סברינות נוסטלגיות עם קצפת ודובדבנים, ללא שמרים

עוגות סברינה ממש כמו של פעם, עם סירופ מתוק, קצפת ודובדבן מסוכר, אבל עם טוויסט אחד שמקל על החיים: בלי שמרים והתפחות! כל הכיף והטעם, אבל בקלות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

סברינות

  • 5 ביצים L
  • 1 1/2 כוסות סוכר לבן
  • 2 מיכלים יוגורט 3%
    או שמנת חמוצה
  • 350 גרם קמח תופח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 בקבוקון תמצית רום

סירופ

  • 4 כוסות מים
  • 1 1/2 כוסות סוכר לבן
  • 1/2 בקבוקון תמצית רום

קצפת

  • מיכל או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 3/4 כוס חלב 3%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

לקישוט

  • דובדבנים מסוכרים
    או טריים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 דקות. מפרידים את הביצים.
  2. מקציפים את החלבונים (הלבנים) עם הסוכר וסוכר וניל לקצף יציב. מוסיפים את החלמונים (צהובים) בזרם דק ומקפלים בעדינות לקצף הביצים עד שאחיד.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה (כן, גם קמח תופח וגם אבקת אפייה) ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את האשל ומקפלים עד שאחיד. מוסיפים את הרום ולבסוף את הקמח הנותר.
  4. משמנים את תבנית השקעים (אם יש שקעים בצורת סברינה זה נהדר, אם לא אפשר גם בכל תבנית שקעים אחרת). מוזגים מהתערובת לכל שקע עד מחצית מהגובה ולא יותר.
  5. אופים כ-35 דקות (לנעוץ קיסם במרכז - אם יוצא נקי העוגה מוכנה).
  6. מקררים את הסברינות האישיות קירור מוחלט ומשחררים אותן מתבנית הסיליקון.
  7. בינתיים מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והרום. מורידים מהאש אחרי שרתח.
  8. טובלים את הסברינות בסירופ הסוכר החם לכמה שניות משני הצדדים. מוציאים עם כף מחוררת ומניחים על מגש.’
  9. מכינים את הקצפת: במיקסר עם בלון הקצפה שמים את 2 מיכלי השמנת מתוקה, החלב, אבקת הסוכר, האינסטנט פודינג והניל, ומקציפים לקרם יציב.
  10.  שמים את הקרם בשק זילוף עם צנטר משונן ומזלפים באמצע הסברינה צורה של פרח.

    סברינות. צילום: יהודית מורחיים
    סברינות. צילום: יהודית מורחיים

  11. מניחים מעל כל אחת דובדבן אדום הניצחי שהוא בעצם הסמל המסחרי של הסברינה.

למתכונים נוספים בבלוג של יהודית

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4416.0 קק״ל 4416.0 קק״ל
פחמימות 911.2 גרם 911.2 גרם
שומן 39.4 גרם 39.4 גרם
נתרן 6492.0 מ״ג 6492.0 מ״ג
חלבון 82.8 גרם 82.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 0.7 גרם
שומן רווי 13.2 גרם 13.2 גרם
כולסטרול 1286.7 מ״ג 1286.7 מ״ג
סידן 598.8 מ״ג 598.8 מ״ג
ברזל 10.4 מ״ג 10.4 מ״ג
אשלגן 1047.4 מ״ג 1047.4 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody