עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון

דפנה קרמר נמלאת בזכרונות ילדות מרגשים של ריחות וטעמים רחוקים שאינם עוד, של עוגת השמרים של אמא במילוי ריקוטה שקדים וקינמון
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

במטבח החמים עיסת הבצק תופחת לאיטה, מזכירה זיכרונות נושנים הקופאים בזמן.

בסיומו של יום לימודים נראה המסע אל הבית ארוך, תיק גדול מכביד על גב הילדה שהייתי. כשדלת הבית נראית מרחוק נשכח הכובד שעל הכתפיים ונשכחות השעות שחלפו. הצעדים הכבדים בסנדליי הופכים לריצה.

כמו מעצמה נפתחת הדלת ואני שועטת פנימה, הילקוט נשמט על נקודה אקראית ברצפה,
ובנשימה אחת, עת חודרים אל הנחיריים ריחות הווניל הממתיק את האוויר כולו -
עוצר העולם מלכת, לשון נדרכת ונשמתי יוצאת במחול מול צמת בצק השמרים שנקלעה ביד מיומנת,
אותן הידיים שקלעו בבוקר את צמתי שלי.


הידיים של אימא יוצקות אל נשמת הבצק שוקולד סמיך וטללי שומשום, שוזרות זר שושנים בורקות בגוון עמוק, ענברי. זר נוסף מפליא בניחוח טרי של גבינות, אסופת ניחוחות בית שרק היא יודעת לרקוח, רק היא לבדה מסוגלת ליצוק בחומרים תוכן של סגולות מרפא, כמו מטמיעה בבצק את שמחתו ואהבתו של העולם כולו.

המסעות הפכו ארוכים יותר, הילדה שהייתי איננה עוד. אבל הבית, כמו חבר נאמן, שמר היטב על ניחוחות עוגות השמרים שלא נאפות עוד. מגן על זיכרון ידייה המרפאות של אימי ועליי שנצמדה לסינורה אחרי בית
הספר, קולטת אל גופי הקטן את בושם הגוף המתוק כווניל, המנחם כאלף שושני השמרים שעדיין פורחות, ענבריות, בערוגת זיכרון שקפא על שמריו.

מצרכים

בצק

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב בעזרת כף. לאחר הערבוב הידני מוסיפים את כוס החלב החמים הביצים והחמאה המומסת.
  2. מפעילים את המיקסר בהתחלה במהירות איטית ולאחר מכן במהירות גבוהה למשך 5 דקות.
  3. מקמחים במעט קמח קערה גדולה מעבירים את הבצק לתפיחה במקום חמים כ- 40 דקות. הבצק צריך להכפיל את נפחו.
  4. לאחר שהבצק תפח מוציאים אותו למשטח מקומח ולוחצים עליו קלות עד להוצאת האוויר. משאירים אותו במצב הזה ל-5 עד 10 דקות.
  5. מכינים את המלית: מערבבים סוכר, ריקוטה, שקדים וקינמון יחד. בצלוחית קטנה ממיסים את החמאה.
  6. מרדדים את הבצק על המשטח המקומח לריבוע בגודל של חצי מטר ומברישים אותו בחמאה המומסת, מפזרים באופן אחיד על כל המשטח את תערובת המלית.
  7. מגלגלים לגליל אחד בצורה שווה, חותכים ממנו חתיכות ברוחב של 4 סנטימטר.
  8. מניחים את הגלילים בתבנית משומנת במרווחים של סנטימטר וחצי זה מזה. מתפיחים תפיחה נוספת של 20 דקות.
  9. לאחר ההתפחה מכניסים את התבנית לתנור למשך 20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד להזהבת העוגה.
פורסים את הגליל
פורסים את הגליל

צילום תמונה ראשית: קרן אגם

לעוד מתכונים טעימים:

מתכון עוגיות מגולגלות עם תמרים של נוי מיארה

מתכון לפאי דבש מלוח של ליאור משיח

מתכון לעוגיות שוקולד מושלמות ללא גלוטן

מתכון עוגיות טחינה של קרין גורן

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4788.3 קק״ל 4788.3 קק״ל
פחמימות 692.6 גרם 692.6 גרם
שומן 175.6 גרם 175.6 גרם
נתרן 4289.0 מ״ג 4289.0 מ״ג
חלבון 93.0 גרם 93.0 גרם
סיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרם
שומן רווי 101.1 גרם 101.1 גרם
כולסטרול 1287.1 מ״ג 1287.1 מ״ג
סידן 1171.4 מ״ג 1171.4 מ״ג
ברזל 11.4 מ״ג 11.4 מ״ג
אשלגן 1189.0 מ״ג 1189.0 מ״ג
אבץ 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody