
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-10 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים7
תבניות עם דוגמאות יפות במיוחד הן דרך הקלה להכין עוגות מעוצבות בבית - לא צריך לדעת לפסל בסכין, או להכין קישוטים מתוחכמים. מספיק לבחור תבנית מיוחדת לשמן קצת ולמזוג פנימה בלילה של עוגה בחושה. תראו איך עוגת וניל מהירה, טעימה ופשוטה הופכת בזכות תבנית הלב לסינדרלה אמיתית…
אגב, עוגת הווניל הבסיסית הזו אפשר גם לגוון בעזרת תוספות שמוסיפים בשכבות, או להשתמש בה להכנה של עוגת יומולדת מקושטת (לילדים המיוחדים שמעדיפים עוגה בהירה במקום עוגת שוקולד).
מצרכים
עוגה
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כף תמצית וניל
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח תופח
אופן הכנה
- מכינים את התבנית: משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים.
- מכינים את העוגה ואופים: מחממים תנור ל-160 מעלות.
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד.
- אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2665.7
קק״ל
2665.7
קק״ל
פחמימות
535.2
גרם
535.2
גרם
שומן
29.5
גרם
29.5
גרם
נתרן
4639.9
מ״ג
4639.9
מ״ג
חלבון
61.8
גרם
61.8
גרם
סיבים תזונתיים
0.6
גרם
0.6
גרם
שומן רווי
7.8
גרם
7.8
גרם
כולסטרול
1012.8
מ״ג
1012.8
מ״ג
סידן
171.0
מ״ג
171.0
מ״ג
ברזל
6.9
מ״ג
6.9
מ״ג
אשלגן
657.6
מ״ג
657.6
מ״ג
אבץ
4.6
מ״ג
4.6
מ״ג
תגובות (4)
שלום הייתי רוצה להכין את המתכון הזה כעוגת בסיס טורט וניל ומעל זה קצפת ומעל גאנש( מעיין עוגת קרמבו אך רק עם בסיס וניל). ופשוט לקזז בחצי את המתכון ולהכין מ-: 1 שמנת מתוקה ,3 ביצים,3/4 כוס סוכר , 170 גרם קמח. האם זה גם יתאים ויהיה מוצלח לכך ? ואם כן שאלותיי הן : לגבי תבנית- רצוי עגולה 24 או 26 כי בתור בסיס זה אמור להיות נמוך אבל גם לא מידי נמוך. סירופ ממים וסוכר מורתחים+מעט רום האם זה יוסיף לטעם העוגה, ויתאים להברשה על הטורט לפני מריחת הקצפת? או שזה עלול להרוס אותו והיציבות שלו ולהרטיב אותו מידי ? דבר נוסף: אני גם שאלתי במתכון עוגת הקרמבו באתר לגבי שינוי לטורט וניל : להכין מ6 חלבונים מוקצפים+ סוכר + הוספת וקיפול חלמונים ופודינג וניל. שאלתי היא מה יותר מוצלח בטעם+ מירקם כבסיס טורט וניל המתכון הנוכחי או זה עם הפודינג וניל שציינתי ? תודה רבה!!!
היי, אם את מכינה חצי מכמות המתכון המקורי עדיף להשתמש בתבנית 24. לא כדאי להוסיף סירופ סוכר עם רום לבסיס (זה לא ישפר את הטעם וירטיב מדי את הבסיס). לגבי השאלה האחרונה לא ברור למה התכוונת. כל קרם שתכיני עם פודינג וניל יהיה טעים ומספיק יציב כדי להוסיף על בסיס העוגה. בהצלחה!
בשאלה האחרונה לא התכוונתי לרצפת שמעל הבסיס. התכוונתי לעוד מתכון לטורט וניל שאמרתם לי: הקצפת 6 חלבונים עם 6 כפות סוכר+ קיפול 6 חלמונים והוספת פודינג וניל 4 כפות ואם רוצים אז גם 50 גרם שוקולד לבן מומס או רק את הפודינג וניל להוסיף. בהקשר לכך אני שואלת מה המתכון הטוב ביותר ומוצלח לטורט וניל, זה או הנוכחי ?
היי, תמיד כדאי להצמד למתכון המקורי (: