.1 קק״ל 7951.1 קק״ל
פחמימות 1099.8 גרם 1099.8 גרם
שומן 423.5 גרם 423.5 גרם
נתרן 1154.4 מ״ג 1154.4 מ״ג
חלבון 84.3 גרם 84.3 גרם
סיבים תזונתיים 10.7 גרם 10.7 גרם
שומן רווי 244.6 גרם 244.6 גרם
כולסטרול 1955.3 מ״ג 1955.3 מ״ג
סידן 1181.5 מ״ג 1181.5 מ״ג
ברזל 7.8 מ״ג 7.8 מ״ג
אשלגן 1755.5 מ״ג 1755.5 מ״ג
אבץ 7.9 מ״ג 7.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף!!!

    Avatar
    ניר

    איך אני אוהב עוגות הדרים! תודה על המתכון

      Avatar
      Foody Foody

      בשמחה! כיף לשמוע!

    Avatar
    זוהר לוגסי

    בכזאת עוגה עדיין לא נתקלתי