
עוגת שוקו מוקה קרמית ומשגעת של רון יוחננוב
מה יותר טוב מעוגה וקפה? עוגת קפה-שוקולד! מתכון מהמם של רון יוחננוב לעוגת שוקו מוקה עם שכבות של קרם טעים. עוגה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד, הבטחה שלנו
מה יותר טוב מעוגה וקפה? עוגת קפה-שוקולד! מתכון מהמם של רון יוחננוב לעוגת שוקו מוקה עם שכבות של קרם טעים. עוגה שתשאיר את כולם עם טעם של עוד, הבטחה שלנו
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5829.6 קק״ל 5829.6 קק״לפחמימות 480.2 גרם 480.2 גרםשומן 409.9 גרם 409.9 גרםנתרן 3438.4 מ״ג 3438.4 מ״גחלבון 97.2 גרם 97.2 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 246.7 גרם 246.7 גרםכולסטרול 1543.7 מ״ג 1543.7 מ״גסידן 648.1 מ״ג 648.1 מ״גברזל 26.9 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 2198.8 מ״ג 2198.8 מ״גאבץ 18.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-45 דק׳
-
קלוריות5830
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5829.6 קק״ל 5829.6 קק״לפחמימות 480.2 גרם 480.2 גרםשומן 409.9 גרם 409.9 גרםנתרן 3438.4 מ״ג 3438.4 מ״גחלבון 97.2 גרם 97.2 גרםסיבים תזונתיים 24.3 גרם 24.3 גרםשומן רווי 246.7 גרם 246.7 גרםכולסטרול 1543.7 מ״ג 1543.7 מ״גסידן 648.1 מ״ג 648.1 מ״גברזל 26.9 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 2198.8 מ״ג 2198.8 מ״גאבץ 18.7 מ״ג 18.7 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-45 דק׳ | קלוריות 5830 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
200 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
4 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כוס קמח תופחאו קמח לבן רגיל עם כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
קרם
-
2מיכלים או 500 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כוס חלב 3%
-
80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל(שקית)
-
2 אספרסו2 שוטים של אספרסו. סה"כ 30 מ"ל
ציפוי

אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה חסינה לאש ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה.
- מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא פירורי.
- מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה היטב.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת עם החלב והפודינג. מוסיפים את תמצית הקפה (חשוב לקרר את הקפה לפני ההוספה).
- מעבירים את הקרם על העוגה ומיישרים. מעבירים לשעתיים-שלוש במקרר או חצי שעה במקפיא לפני ההגשה.
מעבירים את הקרם על העוגה ומיישרים. צילום: רון יוחננוב - מומלץ להגיש לצד קפה טרי מהמכונה.
עוגת שוקו מוקה. צילום: רון יוחננוב בתיאבון! צילום: רון יוחננוב
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערה חסינה לאש ממיסים את השוקולד יחד עם החמאה.
- מוסיפים את הביצים והסוכר ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא פירורי.
- מוציאים מהתנור ומקררים את העוגה היטב.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר את השמנת עם החלב והפודינג. מוסיפים את תמצית הקפה (חשוב לקרר את הקפה לפני ההוספה).
- מעבירים את הקרם על העוגה ומיישרים. מעבירים לשעתיים-שלוש במקרר או חצי שעה במקפיא לפני ההגשה.
- מומלץ להגיש לצד קפה טרי מהמכונה.
בשיתוף עם דלונגי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
לילה טוב,מעוניינת לאפות את העוגה לקראת יום הולדתו של בני, אשמח להבהרה לגבי סעיף 7- איך “מקפיצים” את מרכיבי הקרם? אנא אשמח לתגובה בהקדם. תודה רבה

היי אפרת, מקציפים במיקסר עם בלון הקצפה. ושיהיה במזל טוב! 🙂
לגבי מי שאין ברשותו מכונת קפה: במתכון כתוב 30 מ״ל ובתשובה לתגובות כתוב 60 מ״ל? מה הכמות בנכונה כשלא משתמשים במכונת קפה?

2 אספרסו מוכנים במכונת קפה = 30 מ”ל. קפה נמס/גרגירים מוכן (כולל מים רותחים) ללא מכונת קפה = 60 מ”ל.