
עוגת שמרים שנשארת טרייה כל השבוע
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.5 קק״ל 3351.4 קק״לפחמימות 29.9 גרם 478.7 גרםשומן 7.8 גרם 125.1 גרםנתרן 123.5 מ״ג 1976.5 מ״גחלבון 4.6 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 11.3 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״גסידן 9.3 מ״ג 148.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 44.6 מ״ג 713.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות210
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 209.5 קק״ל 3351.4 קק״לפחמימות 29.9 גרם 478.7 גרםשומן 7.8 גרם 125.1 גרםנתרן 123.5 מ״ג 1976.5 מ״גחלבון 4.6 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 16.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 11.3 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 590.8 מ״גסידן 9.3 מ״ג 148.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 7.8 מ״גאשלגן 44.6 מ״ג 713.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 210 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים


עוגה
מילוי

אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר למשך 5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח. מקפלים כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז חצי2). מרדדים שוב (לא להתבייש לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבוד. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים בממרח נוסף.
- מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג. מניחים לתפיחה נוספת בתבנית משומנת עוד כ-20 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סה”כ יתקבלו 2 עוגות).
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות (לא טורבו).
- מכניסים לתנור ל-35 דקות עד שהבצק זהוב כהה.
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים בידיים או במיקסר למשך 5 דקות לבצק חלק ומבריק. משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-2. מרדדים כל חלק למלבן דק ומורחים ממרח. מקפלים כמו מגבת מטבח (ל-3 ואז חצי2). מרדדים שוב (לא להתבייש לקמח את המשטח כדי שיהיה נוח לעבוד. לא נורא אם הממרח מציץ החוצה) ומורחים בממרח נוסף.
- מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע ומפתלים כמו בורג. מניחים לתפיחה נוספת בתבנית משומנת עוד כ-20 דקות.
- חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק (סה”כ יתקבלו 2 עוגות).
- מחממים תנור לטמפ’ של 170 מעלות (לא טורבו).
- מכניסים לתנור ל-35 דקות עד שהבצק זהוב כהה.
תגובות (66)
אהבתי את הרעיון רציתי לדעת היכן אפשר לרכוש את הממרחים האלו אני גרה באשדוד תודה
היי אילנית, הממרחים נמצאים בחנויות אפייה או פיצוחים, או באתרים המוכרים מוצרי אפייה. בהצלחה!
בוקר טוב, אני רוצה להכין כמות גדולה לצורך חלוקה ביום הולדת, באיזה שלב מקפיאים? לפני האפייה או אחרי? ובמידה וזה אחרי האם יש צורך להכניס לתנור בשנית כשמוציאים?
ניתן להקפיא לאחר האפייה, אין כל בעיה. מומלץ להפשיר מעט על השיש לאחר ההקפאה ולהכניס לתנור בחום נמוך, עד חימום (כדי שלא תהיה אפויה יתר על המידה/תישרף).
הכנתי כמה פעמים שוקולד וגבינה התחסל טעיםםם

איזה כיף!