עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח שתרצו להכין כל השנה
אופירה מור במתכון שכל אחד צריך בבית - עוגת שוקולד בחושה שכולם אוהבים, עשירה ומתוקה. גם בשולחן חג מצומצם מגיע לכולם להתפנק בסיום מתוק לארוחה משפחתית נהדרת
אופירה מור במתכון שכל אחד צריך בבית - עוגת שוקולד בחושה שכולם אוהבים, עשירה ומתוקה. גם בשולחן חג מצומצם מגיע לכולם להתפנק בסיום מתוק לארוחה משפחתית נהדרת
- אופירה מור
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.0 קק״ל 3659.8 קק״לפחמימות 23.2 גרם 277.9 גרםשומן 22.2 גרם 266.5 גרםנתרן 88.0 מ״ג 1056.4 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 43.1 גרםכולסטרול 123.8 מ״ג 1485.8 מ״גסידן 31.4 מ״ג 376.6 מ״גברזל 1.0 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 100.5 מ״ג 1206.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות305
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 305.0 קק״ל 3659.8 קק״לפחמימות 23.2 גרם 277.9 גרםשומן 22.2 גרם 266.5 גרםנתרן 88.0 מ״ג 1056.4 מ״גחלבון 4.8 גרם 57.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.0 גרםשומן רווי 3.6 גרם 43.1 גרםכולסטרול 123.8 מ״ג 1485.8 מ״גסידן 31.4 מ״ג 376.6 מ״גברזל 1.0 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 100.5 מ״ג 1206.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 7.1 מ״גסגור
זיו התקשר אלי בשישי ואמר לי שזהו, הוא הכין את כל המתכונים שפירסמתי וקצר מלא מחמאות. הלב שלי התמלא בשנייה וחצי במלא מלא אושר.
זיו היה המנהל שלי כשעבדתי במכירות בפלאפון לפני 15 שנים, ואני זוכרת אותו כאיש עם לב. לב גדול.
אז בחרתי להחזיר לו אהבה עם מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח, שוקולדית וטעימה שכולם יעופו עליה.
ניתן להכין אותה עם כל תחליף קמח תופח של פסח.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 305 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
5 ביצים L
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 גביע יוגורט 3%
-
1 כוס אבקה להכנת שוקושוקולית
-
1 כף גדושה אבקת קקאו
-
1 שקית קמח תופחכשר לפסח, 200 גרם
-
1 כוס שמן קנולה
גנאש
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
100 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות.
- מורידים מהירות ושופכים בעדינות את השמנת המתוקה, היוגורט והשמן תוך כדי ערבוב עדין.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר וממשיכים עם מטרפה ידנית, מוסיפים את השוקולית והקקאו ולבסוף את הקמח ומערבבים רק עד איחוד. (להיזהר לא לערבב יותר מידי שלא ישבר הקצף).
- מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק, ואופים עד שיוצא קיסם עם פירורים (להיזהר לא לייבש את העוגות באפיה).
- כשהעוגות בתנור מכינים את הגאנש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן על הגז, כשרותח שופכים חצי כמות על השוקולד ומערבבים עד שנמס , ואז מוסיפים את החצי השני ומערבבים. מניחים להתקרר על השיש.
- כשהעוגות מוכנות, מוציאים מהתנור ומיד שופכים עליהם את הגאנש.
- תכינו קפה, אני באה!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות.
- מורידים מהירות ושופכים בעדינות את השמנת המתוקה, היוגורט והשמן תוך כדי ערבוב עדין.
- מוציאים את הקערה מהמיקסר וממשיכים עם מטרפה ידנית, מוסיפים את השוקולית והקקאו ולבסוף את הקמח ומערבבים רק עד איחוד. (להיזהר לא לערבב יותר מידי שלא ישבר הקצף).
- מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק, ואופים עד שיוצא קיסם עם פירורים (להיזהר לא לייבש את העוגות באפיה).
- כשהעוגות בתנור מכינים את הגאנש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן על הגז, כשרותח שופכים חצי כמות על השוקולד ומערבבים עד שנמס , ואז מוסיפים את החצי השני ומערבבים. מניחים להתקרר על השיש.
- כשהעוגות מוכנות, מוציאים מהתנור ומיד שופכים עליהם את הגאנש.
- תכינו קפה, אני באה!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (18)
מה גודל התבנית? לא כתבתם . עגולה או מלבנית?
עגולה 26-28 או שתי אינגליש קייק
אשמור לבוקר של פסח תודה רבה אתר פודי