עוגת מוס שוקולד מרשימה ב-10 דקות

עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
עוגת ראווה כמו בקונדיטוריות שמכינים בקלי קלות ב-10 דקות? יש דבר כזה. אלון שבו מלמד אתכם איך להכין עוגת מוס שוקולד עם תחתית קראנצ'ית
  • אלון שבו
שמרו
כשר
28 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    615
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 615.0 קק״ל 4919.9 קק״ל
    פחמימות 40.1 גרם 320.7 גרם
    שומן 45.8 גרם 366.3 גרם
    נתרן 49.0 מ״ג 392.4 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 42.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 27.6 גרם 220.5 גרם
    כולסטרול 102.2 מ״ג 817.8 מ״ג
    סידן 93.9 מ״ג 751.1 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״ג
    אשלגן 342.7 מ״ג 2741.6 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    615
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 615.0 קק״ל 4919.9 קק״ל
    פחמימות 40.1 גרם 320.7 גרם
    שומן 45.8 גרם 366.3 גרם
    נתרן 49.0 מ״ג 392.4 מ״ג
    חלבון 5.3 גרם 42.5 גרם
    סיבים תזונתיים 3.3 גרם 26.5 גרם
    שומן רווי 27.6 גרם 220.5 גרם
    כולסטרול 102.2 מ״ג 817.8 מ״ג
    סידן 93.9 מ״ג 751.1 מ״ג
    ברזל 2.5 מ״ג 20.1 מ״ג
    אשלגן 342.7 מ״ג 2741.6 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 10.6 מ״ג
    סגור

זאת עוגת הפטנט שלי: הנוסחה המושלמת להכנת עוגת ראווה טעימה ב-10 דקות של עבודה. בתחתית קראנץ’ שוקולד ונוגט, מעל מוס שוקולד אוורירי וקישוטי פירות צבעוניים. אפשר להכין מראש ולהרשים את כל האורחים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
28 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


תבנית עגולה 20 ס"מ

תחתית

מוס שוקולד

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התחתית: ממיסים ביחד את השוקולד והחמאה על בן מארי או במיקרוגל. מוסיפים את מחית הנוגט ומערבבים היטב. מוסיפים את הפייטה ומאחדים לתערובת אחידה.
  2. אוטמים את הרינג או התבנית הקפיצית בניילון נצמד, מניחים אותו על משטח ישר ומשטחים בתוכו את התערובת בעזרת כף. מעבירים להקפאה במשך כ-5 דקות ועד להתייצבות.
  3. מכינים את המוס: מביאים לרתיחה 1 כוס (250 מ”ל) של שמנת המתוקה.
  4. במקביל מניחים את השוקולד בקערה בינונית. יוצקים את השמנת על השוקולד, ממתינים דקה להמסתו וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  5. מקציפים 1 ו-1/2 כוסות (375 מ”ל) שמנת מתוקה במיקסר עם וו הקצפה לקציפה רכה ומקפלים בעדינות בתוך התערובת.
  6. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את המוס. אוטמים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך 6 שעות לפחות.
  7. מסירים את הניילון הנצמד, מחלצים את העוגה מהתבנית על ידי חימום דפנות התבנית בעזרת ברנר או מגבת טבולה במים חמים.
  8. מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו הקצפה את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  9. מזלפים תלוליות הקצפת על פני המוס ומקשטים בדובדבנים ונשיקות מרנג או בכל קישוט אחר שאוהבים.
  10. מאפשרים לעוגה להפשיר במקרר במשך 2-3 שעות ומגישים.

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת מוס שוקולד מרשימה ב-10 דקות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מור מור

    אין טעים כזה…. חייבים להכין שווה כל שניה ותראו את היופי הזה…

    Avatar
    רחלי אביסדריס- זקין

    פעם שניה שמכינה. פשוטה להכנה וטעימה. תודה רבה

    Avatar
    רחלי אביסדריס- זקין
הצג עוד

תגובות (124)

Avatar

    Avatar
    maya harlev

    האם אפשר לגרוס גביעי גלידה איכותיים במקום הפייטה?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר.

    Avatar
    נועה

    שומרים את העוגה בקרור או בהקפאה?

      Avatar
      Foody Foody

      שומרים במקפיא ומפשירים במקרר 2-3 שעות לפני ההגשה.

    Avatar
    גליה

    אם מכינים בתבנית עגולה 28 ס”מ מה כמות החומרים במתכון?

      Avatar
      Foody Foody

      המתכון מתאים לעוגה בקוטר 20 ס”מ. אם רוצים להכין אותה בקוטר 28 ס”מ, יש לקחת בחשבון שהיא תצא נמוכה יותר או לחילופין להכפיל כמויות. ובכל אופן, ההמלצה שלנו היא להכין את העוגה כמו שהיא מבחינת כמויות, בתבנית בקוטר של עד 24 ס”מ. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות