עוגת מוס שוקולד מרשימה ב-10 דקות

עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

זאת עוגת הפטנט שלי: הנוסחה המושלמת להכנת עוגת ראווה טעימה ב-10 דקות של עבודה. בתחתית קראנץ’ שוקולד ונוגט, מעל מוס שוקולד אוורירי וקישוטי פירות צבעוניים. אפשר להכין מראש ולהרשים את כל האורחים.

מצרכים

תחתית

מוס שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את הפייטה ומאחדים לתערובת אחידה.
  2. אוטמים את הרינג או התבנית הקפיצית בניילון נצמד, מניחים אותו על משטח ישר ומשטחים בתוכו את התערובת בעזרת כף. מעבירים להקפאה במשך כ-5 דקות ועד להתייצבות.
  3. מכינים את המוס: מביאים לרתיחה 1 כוס (250 מ”ל) של שמנת המתוקה.
  4. במקביל מניחים את השוקולד בקערה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסתו וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  5. מקציפים 1 ו-1/2 כוסות (375 מ”ל) שמנת מתוקה במיקסר עם וו הקצפה לקציפה רכה ומקפלים בעדינות בתוך התערובת.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.
  7. מסירים את הניילון הנצמד, מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  9. מזלפים תלוליות הקצפת על פני המוס ומקשטים בדובדבנים ונשיקות מרנג או בכל קישוט אחר שאוהבים.
  10. מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 615.0 קק״ל 4919.9 קק״ל
פחמימות 40.1 גרם 320.7 גרם
שומן 45.8 גרם 366.3 גרם
נתרן 49.0 מ״ג 392.4 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 42.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
שומן רווי 27.6 גרם 220.5 גרם
כולסטרול 102.2 מ״ג 817.8 מ״ג
סידן 93.9 מ״ג 751.1 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״ג
אשלגן 342.7 מ״ג 2741.6 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (63)

    Avatar
    שני

    ואם אפשר לקשט מעל העוגה בקישוט של קרם כולשהו..

    Avatar
    שני

    אפשר להכין את הבלילה לתבנית מס 26 או צריך להכפיל כמויות? ואם הבלילה אחרי ההקפאה לא יוצאת דלילה יוצאת יציבה?

    Avatar
    לינוי

    היי הכנתי את העוגה בדיוק עפ”י המתכון. הקצפתי שמנת למרקם דליל-יוגורט. משום מה, אחרי הערבוב עם השוקולד, כל הבלילה יצאה לי מאד סמיכה יש לכך סיבה?

    Avatar
    אירית

    היי, האם אפשר להכין בתבנית קפיצית 24?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody