עוגת חורף קלה: עוגת פקאן וקינמון בחושה
ספיר דהן הכינה לנו מתכון לעוגה שתבוא בול ליד הקפה, עוגה בחושה ריחנית ופריכה, אגוזי פקאן וקרמבל קינמון פריך שהופכים כל ביס לתענוג מושלם
ספיר דהן הכינה לנו מתכון לעוגה שתבוא בול ליד הקפה, עוגה בחושה ריחנית ופריכה, אגוזי פקאן וקרמבל קינמון פריך שהופכים כל ביס לתענוג מושלם
- ספיר דהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2063.1 קק״ל 4126.3 קק״לפחמימות 211.0 גרם 422.1 גרםשומן 121.6 גרם 243.2 גרםנתרן 468.9 מ״ג 937.9 מ״גחלבון 35.9 גרם 71.8 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 14.7 גרםשומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 203.7 מ״ג 407.4 מ״גברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 485.4 מ״ג 970.8 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2063
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2063.1 קק״ל 4126.3 קק״לפחמימות 211.0 גרם 422.1 גרםשומן 121.6 גרם 243.2 גרםנתרן 468.9 מ״ג 937.9 מ״גחלבון 35.9 גרם 71.8 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 14.7 גרםשומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 203.7 מ״ג 407.4 מ״גברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 485.4 מ״ג 970.8 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 9.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2063 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים Lבטמפ' החדר
-
200 גרם סוכר לבן
-
200 מ"ל מים
-
150 גרם שמן קנולה
-
260 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי
-
5גרם או 1 כפית קינמון טחון
-
15 גרם סוכר לבן
-
80 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, מקציפים כ- 5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את תמצית הוניל.
- מוסיפים את השמן בזרם דק עד לספיגה ואחריו גם את המים באותו האופן.
- מוסיפים מעט מתערובת הקמח בכל פעם עד שהוא נטמע בבלילה.
- מרפדים את התבניות בנייר אפיה ושופכים את הבלילה.
- מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד ומפזרים על העוגות באופן אחיד.
- מכניסים לתנור למשך כ-35-40 דק’.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, מקציפים כ- 5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את תמצית הוניל.
- מוסיפים את השמן בזרם דק עד לספיגה ואחריו גם את המים באותו האופן.
- מוסיפים מעט מתערובת הקמח בכל פעם עד שהוא נטמע בבלילה.
- מרפדים את התבניות בנייר אפיה ושופכים את הבלילה.
- מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד ומפזרים על העוגות באופן אחיד.
- מכניסים לתנור למשך כ-35-40 דק’.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
הערות
- בסוף מומלץ לקפל את הבלילה בעזרת לקקן בכדי לוודא שלא נשארו שאריות קמח בתחתית ובדפנות.
- את העוגה שומרים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב עד ל-3 ימים.
הערות
- בסוף מומלץ לקפל את הבלילה בעזרת לקקן בכדי לוודא שלא נשארו שאריות קמח בתחתית ובדפנות.
- את העוגה שומרים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב עד ל-3 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
מה הכוונה 150 גרם שמן??
היי בת שבע, 100 מ”ל שמן = 90 גרם.
ז”א 150 גרם שמן = 135 מ”ל
אפשר להחליף את השמח בחמאה?
אפשר להחליף שמן בחמאה. 85 מ”ל שמן = 100 גרם חמאה. בהצלחה!
אפשר להוריד מכמות הסוכר?
אפשר בהחלט, תלוי בטעמכם האישי. מומלץ לא להוריד יותר מ-30% אך שוב, זה עניין של טעם ((: בהצלחה!