
עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם רימונים ודבש
מנה עשירה בטעם ובמראה, עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם שזיפים, רימונים ודבש. כשתתארחו בראש השנה ותביאו את המנה הזו - היא תקטוף את כל תשומת הלב!
מנה עשירה בטעם ובמראה, עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם שזיפים, רימונים ודבש. כשתתארחו בראש השנה ותביאו את המנה הזו - היא תקטוף את כל תשומת הלב!
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 487.0 קק״ל 2922.0 קק״לפחמימות 434.8 גרם 2608.7 גרםשומן 426.2 גרם 2557.1 גרםנתרן 947.2 מ״ג 5683.3 מ״גחלבון 426.9 גרם 2561.4 גרםסיבים תזונתיים 426.3 גרם 2557.7 גרםשומן רווי 425.9 גרם 2555.6 גרםכולסטרול 425.9 מ״ג 2555.3 מ״גסידן 436.8 מ״ג 2620.9 מ״גברזל 426.2 מ״ג 2557.5 מ״גאשלגן 675.6 מ״ג 4053.5 מ״גאבץ 426.1 מ״ג 2556.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות487
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 487.0 קק״ל 2922.0 קק״לפחמימות 434.8 גרם 2608.7 גרםשומן 426.2 גרם 2557.1 גרםנתרן 947.2 מ״ג 5683.3 מ״גחלבון 426.9 גרם 2561.4 גרםסיבים תזונתיים 426.3 גרם 2557.7 גרםשומן רווי 425.9 גרם 2555.6 גרםכולסטרול 425.9 מ״ג 2555.3 מ״גסידן 436.8 מ״ג 2620.9 מ״גברזל 426.2 מ״ג 2557.5 מ״גאשלגן 675.6 מ״ג 4053.5 מ״גאבץ 426.1 מ״ג 2556.4 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 487 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
4 גזריםדוד משה
-
20 שזיפים
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 כף דבש
-
צרור פטרוזיליה
תערובת תבלינים לעוף
-
6 כרעי עוףטריים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
10 שיני שום

אופן הכנה
- חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומעבירים אותן לתבנית אפייה גדולה עם השזיפים.
- שופכים על הירקות בתבנית את היין.
- מכינים את תיבול העוף: מערבבים בקערה את התבלינים עם שמן זית ושום.
- מכניסים את העופות פנימה ומגלגלים אותם בתיבול, על מנת שיקבלו את התבלינים מכל כיוון ובמיוחד בצד של העור.
- עכשיו מניחים את העופות המתובלים מעל הירקות.
- חורצים בתפוחי האדמה חריצים אלכסוניים לאורך ולרוחב, שיתנו מראה חגיגי.
- מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בין לבין העופות.
עוף מתובל עם תפוחי אדמה מחורצים - מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעל נייר אלומיניום, יש לאטום היטב על מנת לשמור על הנוזלים והעסיסיות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות על טורבו, למשך שעה וחצי.
- כעבור שעה וחצי מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר הכסף ונייר האפייה.
- מחזירים את התבנית ואופים למשך 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב מגרה ופריך.
- מפזרים גרגרי רימון מעל ומגישים.
עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם רימונים ודבש. צילום: משה שגב
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומעבירים אותן לתבנית אפייה גדולה עם השזיפים.
- שופכים על הירקות בתבנית את היין.
- מכינים את תיבול העוף: מערבבים בקערה את התבלינים עם שמן זית ושום.
- מכניסים את העופות פנימה ומגלגלים אותם בתיבול, על מנת שיקבלו את התבלינים מכל כיוון ובמיוחד בצד של העור.
- עכשיו מניחים את העופות המתובלים מעל הירקות.
- חורצים בתפוחי האדמה חריצים אלכסוניים לאורך ולרוחב, שיתנו מראה חגיגי.
- מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בין לבין העופות.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעל נייר אלומיניום, יש לאטום היטב על מנת לשמור על הנוזלים והעסיסיות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות על טורבו, למשך שעה וחצי.
- כעבור שעה וחצי מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר הכסף ונייר האפייה.
- מחזירים את התבנית ואופים למשך 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב מגרה ופריך.
- מפזרים גרגרי רימון מעל ומגישים.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן