סנו רקע

חגיגי ומשמח: עוף בתנור עם תפוחים לשנה טובה ומתוקה

לא הסתפקנו הפעם רק בעוף ותפוחי אדמה! קבלו מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי עץ, תפוחי אדמה וסלרי, מנה רכה ועסיסית!
לא הסתפקנו הפעם רק בעוף ותפוחי אדמה! קבלו מתכון להכנת עוף בתנור עם תפוחי עץ, תפוחי אדמה וסלרי, מנה רכה ועסיסית!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    272
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 272.1 קק״ל 2176.8 קק״ל
    פחמימות 9.5 גרם 75.9 גרם
    שומן 20.0 גרם 160.3 גרם
    נתרן 969.2 מ״ג 7753.9 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 38.1 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 86.4 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 18.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 270.1 מ״ג 2160.6 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 1755.1 מ״ג 14040.6 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 3 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    272
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 272.1 קק״ל 2176.8 קק״ל
    פחמימות 9.5 גרם 75.9 גרם
    שומן 20.0 גרם 160.3 גרם
    נתרן 969.2 מ״ג 7753.9 מ״ג
    חלבון 4.8 גרם 38.1 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 86.4 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 18.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 270.1 מ״ג 2160.6 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 11.2 מ״ג
    אשלגן 1755.1 מ״ג 14040.6 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור

ארוחות שבת או חג זה תמיד מעין תחרות של אוכל: יש שפע מנות על השולחן, וכל אחד רוצה שדווקא המנה שלו תיצא הכי טעימה ובלתי נשכחת. אז הנה לכם רעיון למנה כזו – עוף צלוי עם תפוחי אדמה ותפוחי עץ עם המון בצל מקורמל – תבנית יפהפיה עם נוכחות שכל ביס ממנה פשוט חלום!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף ותפוחים


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים חצי מכמות הבצל תוך כדי ערבוב להשחמה יפה.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  3. מערבבים בקערה גדולה את העוף, תפוחי האדמה, תפוחי העץ, הסלרי והבצל. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הפפריקה והסומאק ומערבבים.
  4. מניחים על תבנית אפייה נייר אפייה טבעי סנו סושי ומסדרים את העוף והתפוחים.

    עוף בתנור עם תפוחים1
    שמים את העוף והתפוחים על נייר האפייה בתבנית. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  5. מכסים בנייר אפייה סנו סושי ורדיד אלומיניום סנו סושי ואופים שעה וחצי.

    עוף בתנור עם תפוחים
    מכסים את העוף והתפוחים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  6. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות חצי שעה נוספת להשחמה.
  7. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק בסיר ומטגנים את יתר הבצל תוך כדי ערבוב. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר רב מגבת ג’מבו סנו סושי לספיגת עודפי השמן.
  8. מפזרים מעל העוף ותפוחי האדמה את הבצל המטוגן ומגישים.
עוף בתנור עם תפוחים6
עוף בתנור עם תפוחים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
tip

טיפ סנו סושי

אף אחד לא אוהב לאכול אוכל עמוס בשמן, אבל אל תדאגו! השתמשו ברב מגבת ג'מבו לספיגה מקסימלית של השמן המיותר ותהנו מבצל מטוגן מושלם!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות