
-
זמן הכנהשעה
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים11
מצרכים
בצק
-
1/2 ק"ג קמח לבן
-
25 גרם שמרים טריים
-
3 ביצים L
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
120מ"ל או 1/2 כוס מים פושריםאו חלב
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולה
מלית
-
6 כפות שמן קנולהאו 50 גרם חמאה רכה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר חום בהיר דמררה
-
2 כפות קינמון טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל החומרים במשך 4 דקות לקבלת בצק רך, חלק ומעט דביק. משמנים אותו, מכסים בניילון או מגבת לחה ומתפיחים שעה. מורידים את האוויר בטפיחות ומתפיחים עוד שעה.
- ממלאים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק ליריעת בצק מלבנית, בעובי כחצי ס״מ. מורחים בשמן או חמאה, מפזרים סוכר וקינמון ומגלגלים לרולדה. חוצים אותה לאורכה ומלפפים לבורג. מניחים בתבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה עד שפני הבצק מתעגלים יפה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ב- FastPreheat
- אופים את העוגה 35-40 דקות ב- cookControl Plus או עד שהיא זהובה יפה.
- לקראת סוף האפייה מכינים סירופ קפה: מכינים קפה במכונה ומערבבים עם סוכר עד שהסוכר נמס ומסמיך את הקפה.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ קפה. מצננים אותה לחלוטין לפני שפורסים.
עוגת שמרים קינמון. צילום: נמרוד סונדרס
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
2916.5
קק״ל
2916.5
קק״ל
פחמימות
270.0
גרם
270.0
גרם
שומן
200.7
גרם
200.7
גרם
נתרן
542.7
מ״ג
542.7
מ״ג
חלבון
26.5
גרם
26.5
גרם
סיבים תזונתיים
2.0
גרם
2.0
גרם
שומן רווי
18.1
גרם
18.1
גרם
כולסטרול
759.6
מ״ג
759.6
מ״ג
סידן
118.2
מ״ג
118.2
מ״ג
ברזל
3.7
מ״ג
3.7
מ״ג
אשלגן
585.6
מ״ג
585.6
מ״ג
אבץ
1.9
מ״ג
1.9
מ״ג
תגובות (0)