יש משהו יותר טעים מעוגת שוקולד וענני קצפת? אין!

נטלי לוין מכינה יחד עם קרין גורן עוגת שוקולד מהירה ומרשימה המקושטת בענני קצפת אווריריים ומתוקים שיגרמו לכם לרחף מרוב עונג
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

לעוגה

ציפוי שוקולד

קישוט

לרכישת תבנית קפיצית

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה שמים יחד את השמן, הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר והמלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
  5. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).
  6. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ובקערה נפרדת שמים את השוקולד הקצוץ.
  8. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  9. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
  10. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
  11. מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
  13. מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5202.8 קק״ל 5202.8 קק״ל
פחמימות 584.1 גרם 584.1 גרם
שומן 272.1 גרם 272.1 גרם
נתרן 1235.6 מ״ג 1235.6 מ״ג
חלבון 69.2 גרם 69.2 גרם
סיבים תזונתיים 34.6 גרם 34.6 גרם
שומן רווי 26.9 גרם 26.9 גרם
כולסטרול 901.6 מ״ג 901.6 מ״ג
סידן 410.5 מ״ג 410.5 מ״ג
ברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״ג
אשלגן 2372.7 מ״ג 2372.7 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

    Avatar
    דנה

    היי, אפשר להשתמש בשמנת 32% תודה.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, כל עוד בשמנת יש יותר מ-30% שומן היא ניתנת להקצפה לכן אפשר להשתמש גם בשמנת 32% שומן. בהצלחה (:

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להקפיא את העוגה אבל ללא הקצפת מלמעלה. אחרי ההפשרה אפשר להכין קצפת טרייה ולקשט בה את העוגה. בהצלחה (:

      Avatar
      Foody Foody

      הי, אפשר יוגורט, אשל, לבן, רוויון או שמנת צימחית. בהצלחה (:

      Avatar
      Foody Foody

      היי תודה רבה! כיף לשמוע.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody