הכנפיים הכי טעימות! כנפי עוף ברוטב ריבה, שום, צ’ילי ואהבה

יש המון מתכונים מגניבים לכנפיי עוף, אבל כזאת שלמות אין! כנפיי עוף מתוקות חריפות עם ריבה של פירות קיץ, צ'ילי ושום שאוכלים בידיים. מה הפלא שילדים מתים על זה?
יש המון מתכונים מגניבים לכנפיי עוף, אבל כזאת שלמות אין! כנפיי עוף מתוקות חריפות עם ריבה של פירות קיץ, צ'ילי ושום שאוכלים בידיים. מה הפלא שילדים מתים על זה?
  • אמיר שרון
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    786
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 785.5 קק״ל 3142.0 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.1 גרם
    שומן 44.6 גרם 178.2 גרם
    נתרן 1752.3 מ״ג 7009.2 מ״ג
    חלבון 52.1 גרם 208.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 14.3 גרם 57.2 גרם
    כולסטרול 280.5 מ״ג 1122.0 מ״ג
    סידן 188.6 מ״ג 754.3 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״ג
    אשלגן 831.5 מ״ג 3325.8 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    786
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 785.5 קק״ל 3142.0 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.1 גרם
    שומן 44.6 גרם 178.2 גרם
    נתרן 1752.3 מ״ג 7009.2 מ״ג
    חלבון 52.1 גרם 208.4 גרם
    סיבים תזונתיים 5.1 גרם 20.5 גרם
    שומן רווי 14.3 גרם 57.2 גרם
    כולסטרול 280.5 מ״ג 1122.0 מ״ג
    סידן 188.6 מ״ג 754.3 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״ג
    אשלגן 831.5 מ״ג 3325.8 מ״ג
    אבץ 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
    סגור

יש המון ילדים שיש להם שני בתים. אתם יודעים, גירושין זה לא איזו חיה נדירה במקומותינו. לילדים שלי יש שני בתים שאוהבים אותם וחוץ מזה יש להם גם חיים, חוגים, תחביבים, עיסוקים, חברים… אז מה עושים כשאתם רוצים שהילדים יחזרו הביתה? ארוחת ערב שילדים אוהבים.

קבלו מתכון לארוחת ערב שמכינים לילדים שאתם ממש אוהבים, גם כשהם שמים רגליים על הקירות ועל הספות ואוכלים בידיים. לאכול אותם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

  • ניתן להשתמש בכנפי עוף שלמות או חצויות
  • 4 ראשי שום
    חצויים ולא קלופים

משרה


כנפי עוף עם שום וריבת משמש כנפיים

אופן הכנה

  1. שוטפים את כנפי העוף היטב היטב.
  2. מי שרוצה יכול לחלק את הכנפיים לשני חלקים, אפשר לבקש כמובן מהקצב לעשות זאת, אצלנו אוכלים אותן כך, בצורתן המקורית.
  3. בסיר יחסית רחב מבשלים את חומרי המשרה. מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית בסיר מכוסה 10 דקות. מורידים מהאש.
  4. מחממים תנור לחוםשל 220 מעלות.
  5. מכניסים את הכנפיים לסיר המשרה, מערבבים היטב כך שכל הכנפיים וראשי השום החצויים יהיו מצופים ברוטב. כמובן שניתן לעשות זאת בקערה רחבה, אבל השימוש בסיר הרחב בו בישלתם את המשרה יחסוך לכם שטיפת כלים מיותרת. אם יש לכם זמן תנו לכנפיים להשאר במשרה כשעה שעתיים או אפילו לילה שלם, אם אתם מכינים את הארוחה ביום המחרת.
  6. מצפים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הכנפיים ואת ראשי השום החצויים. מכסים את התבנית בנייר כסף.
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים 40 דקות. אחרי 40 דקות מסירים את רדיד האלומיניום וממשכים לאפות עוד 10-15 דקות.
  8. קולים על מחבת יבשה חופן של שומשום לבן תוך כדי נענוע מתמיד של המחבת. כאשר מוכן זורים את השומשום על הכנפיים, מקשטים בטבעות צ’ילי פרוס ואוכלים בידיים. ברור!

 

הערות

  • אפשר להשתמש בריבה קנויה או בריבה תוצרת בית.
  • אפשר להכניס גם פירות שלמים לצלייה של הכנפיים, זה יוצא נהדר!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנפיים הכי טעימות! כנפי עוף ברוטב ריבה, שום, צ’ילי ואהבה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

תגיות