רקע יטבתה

עוגת שוקולית בציפוי שוקולד: לא רק ליום הולדת!

עוגת שוקולית - המצאה גאונית לעוגה סופר עסיסית ואקסטרה שוקולדית שמכינים בקלי קלות! השימוש בשמנת מתוקה בבלילה מעניק לעוגה טעם עשיר והציפוי מעניק את החגיגיות המתבקשת
עוגת שוקולית - המצאה גאונית לעוגה סופר עסיסית ואקסטרה שוקולדית שמכינים בקלי קלות! השימוש בשמנת מתוקה בבלילה מעניק לעוגה טעם עשיר והציפוי מעניק את החגיגיות המתבקשת
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    5809
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5809.1 קק״ל 5809.1 קק״ל
    פחמימות 416.4 גרם 416.4 גרם
    שומן 427.1 גרם 427.1 גרם
    נתרן 3077.9 מ״ג 3077.9 מ״ג
    חלבון 81.4 גרם 81.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרם
    כולסטרול 1511.5 מ״ג 1511.5 מ״ג
    סידן 483.9 מ״ג 483.9 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 1170.2 מ״ג 1170.2 מ״ג
    אבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    5809
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5809.1 קק״ל 5809.1 קק״ל
    פחמימות 416.4 גרם 416.4 גרם
    שומן 427.1 גרם 427.1 גרם
    נתרן 3077.9 מ״ג 3077.9 מ״ג
    חלבון 81.4 גרם 81.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.4 גרם 5.4 גרם
    שומן רווי 138.8 גרם 138.8 גרם
    כולסטרול 1511.5 מ״ג 1511.5 מ״ג
    סידן 483.9 מ״ג 483.9 מ״ג
    ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
    אשלגן 1170.2 מ״ג 1170.2 מ״ג
    אבץ 8.1 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים



אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מערבבים את הביצים, השמן, הסוכר והשמנת המתוקה עד לקבלת עיסה חלקה.
  3. מוסיפים את הקמח, השוקולית והסודה לשתייה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. לא לערבב יותר מדי גם אם יש קצת גושים.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-40 דקות עד שהעוגה יציבה. כדי להיות בטוחים מחדירים קיסם לאמצע העוגה וכשהוא יוצא עם טיפה פירורים העוגה מוכנה.
  5. מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן.
  6. כשהשמנת חמה מאוד, על סף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את קוביות השוקולד תוך כדי ערבוב, עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.
  7. מצפים את העוגה בשוקולד המומס.
  8. מחכים שהשוקולד יצטנן מעט ומפזרים סוכריות מעל.

    עוגת שוקולית בציפוי שוקולד1
    עוגת שוקולית נהדרת! צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: יעל מגן

הערות

  • רוצים להכין את העוגה בגרסת פרווה? החליפו את השמנת המתוקה בקצפת צמחית פרווה. לא תבחינו בהבדל!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוגת שוקולית בציפוי שוקולד: לא רק ליום הולדת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, אפשר לערבב היטב עם מטרפה.

    Avatar
    תמי אסא

    היי ראיתי שהשתמשת במטרפה ידנית לא במיקסר זה משנה?ואם אפשר את הסרטון בהילוך איטי יותר בייחוד בשלב ההקצפה תודה רבה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לערבב ידנית בעזרת מטרפה או באמצעות מיקסר, זה לא משנה. את יכולה לעצור את הסרטון בכל שלב ולהחזיר אחורה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות