עוגת מוס שוקולד מרשימה ב-10 דקות

עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    7 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

זאת עוגת הפטנט שלי: הנוסחה המושלמת להכנת עוגת ראווה טעימה ב-10 דקות של עבודה. בתחתית קראנץ’ שוקולד ונוגט, מעל מוס שוקולד אוורירי וקישוטי פירות צבעוניים. אפשר להכין מראש ולהרשים את כל האורחים.

מצרכים

תחתית

מוס שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את הפייטה ומאחדים לתערובת אחידה.
  2. אוטמים את הרינג בניילון נצמד, מניחים אותו על משטח ישר ומשטחים בתוכו את התערובת בעזרת כף. מעבירים להקפאה במשך כ-5 דקות ועד להתייצבות.
  3. מכינים את המוס: מביאים לרתיחה 1 כוס (250 מ”ל) של שמנת המתוקה.
  4. במקביל מניחים את השוקולד בקערה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסתו וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  5. מקציפים 1 ו-1/2 כוסות (375 מ”ל) שמנת מתוקה במיקסר עם וו הקצפה לקציפה רכה ומקפלים בעדינות בתוך התערובת.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.
  7. מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  9. מזלפים תלוליות הקצפת על פני המוס ומקשטים בדובדבנים ונשיקות מרנג או בכל קישוט אחר שאוהבים.
  10. מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 615.0 קק״ל 4919.9 קק״ל
פחמימות 40.1 גרם 320.7 גרם
שומן 45.8 גרם 366.3 גרם
נתרן 49.0 מ״ג 392.4 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 42.5 גרם
סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
שומן רווי 27.6 גרם 220.5 גרם
כולסטרול 102.2 מ״ג 817.8 מ״ג
סידן 93.9 מ״ג 751.1 מ״ג
ברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״ג
אשלגן 342.7 מ״ג 2741.6 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 10.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (26)

    Avatar
    איריס פודולסקי

    אפשר לשמור את העוגה במקרר? או שצריך לשמור אותה בפריזר?

      Avatar
      Foody Foody

      עד 3 ימים במקרר, אחרת להקפיא

    Avatar
    חן אדלר

    היי, במידה ורוצים להכין את העוגה התבנית עגולה קוטר 24, באיזו פרופורציה יש להגדיל את הכמויות של המצרכים?

    Avatar
    שרון

    לתחתית קראנצ’ אם אני רוצה לעשות פרווה למה להחליף את השוקולד חלב ואת החמאה? ובמידה ואני מחליפה למאיר אז כמה אחוזי קקאו?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להחליף את שוקולד החלב בשוקולד מריר ואת החמאה בשמן קוקוס. עדיף כמה שיותר אחוזי קקאו

    Avatar
    טליה

    היי, במידה ורוצים להכין את זה פרווה. במה הכי מומלץ להחליף את השמנת?

      Avatar
      Foody Foody

      בקרם קוקוס או שמנת צמחית. בהצלחה!

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody