רקע הנמל

עוגת חורף קלה: עוגת פקאן וקינמון בחושה

ספיר דהן הכינה לנו מתכון לעוגה שתבוא בול ליד הקפה, עוגה בחושה ריחנית ופריכה, אגוזי פקאן וקרמבל קינמון פריך שהופכים כל ביס לתענוג מושלם
ספיר דהן הכינה לנו מתכון לעוגה שתבוא בול ליד הקפה, עוגה בחושה ריחנית ופריכה, אגוזי פקאן וקרמבל קינמון פריך שהופכים כל ביס לתענוג מושלם
  • ספיר דהן
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2063
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2063.1 קק״ל 4126.3 קק״ל
    פחמימות 211.0 גרם 422.1 גרם
    שומן 121.6 גרם 243.2 גרם
    נתרן 468.9 מ״ג 937.9 מ״ג
    חלבון 35.9 גרם 71.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.4 גרם 14.7 גרם
    שומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 203.7 מ״ג 407.4 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 485.4 מ״ג 970.8 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 9.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2063
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2063.1 קק״ל 4126.3 קק״ל
    פחמימות 211.0 גרם 422.1 גרם
    שומן 121.6 גרם 243.2 גרם
    נתרן 468.9 מ״ג 937.9 מ״ג
    חלבון 35.9 גרם 71.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.4 גרם 14.7 גרם
    שומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 590.8 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 203.7 מ״ג 407.4 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 9.0 מ״ג
    אשלגן 485.4 מ״ג 970.8 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 9.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ציפוי


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד עד לשימוש.

    בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. צילום: ספיר דהן
    בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. צילום: ספיר דהן

  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, מקציפים כ- 5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

    מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. צילום: ספיר דהן
    מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. צילום: ספיר דהן

  4. מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים את השמן בזרם דק עד לספיגה ואחריו גם את המים באותו האופן.
  6. מוסיפים מעט מתערובת הקמח בכל פעם עד שהוא נטמע בבלילה.
  7. מרפדים את התבניות בנייר אפיה ושופכים את הבלילה.
  8. מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד ומפזרים על העוגות באופן אחיד.
  9. מכניסים לתנור למשך כ-35-40 דק’.
    עוגת פקאן וקינמון בחושה. צילום: ספיר דהן
    עוגת פקאן וקינמון בחושה. צילום: ספיר דהן

     

    בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/

הערות

  • בסוף מומלץ לקפל את הבלילה בעזרת לקקן בכדי לוודא שלא נשארו שאריות קמח בתחתית ובדפנות.
  • את העוגה שומרים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב עד ל-3 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת חורף קלה: עוגת פקאן וקינמון בחושה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להחליף שמן בחמאה. 85 מ”ל שמן = 100 גרם חמאה. בהצלחה!

    Avatar
    צבי פינקלשטיין

    אפשר להוריד מכמות הסוכר?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר בהחלט, תלוי בטעמכם האישי. מומלץ לא להוריד יותר מ-30% אך שוב, זה עניין של טעם ((: בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות