עוגת וניל נימוחה

עוגת וניל נימוחה זו עוגה בחושה ביתית טעימה ופשוטה להכנה. מכינים אותה בתבנית מיוחדת עם חור ונופכים להרבה יותר חגיגית ומרשימה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    7

תבניות עם דוגמאות יפות במיוחד הן דרך הקלה להכין עוגות מעוצבות בבית - לא צריך לדעת לפסל בסכין, או להכין קישוטים מתוחכמים. מספיק לבחור תבנית מיוחדת לשמן קצת ולמזוג פנימה בלילה של עוגה בחושה. תראו איך עוגת וניל מהירה, טעימה ופשוטה הופכת בזכות תבנית הלב לסינדרלה אמיתית…

אגב, עוגת הווניל הבסיסית הזו אפשר גם לגוון בעזרת תוספות שמוסיפים בשכבות, או להשתמש בה להכנה של עוגת יומולדת מקושטת (לילדים המיוחדים שמעדיפים עוגה בהירה במקום עוגת שוקולד).

מצרכים

ציפוי התבנית לפני האפייה (לחילוץ בקלות)

עוגה

אופן הכנה

  1. מכינים את התבנית: משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים.
  2. מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
  3. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד.
  4. אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2648.9 קק״ל 2648.9 קק״ל
פחמימות 535.2 גרם 535.2 גרם
שומן 27.1 גרם 27.1 גרם
נתרן 4308.7 מ״ג 4308.7 מ״ג
חלבון 61.8 גרם 61.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 0.6 גרם
שומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרם
כולסטרול 1015.2 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 178.2 מ״ג 178.2 מ״ג
ברזל 8.4 מ״ג 8.4 מ״ג
אשלגן 676.8 מ״ג 676.8 מ״ג
אבץ 4.6 מ״ג 4.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    רוויטל

    שלום הייתי רוצה להכין את המתכון הזה כעוגת  בסיס טורט וניל ומעל זה קצפת ומעל גאנש( מעיין עוגת קרמבו אך רק עם בסיס וניל). ופשוט לקזז בחצי את המתכון ולהכין מ-: 1 שמנת מתוקה ,3 ביצים,3/4 כוס סוכר , 170 גרם קמח. האם זה גם יתאים ויהיה מוצלח לכך ? ואם כן שאלותיי הן : לגבי תבנית- רצוי עגולה 24 או 26 כי בתור בסיס זה אמור להיות נמוך אבל גם לא מידי נמוך. סירופ ממים וסוכר מורתחים+מעט רום האם זה יוסיף לטעם העוגה, ויתאים להברשה על הטורט לפני מריחת הקצפת? או שזה עלול להרוס אותו והיציבות שלו ולהרטיב אותו מידי ? דבר נוסף: אני גם שאלתי במתכון עוגת הקרמבו באתר לגבי שינוי לטורט וניל : להכין מ6 חלבונים מוקצפים+ סוכר + הוספת וקיפול חלמונים ופודינג וניל. שאלתי היא מה יותר מוצלח בטעם+ מירקם כבסיס טורט וניל המתכון הנוכחי או זה עם הפודינג וניל שציינתי ? תודה רבה!!!

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אם את מכינה חצי מכמות המתכון המקורי עדיף להשתמש בתבנית 24. לא כדאי להוסיף סירופ סוכר עם רום לבסיס (זה לא ישפר את הטעם וירטיב מדי את הבסיס). לגבי השאלה האחרונה לא ברור למה התכוונת. כל קרם שתכיני עם פודינג וניל יהיה טעים ומספיק יציב כדי להוסיף על בסיס העוגה. בהצלחה!

      Avatar
      רוויטל

      בשאלה האחרונה לא התכוונתי לרצפת שמעל הבסיס. התכוונתי לעוד מתכון לטורט וניל שאמרתם לי: הקצפת 6 חלבונים עם 6 כפות סוכר+ קיפול 6 חלמונים והוספת פודינג וניל 4 כפות ואם רוצים אז גם 50 גרם שוקולד לבן מומס או רק את הפודינג וניל להוסיף. בהקשר לכך אני שואלת מה המתכון הטוב ביותר ומוצלח לטורט וניל, זה או הנוכחי ?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, תמיד כדאי להצמד למתכון המקורי (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody