סנו רקע

עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם רימונים ודבש

מנה עשירה בטעם ובמראה, עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם שזיפים, רימונים ודבש. כשתתארחו בראש השנה ותביאו את המנה הזו - היא תקטוף את כל תשומת הלב!
מנה עשירה בטעם ובמראה, עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם שזיפים, רימונים ודבש. כשתתארחו בראש השנה ותביאו את המנה הזו - היא תקטוף את כל תשומת הלב!
  • משה שגב
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    531
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 531.2 קק״ל 3187.1 קק״ל
    פחמימות 48.5 גרם 290.7 גרם
    שומן 9.6 גרם 57.8 גרם
    נתרן 805.9 מ״ג 4835.1 מ״ג
    חלבון 56.5 גרם 338.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.2 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 13.3 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״ג
    סידן 89.5 מ״ג 537.2 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״ג
    אשלגן 1376.1 מ״ג 8256.6 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-15 דק׳
  • קלוריות
    531
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 531.2 קק״ל 3187.1 קק״ל
    פחמימות 48.5 גרם 290.7 גרם
    שומן 9.6 גרם 57.8 גרם
    נתרן 805.9 מ״ג 4835.1 מ״ג
    חלבון 56.5 גרם 338.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.2 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 13.3 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״ג
    סידן 89.5 מ״ג 537.2 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״ג
    אשלגן 1376.1 מ״ג 8256.6 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
משה שגב
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומעבירים אותן לתבנית אפייה גדולה עם השזיפים.
  2. שופכים על הירקות בתבנית את היין.
  3. מכינים את תיבול העוף: מערבבים בקערה את התבלינים עם שמן זית ושום.
  4. מכניסים את העופות פנימה ומגלגלים אותם בתיבול, על מנת שיקבלו את התבלינים מכל כיוון ובמיוחד בצד של העור.
  5. עכשיו מניחים את העופות המתובלים מעל הירקות.
  6. חורצים בתפוחי האדמה חריצים אלכסוניים לאורך ולרוחב, שיתנו מראה חגיגי.
  7. מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בין לבין העופות.
  8. מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום, יש לאטום היטב על מנת לשמור על הנוזלים והעסיסיות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות על טורבו, למשך שעה וחצי.
  10. כעבור שעה וחצי מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה.
  11. מחזירים את התבנית ואופים למשך 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב מגרה ופריך.
  12. מפזרים גרגרי רימון מעל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם רימונים ודבש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות