יש משהו יותר טעים מעוגת שוקולד וענני קצפת? אין!

נטלי לוין מכינה יחד עם קרין גורן עוגת שוקולד מהירה ומרשימה המקושטת בענני קצפת אווריריים ומתוקים שיגרמו לכם לרחף מרוב עונג
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    17

מצרכים

לעוגה

ציפוי שוקולד

קישוט

אופן הכנה

  1. מכינים את עוגת השוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה גדולה שמים יחד את השמן, הביצים, השמנת החמוצה, הסוכר והמלח וטורפים היטב לתערובת אחידה בעזרת מטרפה.
  3. מוסיפים את הקקאו, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ’יפס.
  5. אופים את העוגה במשך 35-45 דקות (או עד שקיסם יוצא ממרכזה עם פירורים לחים).
  6. מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הציפוי.
  7. מכינים את ציפוי השוקולד: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה ובקערה נפרדת שמים את השוקולד הקצוץ.
  8. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  9. מוזגים את הגנאש על העוגה עד לכיסוי מוחלט.
  10. מצננים את העוגה לחלוטין במקרר ורק כשהיא קרה לחלוטין מחלצים מהתבנית.
  11. מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר מקציפים את השמנת, אבקת הסוכר, הוניל ואינסטנט הפודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  12. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ.
  13. מזלפים תלוליות צפופות של קצפת בחלק העליון של העוגה הקרה ומקשטים בשוקולד מגורר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5202.8 קק״ל 5202.8 קק״ל
פחמימות 584.1 גרם 584.1 גרם
שומן 272.1 גרם 272.1 גרם
נתרן 1235.6 מ״ג 1235.6 מ״ג
חלבון 69.2 גרם 69.2 גרם
סיבים תזונתיים 34.6 גרם 34.6 גרם
שומן רווי 26.9 גרם 26.9 גרם
כולסטרול 901.6 מ״ג 901.6 מ״ג
סידן 410.5 מ״ג 410.5 מ״ג
ברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״ג
אשלגן 2372.7 מ״ג 2372.7 מ״ג
אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (9)

    Avatar
    מור ניסור

    מה גודל התבנית בה צריך להשתמש?

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody