
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1105.1 קק״ל 8840.5 קק״לפחמימות 88.2 גרם 706.0 גרםשומן 71.3 גרם 570.2 גרםנתרן 448.4 מ״ג 3587.4 מ״גחלבון 29.1 גרם 232.4 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.8 גרםשומן רווי 41.0 גרם 327.7 גרםכולסטרול 452.4 מ״ג 3619.4 מ״גסידן 305.7 מ״ג 2445.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 534.2 מ״ג 4273.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות1105
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1105.1 קק״ל 8840.5 קק״לפחמימות 88.2 גרם 706.0 גרםשומן 71.3 גרם 570.2 גרםנתרן 448.4 מ״ג 3587.4 מ״גחלבון 29.1 גרם 232.4 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 20.8 גרםשומן רווי 41.0 גרם 327.7 גרםכולסטרול 452.4 מ״ג 3619.4 מ״גסידן 305.7 מ״ג 2445.9 מ״גברזל 2.1 מ״ג 16.5 מ״גאשלגן 534.2 מ״ג 4273.5 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 16.9 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 1105 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרפים
מלית גבינה
-
500 גרם גבינה לבנה 5%
-
250 גרם גבינת שמנת 30%
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנה
- מכינים את הקרפים: מעבדים בבלנדר את כל חומרי הקרפים, לאיחוד, ומסננים במסננת. אם יש זמן - אפשר להעביר לקירור של שעה במקרר לפני הטיגון.
- משמנים את המחבת, מוזגים 1/4 כוס בלילה בכל פעם, מטגנים להזהבה מצד אחד וייבוש מצד שני (לא הופכים). מסדרים את הקרפים המטוגנים בערימה ומצננים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את כל חומרי המלית לקרם יציב.
- מסדרים על תחתית של תבנית קפיצית בשכבות: מתחילים בקרפ, כשהצד הזהוב והיפה כלפי מטה. מורחים עליו בערך שתי כפות קרם (לשכבה קצת יותר עבה מהקרפ עצמו) ומכסים בקרפ נוסף. ממשיכים כך עד שכל הקרפים מסודרים בערימה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קרפ. מלבישים את טבעת העוגה הקפיצית וסוגרים אותה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
- במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מסירים את טבעת התבנית והופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה. פורסים, מוסיפים את הקצפת, הדובדבנים המסוכרים והסוכריות הצבעוניות לצד כל פרוסה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקרפים: מעבדים בבלנדר את כל חומרי הקרפים, לאיחוד, ומסננים במסננת. אם יש זמן - אפשר להעביר לקירור של שעה במקרר לפני הטיגון.
- משמנים את המחבת, מוזגים 1/4 כוס בלילה בכל פעם, מטגנים להזהבה מצד אחד וייבוש מצד שני (לא הופכים). מסדרים את הקרפים המטוגנים בערימה ומצננים.
- מכינים את מלית הגבינה: בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים יחד את כל חומרי המלית לקרם יציב.
- מסדרים על תחתית של תבנית קפיצית בשכבות: מתחילים בקרפ, כשהצד הזהוב והיפה כלפי מטה. מורחים עליו בערך שתי כפות קרם (לשכבה קצת יותר עבה מהקרפ עצמו) ומכסים בקרפ נוסף. ממשיכים כך עד שכל הקרפים מסודרים בערימה. השכבה האחרונה צריכה להיות שכבת קרפ. מלבישים את טבעת העוגה הקפיצית וסוגרים אותה. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.
- במיקסר עם וו מטרפה מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
- מסירים את טבעת התבנית והופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה. פורסים, מוסיפים את הקצפת, הדובדבנים המסוכרים והסוכריות הצבעוניות לצד כל פרוסה ומגישים.
הערות
- אפשר להכין את הקרפים מראש, לצנן, לעטוף ולשמור יומיים במקרר או חודש במקפיא
- אם רוצים, אפשר להוסיף נגיעה של טעם למלית: כפית אבקת קפה, או כמה כפות ריבת חלב/ממרח שוקולד
הערות
- אפשר להכין את הקרפים מראש, לצנן, לעטוף ולשמור יומיים במקרר או חודש במקפיא
- אם רוצים, אפשר להוסיף נגיעה של טעם למלית: כפית אבקת קפה, או כמה כפות ריבת חלב/ממרח שוקולד
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
עוגת קרפים
באיזה מצב החמאה צריכה להיות? קרה? רכה או מומסת?
הי קארין, כמו תמיד נראה מעולה!

וואו! מה זה הדבר המדהים הזההה?!