
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
-
4 ביצים Lבטמפ' החדר
-
200 גרם סוכר לבן
-
200 מ"ל מים
-
150 גרם שמן קנולה
-
260 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית תמצית וניל
ציפוי
-
5גרם או 1 כפית קינמון טחון
-
15 גרם סוכר לבן
-
80 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד עד לשימוש.
בקערה מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה. צילום: ספיר דהן - בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מניחים ביצים שלמות וסוכר, מקציפים כ- 5 דק’ עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. צילום: ספיר דהן - מנמיכים את עוצמת המיקסר, ומוסיפים את תמצית הוניל.
- מוסיפים את השמן בזרם דק עד לספיגה ואחריו גם את המים באותו האופן.
- מוסיפים מעט מתערובת הקמח בכל פעם עד שהוא נטמע בבלילה.
- מרפדים את התבניות בנייר אפיה ושופכים את הבלילה.
- מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד ומפזרים על העוגות באופן אחיד.
- מכניסים לתנור למשך כ-35-40 דק’.
עוגת פקאן וקינמון בחושה. צילום: ספיר דהן בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
הערות
- בסוף מומלץ לקפל את הבלילה בעזרת לקקן בכדי לוודא שלא נשארו שאריות קמח בתחתית ובדפנות.
- את העוגה שומרים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב עד ל-3 ימים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
2032.3
קק״ל
4064.7
קק״ל
פחמימות
210.8
גרם
421.7
גרם
שומן
119.4
גרם
238.8
גרם
נתרן
413.3
מ״ג
826.7
מ״ג
חלבון
33.3
גרם
66.6
גרם
סיבים תזונתיים
7.4
גרם
14.7
גרם
שומן רווי
11.3
גרם
22.7
גרם
כולסטרול
506.4
מ״ג
1012.8
מ״ג
סידן
193.7
מ״ג
387.4
מ״ג
ברזל
4.2
מ״ג
8.5
מ״ג
אשלגן
460.2
מ״ג
920.4
מ״ג
אבץ
4.3
מ״ג
8.7
מ״ג
תגובות (4)
אפשר להחליף את השמח בחמאה?
אפשר להחליף שמן בחמאה. 85 מ”ל שמן = 100 גרם חמאה. בהצלחה!
אפשר להוריד מכמות הסוכר?
אפשר בהחלט, תלוי בטעמכם האישי. מומלץ לא להוריד יותר מ-30% אך שוב, זה עניין של טעם ((: בהצלחה!