עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח שתרצו להכין כל השנה

אופירה מור במתכון שכל אחד צריך בבית - עוגת שוקולד בחושה שכולם אוהבים, עשירה ומתוקה. גם בשולחן חג מצומצם מגיע לכולם להתפנק בסיום מתוק לארוחה משפחתית נהדרת
אופירה מור במתכון שכל אחד צריך בבית - עוגת שוקולד בחושה שכולם אוהבים, עשירה ומתוקה. גם בשולחן חג מצומצם מגיע לכולם להתפנק בסיום מתוק לארוחה משפחתית נהדרת
  • אופירה מור
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    299
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.6 קק״ל 3582.8 קק״ל
    פחמימות 23.1 גרם 277.4 גרם
    שומן 21.7 גרם 261.0 גרם
    נתרן 76.4 מ״ג 917.4 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 51.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 41.6 גרם
    כולסטרול 106.2 מ״ג 1274.8 מ״ג
    סידן 29.3 מ״ג 351.6 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 95.3 מ״ג 1143.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    299
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 298.6 קק״ל 3582.8 קק״ל
    פחמימות 23.1 גרם 277.4 גרם
    שומן 21.7 גרם 261.0 גרם
    נתרן 76.4 מ״ג 917.4 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 51.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 41.6 גרם
    כולסטרול 106.2 מ״ג 1274.8 מ״ג
    סידן 29.3 מ״ג 351.6 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    אשלגן 95.3 מ״ג 1143.2 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 6.6 מ״ג
    סגור

זיו התקשר אלי בשישי ואמר לי שזהו, הוא הכין את כל המתכונים שפירסמתי וקצר מלא מחמאות. הלב שלי התמלא בשנייה וחצי במלא מלא אושר.

זיו היה המנהל שלי כשעבדתי במכירות בפלאפון לפני 15 שנים, ואני זוכרת אותו כאיש עם לב. לב גדול.

אז בחרתי להחזיר לו אהבה עם מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח, שוקולדית וטעימה שכולם יעופו עליה.

ניתן להכין אותה עם כל תחליף קמח תופח של פסח.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר במשך 5 דקות.
  3. מורידים מהירות ושופכים בעדינות את השמנת המתוקה, היוגורט והשמן תוך כדי ערבוב עדין.

    מקציפים ביצים וסוכר ולאחר מכן מוסיפים שמנת, יוגורט ושמן. צילום: אופירה מור
    מקציפים ביצים וסוכר ולאחר מכן מוסיפים שמנת, יוגורט ושמן. צילום: אופירה מור

  4. מוציאים את הקערה מהמיקסר וממשיכים עם מטרפה ידנית, מוסיפים את השוקולית והקקאו ולבסוף את הקמח ומערבבים רק עד איחוד. (להיזהר לא לערבב יותר מידי שלא ישבר הקצף).
  5. מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק, ואופים עד שיוצא קיסם עם פירורים (להיזהר לא לייבש את העוגות באפיה).
  6. כשהעוגות בתנור מכינים את הגאנש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  7. מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן על הגז, כשרותח שופכים חצי כמות על השוקולד ומערבבים עד שנמס , ואז מוסיפים את החצי השני ומערבבים. מניחים להתקרר על השיש.
  8. כשהעוגות מוכנות, מוציאים מהתנור ומיד שופכים עליהם את הגאנש.
  9. תכינו קפה, אני באה!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח שתרצו להכין כל השנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    שרית גאסט

    יצא מעולה!!! טרפו את העוגה!!!

    Avatar
    מליסה ה

    היי, האם אפשר להמיר לתבנית עגולה 24? ומה נחשב אצלך גביע יוגורט? יש של 150ג’ ויש של 200ג’?

    Avatar
    מליסה הירש

    היי, האם אפשר להמיר לתבנית עגולה 24?

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות