עוגת תפוחים לפסח

עוגת תפוחים לפסח זו עוגה עסיסית וטעימה לחג המורכבת מתחתית, מלית תפוחים עם סוכר וקינמון וציפוי פירורי פריך של אגוזים עם סוכר וקינמון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

עוגת תפוחים שהייתה כל כך אהובה על הלקוחות של הקונדיטוריה שהם לחצו להמשיך ולקבל אותה כל השנה, בגרסה הכשרה לפסח…

המתכון מתוך הספר של הקונדיטור בן עמי “מתוק מהחיים” שהפיק השף הצמוד שלי (קוקימדיה, בשבילכם).

מצרכים

מלית

בצק (תחתית+כיסוי)

ציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים תנור ל-180 מעלות. מקלפים תפוחים ופורסים לפרוסות. קוצצים אגוזים.
  2. בקערה מערבבים תפוחים, סוכר, קינמון ומיץ לימון, עד שהתפוחים מצופים לגמרי. מניחים בצד לכ- 30 דקות, עד הרכבת העוגה.
  3. מכינים את הבצק: לקערת מיקסר מנפים קמח מצה וקמח תפוח אדמה. מוסיפים סוכר ומערבבים בכף. מוסיפים ביצים ושמן ומעבדים בוו גיטרה רק עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד. מניחים בצד לכ-20 דקות, כדי שהנוזלים ייספגו בקמח המצה.
  4. מכינים את הציפוי: בקערה שלישית, מערבבים היטב אגוזי מלך, סוכר וקינמון.
  5. מרכיבים את העוגה: בידיים רטובות, משטחים כמחצית מהבצק בתבנית. משטחים מעל את מלית התפוחים. מניחים את שארית הבצק מעל מלית התפוחים ומשטחים בידיים רטובות או בעזרת מרית, לכיסוי אחיד של התפוחים. מפזרים את הציפוי מעל הבצק.
  6. אופים כשעה עד שעה ורבע, עד שהבצק זהוב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 7091.6 קק״ל 7091.6 קק״ל
פחמימות 1047.2 גרם 1047.2 גרם
שומן 299.8 גרם 299.8 גרם
נתרן 537.8 מ״ג 537.8 מ״ג
חלבון 82.4 גרם 82.4 גרם
סיבים תזונתיים 49.2 גרם 49.2 גרם
שומן רווי 37.0 גרם 37.0 גרם
כולסטרול 1522.8 מ״ג 1522.8 מ״ג
סידן 363.2 מ״ג 363.2 מ״ג
ברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״ג
אשלגן 3160.5 מ״ג 3160.5 מ״ג
אבץ 7.3 מ״ג 7.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody