עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5671.3 קק״ל 5671.3 קק״לפחמימות 792.5 גרם 792.5 גרםשומן 230.0 גרם 230.0 גרםנתרן 3950.2 מ״ג 3950.2 מ״גחלבון 122.8 גרם 122.8 גרםסיבים תזונתיים 27.6 גרם 27.6 גרםשומן רווי 103.2 גרם 103.2 גרםכולסטרול 1158.4 מ״ג 1158.4 מ״גסידן 1429.3 מ״ג 1429.3 מ״גברזל 13.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 1932.0 מ״ג 1932.0 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות5671
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5671.3 קק״ל 5671.3 קק״לפחמימות 792.5 גרם 792.5 גרםשומן 230.0 גרם 230.0 גרםנתרן 3950.2 מ״ג 3950.2 מ״גחלבון 122.8 גרם 122.8 גרםסיבים תזונתיים 27.6 גרם 27.6 גרםשומן רווי 103.2 גרם 103.2 גרםכולסטרול 1158.4 מ״ג 1158.4 מ״גסידן 1429.3 מ״ג 1429.3 מ״גברזל 13.7 מ״ג 13.7 מ״גאשלגן 1932.0 מ״ג 1932.0 מ״גאבץ 12.1 מ״ג 12.1 מ״גסגור
במטבח החמים עיסת הבצק תופחת לאיטה, מזכירה זיכרונות נושנים הקופאים בזמן.
בסיומו של יום לימודים נראה המסע אל הבית ארוך, תיק גדול מכביד על גב הילדה שהייתי. כשדלת הבית נראית מרחוק נשכח הכובד שעל הכתפיים ונשכחות השעות שחלפו. הצעדים הכבדים בסנדליי הופכים לריצה.
כמו מעצמה נפתחת הדלת ואני שועטת פנימה, הילקוט נשמט על נקודה אקראית ברצפה,
ובנשימה אחת, עת חודרים אל הנחיריים ריחות הווניל הממתיק את האוויר כולו –
עוצר העולם מלכת, לשון נדרכת ונשמתי יוצאת במחול מול צמת בצק השמרים שנקלעה ביד מיומנת,
אותן הידיים שקלעו בבוקר את צמתי שלי.
הידיים של אימא יוצקות אל נשמת הבצק שוקולד סמיך וטללי שומשום, שוזרות זר שושנים בורקות בגוון עמוק, ענברי. זר נוסף מפליא בניחוח טרי של גבינות, אסופת ניחוחות בית שרק היא יודעת לרקוח, רק היא לבדה מסוגלת ליצוק בחומרים תוכן של סגולות מרפא, כמו מטמיעה בבצק את שמחתו ואהבתו של העולם כולו.
המסעות הפכו ארוכים יותר, הילדה שהייתי איננה עוד. אבל הבית, כמו חבר נאמן, שמר היטב על ניחוחות עוגות השמרים שלא נאפות עוד. מגן על זיכרון ידייה המרפאות של אימי ועליי שנצמדה לסינורה אחרי בית
הספר, קולטת אל גופי הקטן את בושם הגוף המתוק כווניל, המנחם כאלף שושני השמרים שעדיין פורחות, ענבריות, בערוגת זיכרון שקפא על שמריו.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 5671 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
4 כוסות קמח לבןמנופה
-
2 כפות גדושות שמרים יבשים
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2/3 כוס סוכר חום
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף תמצית וניל
-
1 כוס חלב פושר
-
100 גרם חמאהמומסת
-
3 ביצים M
מלית
-
150 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1 כוס שקדים טחונים
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 כפות קינמון טחון
-
75 גרם חמאהמומסת
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף. לאחר הערבוב הידני מוסיפים את כוס החלב החמים הביצים והחמאה המומסת.
- מפעילים את המיקסר בהתחלה במהירות איטית ולאחר מכן במהירות גבוהה למשך 5 דקות.
- מקמחים במעט קמח קערה גדולה מעבירים את הבצק לתפיחה במקום חמים כ- 40 דקות. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח מוציאים אותו למשטח מקומח ולוחצים עליו קלות עד להוצאת האוויר. משאירים אותו במצב הזה ל-5 עד 10 דקות.
- מכינים את המלית: מערבבים סוכר, ריקוטה, שקדים וקינמון יחד. בצלוחית קטנה ממיסים את החמאה.
- מרדדים את הבצק על המשטח המקומח לריבוע בגודל של חצי מטר ומברישים אותו בחמאה המומסת, מפזרים באופן אחיד על כל המשטח את תערובת המלית.
- מגלגלים לגליל אחד בצורה שווה, חותכים ממנו חתיכות ברוחב של 4 סנטימטר.
- מניחים את הגלילים בתבנית משומנת במרווחים של סנטימטר וחצי זה מזה. מתפיחים תפיחה נוספת של 20 דקות.
- לאחר ההתפחה מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד להזהבת העוגה.
צילום תמונה ראשית: קרן אגם
אופן הכנה
- שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף. לאחר הערבוב הידני מוסיפים את כוס החלב החמים הביצים והחמאה המומסת.
- מפעילים את המיקסר בהתחלה במהירות איטית ולאחר מכן במהירות גבוהה למשך 5 דקות.
- מקמחים במעט קמח קערה גדולה מעבירים את הבצק לתפיחה במקום חמים כ- 40 דקות. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק תפח מוציאים אותו למשטח מקומח ולוחצים עליו קלות עד להוצאת האוויר. משאירים אותו במצב הזה ל-5 עד 10 דקות.
- מכינים את המלית: מערבבים סוכר, ריקוטה, שקדים וקינמון יחד. בצלוחית קטנה ממיסים את החמאה.
- מרדדים את הבצק על המשטח המקומח לריבוע בגודל של חצי מטר ומברישים אותו בחמאה המומסת, מפזרים באופן אחיד על כל המשטח את תערובת המלית.
- מגלגלים לגליל אחד בצורה שווה, חותכים ממנו חתיכות ברוחב של 4 סנטימטר.
- מניחים את הגלילים בתבנית משומנת במרווחים של סנטימטר וחצי זה מזה. מתפיחים תפיחה נוספת של 20 דקות.
- לאחר ההתפחה מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד להזהבת העוגה.
צילום תמונה ראשית: קרן אגם
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
נראה מעולה! מה אפשר במקום ריקוטה לפרווה?
אי אפשר.
אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב?
אפשר אבל טעם הקוקוס יורגש בעוגה. אפשר גם חלב שקדים או סויה במקום חלב רגיל. בהצלחה (:
אפשר להשתמש במקום החמאה בתחליף פרווה (נטורינה)? אשמח לקבל תשובה מהירה
כן, בהחלט. בהצלחה (: