עוגת מוס שוקולד מרשימה ב-10 דקות

עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

זאת עוגת הפטנט שלי: הנוסחה המושלמת להכנת עוגת ראווה טעימה ב-10 דקות של עבודה. בתחתית קראנץ’ שוקולד ונוגט, מעל מוס שוקולד אוורירי וקישוטי פירות צבעוניים. אפשר להכין מראש ולהרשים את כל האורחים.

מצרכים

תחתית

מוס שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את הפייטה ומאחדים לתערובת אחידה.
  2. אוטמים את הרינג בניילון נצמד, מניחים אותו על משטח ישר ומשטחים בתוכו את התערובת בעזרת כף. מעבירים להקפאה במשך כ-5 דקות ועד להתייצבות.
  3. מכינים את המוס: מביאים לרתיחה 1 כוס (250 מ”ל) של שמנת המתוקה.
  4. במקביל מניחים את השוקולד בקערה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסתו וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  5. מקציפים 1 ו-1/2 כוסות (375 מ”ל) שמנת מתוקה במיקסר עם וו הקצפה לקציפה רכה ומקפלים בעדינות בתוך התערובת.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.
  7. מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  9. מזלפים תלוליות הקצפת על פני המוס ומקשטים בדובדבנים ונשיקות מרנג או בכל קישוט אחר שאוהבים.
  10. מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 615.0 קק״ל 4919.9 קק״ל
פחמימות 40.1 גרם 320.7 גרם
שומן 45.8 גרם 366.3 גרם
נתרן 49.0 מ״ג 392.4 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 42.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
שומן רווי 27.6 גרם 220.5 גרם
כולסטרול 102.2 מ״ג 817.8 מ״ג
סידן 93.9 מ״ג 751.1 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״ג
אשלגן 342.7 מ״ג 2741.6 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (19)

    Avatar
    אלינור יונגר

    ניתן להכין עם שוקולד לבן? זה עדיין ישאר יציב? או שאין קשר בכלל לסוג השוקולד ?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אלינור, ניתן להכין רק עם שוקולד מריר. בהצלחה!

    Avatar
    שרית

    האם אפשר להמיר את המחית בתחתית לריבת חלב? לשוקולד נוטלה? ולגבי המוס, האם ניתן להגדיל את כמות השמנת על מנת שתצא גבוהה יותר? תודה רבה על המתכון!

      Avatar
      מערכת Foody

      מחית הנוגט חשובה כאן ולכן לא רצוי להחליפה. אם אין ברירה, אפשר להחליף בנוטלה. לגבי המוס, יש להגדיל את כל הכמויות של המוס אם רוצים לקבל מוס גבוה יותר. בהצלחה!

    Avatar
    שיר

    היי, הכנתי את העוגה. האם להגיש אותה מהמקרר או מהפריזר?

      Avatar
      מערכת Foody

      עדיף להעביר למקרר להפשרה קלה

    Avatar
    דליה

    העוגה יצאה מעולה. במקום הפייטה החלפתי בפצפוצי אורז. במקום מחית נוגט החלפתי במחית אגוזים. יצא מעולה לא צריך גלטין העוגה הייתה יציבה וא זזה לאף צד.לא האמנתי כמה יציבה העוגה וטעימה.תודה על המתכון המעולה.

      Avatar
      מערכת Foody

      ממש ממש שמחים לשמוע! אם יש לך תמונה של העוגה שלחי לנו ונשמח לפרגן לך באינסטגרם.

      Avatar
      פזית סרור

      היי , איזה קוטר תבנית מדובר ?

      Avatar
      מערכת Foody

      תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody