עוגת סברינה נוסטלגית של מיקי שמו

מתגעגעים לקינוחי הוויטרינה של פעם? מיקי שמו חוזר בזמן ומכין את הקינוח הכי נוסטלגי - עוגת סברינה עם הר קצפת שתקצור מלא מחמאות
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-40 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    17

מצרכים

עוגה

סירופ

קצפת

הגשה

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, גרידת לימון ומלח.
  2. ממיסים את החמאה, מוסיפים למיקסר ומעבדים כדקה.
  3. מוסיפים את הביצים ומעבדים כדקה.
  4. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים בשקעי התבנית, עד 3/4 גובה של כל שקע.
  6. מתפיחים בתבנית 30 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. אופים בתנור החם 25 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
  8. מכינים את הסירופ: פורסים את הלימון והתפוז (לא מקלפים) לפרוסות דקות.
  9. שמים את כל מרכיבי הסירופ מלבד הרום בסיר קטן, מעלים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הרום.
  10. בעזרת כף מחוררת, מכניסים כל סברינה לטבילה בסירופ, תחילה את חלקה העליון ולאחר 2 דקות הופכים לצדה התחתון ומשאירים עוד 2 דקות. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה.
  11. מכינים את הקצפת: מקציפים את מרכיבי הקצפת במיקסר עם וו בלון. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את הסברינה.
  12. מקשטים בפירות טריים ומגישים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 1308.5 קק״ל 7850.8 קק״ל
פחמימות 121.6 גרם 729.4 גרם
שומן 32.9 גרם 197.4 גרם
נתרן 337.9 מ״ג 2027.4 מ״ג
חלבון 14.8 גרם 88.7 גרם
סיבים תזונתיים 3.1 גרם 18.8 גרם
שומן רווי 18.7 גרם 111.9 גרם
כולסטרול 283.2 מ״ג 1699.0 מ״ג
סידן 55.4 מ״ג 332.7 מ״ג
ברזל 2.1 מ״ג 12.5 מ״ג
אשלגן 205.5 מ״ג 1233.2 מ״ג
אבץ 1.0 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody