עוגת שוקולד פאדג’ית במיוחד ללא גלוטן

עוגת שוקולד פאדג'ית במיוחד שהיא גם כשרה לפסח וגם טעימה בטירוף? אל תחפשו יותר - עדי קלינגהופר עם הקינוח המתוק האולטימטיבי לחג
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    9 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

עוגת שוקולד

גנאש שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס”מ.
  2. בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים את השוקולד המריר ושמן קנולה וממיסים בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  3. בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים וסוכר עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בזרם דק את תערובת השוקולד עם השמן וממשיכים להקציף.
  4. מנפים את הקורנפלור במסננת דקה או נפה קפיצית ומוסיפים לבלילה עם המלח. מקפלים בעדינות בעזרת מרית.
  5. אופים את העוגה בתנור החם 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  6. מכינים גנאש: שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השמנת והשוקולד לגנאש. מחממים בפולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
  7. מכסים את פני העוגה בגנאש שוקולד ומעבירים לקירור ללילה.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 5305.0 קק״ל 5305.0 קק״ל
פחמימות 536.4 גרם 536.4 גרם
שומן 328.3 גרם 328.3 גרם
נתרן 1213.4 מ״ג 1213.4 מ״ג
חלבון 59.1 גרם 59.1 גרם
סיבים תזונתיים 29.7 גרם 29.7 גרם
שומן רווי 127.0 גרם 127.0 גרם
כולסטרול 1250.4 מ״ג 1250.4 מ״ג
סידן 506.4 מ״ג 506.4 מ״ג
ברזל 29.9 מ״ג 29.9 מ״ג
אשלגן 2727.0 מ״ג 2727.0 מ״ג
אבץ 13.5 מ״ג 13.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (16)

    Avatar
    הדסה

    איך אפשר להמיס את השוקולד יחד עם השמן בדרך אחרת? לא משתמשים במיקרוגל.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להמיס את השוקולד בבן-מארי. מניחים את השוקולד והשמן בקערה. מניחים את הקערה על סיר עם מים (מים עד שליש גובה הסיר). הקערה צריכה להיות מעט גדולה מקוטר הסיר בכדי שתחתיתה לא תגע במים שבסיר. מעמידים את הסיר עם הקערה שעליו על הכיריים והאדים של המים החמים ממיסים את השוקולד שבקערה.
      קצת לפני שכל השוקולד נמס, מסירים בזהירות את הקערה מעל הסיר ומניחים על משטח העבודה ובעזרת מטרפה מערבבים בזהירות את השוקולד עם השמן עד איחוד.

    Avatar
    טל

    יעבוד גם בקוטר 26 או יצא נמוך מדי?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ. לתבנית בקוטר 26 כדאי להוסיף 30% למצרכי העוגה.

    Avatar
    שושי

    אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח רגיל או בשקדים טחונים?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר בהחלט בכל אחת מהאופציות בכמות זהה

    Avatar
    נווה פסח

    האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן, בכמה?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להחליף ב-160 גרם חמאה מומסת, אבל הדבר עלול לפגוע במרקם ולהפוך אותו לפחות רך וכיפי

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody