המנחמת הלאומית – טוב שיש עוגת שיש על השיש!

עוגת שיש הפוכה זו העוגה שאסי רוז מכינה בכל שנה לקראת כיפור. עוגה מפנקת לפני הצום שהופכת לחלומית בהמתנה לצאת הצום. עוגה טעימה, נימוחה ומאוזנת
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-31 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים - סוג אחד שממש אוהב שוקולד, והסוג השני שאוהב שוקולד אבל טיפה פחות.

אז העוגה הזו נוצרה עבור כולם!

היא נימוחה בטירוף ויש לה טריק קטן שהופך אותה לעוגה לא פחות ממטריפה.

את העוגה הזו אני מכינה בכל שנה בכיפור, היא מפנקת אותנו לפני הצום והיא נהיית חלומית בטירוף בהמתנה לצאת הצום. זה רגע שאני כל כך אוהבת ומחכה לו כל שנה, הרגע הזה בו הצום יוצא וכוס התה המושלמת ביקום מעטרת את הביסים המופלאים של עוגת השיש ההפוכה הזו.

היא טעימה, היא נימוחה, היא מאוזנת, היא לא מקפיצה את רמות הסוכר בדם והיא שומרת על תחושת שובע לאורך זמן - בול העוגה לפני כניסת הצום, ובול העוגה לצאת הצום.

מוזמנים להנות מעוגה מטריפה, כזו שמפנקת את מי שמאוד אוהב שוקולד וגם את מי שאוהב אותו אבל טיפה פחות.

ימי חג מאושרים 🙂

עוגת שיש הפוכה
עוגת שיש הפוכה

מצרכים

תבנית קוגלהוף 26

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. בבלנדר או בקערה מערבבים ביצים, שמן זית, סוכר, תמצית וניל, חלב קוקוס ורסק תפוחים.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את קמח אורז, קמח שקדים ואבקת אפייה. 
  4. מערבבים את הרטובים עם היבשים לבלילה אחידה. מוציאים בעזרת כף כ-10 כפות בלילה לקערה קטנה.
  5. מוסיפים לקערה עם כמות הבלילה הגדולה קקאו (מומלץ דרך מסננת) ומערבבים היטב.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית האפיה, בעזרת כף יוצקים למרכז התערובת את הבלילה ה”לבנה”. חוזרים על הפעולה לאורך כל העוגה
  7. בעזרת קיסם שיניים מערבבים את התערובת בעדינות, ויוצרים תנועה ספיראלית בתוך העוגה.
  8. אופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.

הערות

  • ניתן להכין את העוגה בצורה הפוכה: החלק הקטן של העוגה יהיה "השוקולדי" ולהוסיף לתערובת הקטנה כף וחצי קקאו
  • ניתן להכין את העוגה ללא התפוח שימו לב היא תצא פחות לחה
  • ניתן להחליף את קמח האורז בקמח שקדים או קמח תירס טחון דק
  • ניתן להשתמש בכל סוג חלב שרוצים, אני ממליצה על חלב קוקוס
  • העוגה טעימה יותר יום אחרי האפייה
  • ניתן לשמור במקרר בקופסא אטומה ל-4 ימים
  • איך מכינים רסק תפוחים בבית : מגרדים תפוח קלוף על החלק הדק של הפומפייה ויש לנו רסק תפוחים ביתי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2370.2 קק״ל 2370.2 קק״ל
פחמימות 174.8 גרם 174.8 גרם
שומן 169.8 גרם 169.8 גרם
נתרן 1950.3 מ״ג 1950.3 מ״ג
חלבון 48.4 גרם 48.4 גרם
סיבים תזונתיים 17.9 גרם 17.9 גרם
שומן רווי 51.6 גרם 51.6 גרם
כולסטרול 1269.0 מ״ג 1269.0 מ״ג
סידן 395.8 מ״ג 395.8 מ״ג
ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
אשלגן 1416.6 מ״ג 1416.6 מ״ג
אבץ 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן נוסף

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    רגינה מל

    אפשר להכין עם קמח רגיל או קמח כוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, החליפי את קמח האורז וקמח השקדים בקמח לבחירתך

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody