עוף טוב - מהמשק לצלחת

עוף עם שום ובצלצלים של אהרוני – יד ראשונה ממאסטר שף!

עוף שלם אפוי ועסיסי עם המון בצל ושום ברוטב יין שמוסיפים טעם. נשמע מסובך? לא תאמינו כמה פשוט להכין אותו. 5 דקות עבודה, שעה בתנור, ויש לכם עוף חגיגי
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מורחים על העוף שכבה דקה של שמן זית (אפשר עם מברשת או עם הידיים), ממליחים ומפלפלים מעט. מכניסים לתוכו לימון וגבעולי תימין ומכניסים לכלי או תבנית עם דפנות גבוהות, שמתאימים לתנור, עם צד החזה כלפי מעלה.
  3. מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, מוסיפים פנימה את המרווה, השום, הבצלצלים, המרווה והרוזמרין. ממליחים ומפלפלים מעט, ומטגנים עד שהבצל והשום משחימים מעט. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה.
  4. יוצקים את תכולת המחבת על העוף, מסדרים את הבצל והשום סביב סביב.
  5. מכסים היטב בנייר כסף, מכניסים לתנור ואופים כשעה.
  6. מורידים את נייר הכסף בזהירות ואופים רבע שעה נוספת. 

    יד ראשונה ממאסטר שף - עוף עם שום ובצלצלים אהרוני
    יד ראשונה ממאסטר שף - עוף עם שום ובצלצלים אהרוני

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 186.1 קק״ל 1116.5 קק״ל
פחמימות 22.2 גרם 132.9 גרם
שומן 11.8 גרם 71.0 גרם
נתרן 244.7 מ״ג 1468.3 מ״ג
חלבון 6.5 גרם 38.8 גרם
סיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.1 גרם
שומן רווי 5.7 גרם 34.2 גרם
כולסטרול 4.7 מ״ג 28.2 מ״ג
סידן 88.4 מ״ג 530.6 מ״ג
ברזל 6.3 מ״ג 38.0 מ״ג
אשלגן 326.9 מ״ג 1961.2 מ״ג
אבץ 5.2 מ״ג 30.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar