רקע דוד משה

עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור ממטבחה של יונית צוקרמן

עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור, שחומים ושזופים, עטופים במיץ הצלייה ובתבלינים עזים. ארוחה מלאה בתבנית אחת שמספיקה לכל המשפחה!
עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור, שחומים ושזופים, עטופים במיץ הצלייה ובתבלינים עזים. ארוחה מלאה בתבנית אחת שמספיקה לכל המשפחה!
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
45 דירגו [ציון 3]

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    669
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 669.4 קק״ל 2677.5 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 87.4 גרם
    שומן 39.2 גרם 156.9 גרם
    נתרן 1512.8 מ״ג 6051.4 מ״ג
    חלבון 55.1 גרם 220.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 26.0 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 75.7 מ״ג 302.9 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״ג
    אשלגן 957.9 מ״ג 3831.6 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    669
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 669.4 קק״ל 2677.5 קק״ל
    פחמימות 21.8 גרם 87.4 גרם
    שומן 39.2 גרם 156.9 גרם
    נתרן 1512.8 מ״ג 6051.4 מ״ג
    חלבון 55.1 גרם 220.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרם
    שומן רווי 6.5 גרם 26.0 גרם
    כולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״ג
    סידן 75.7 מ״ג 302.9 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 18.3 מ״ג
    אשלגן 957.9 מ״ג 3831.6 מ״ג
    אבץ 5.8 מ״ג 23.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
45 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרינדה


באנר שבועות

אופן הכנה

  1. שוטפים את העוף ומייבשים אותו במסננת או מנגבים היטב, כדי לאפשר למרינדה להיצמד אליו.
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את השום, השמן והתבלינים.
  3. מכניסים את העוף לקערה ומעסים אותו טוב טוב במרינדה.
  4. משרים את העוף במרינדה במשך כמה שעות (עדיף במקרר). ככל שהעוף ישהה יותר זמן במרינדה הוא יקבל צבע יפה יותר בתנור.
  5. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
  6. מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית התבנית.
  7. מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על הבצל.
  8. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות לקערת המרינדה ומערבבים היטב.
  9. מעבירים גם את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית, ושופכים את שאריות המרינדה מלמעלה.
  10. מקשטים במיקס שומשום, לא חובה.
  11. עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ואופים בתנור במשך 60 דקות.
  12. לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ומרטיבים שוב את העוף, תפוחי האדמה והבטטות במיץ הצלייה בתבנית.
  13. מחזירים את התבנית תנור לצלייה אחרונה במשך 10-15 דקות ללא כיסוי, עד שהעוף מזהיב יפה.

    עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור1
    עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור. צילום: יונית צוקרמן

 

 

לקבלת חוברת המתכונים של קרין גורן ורון יוחננוב לשבועות - לחצו כאן!

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור ממטבחה של יונית צוקרמן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    חן תייר

    פודי אתם האתר האהוב עליי.אני מאוהבת במתכונים שאתם שמים.בעיקר אוהבת את המתכונים של יונית צוקרמן,הכל יוצא טעים וההוראות ברורות.ואיזה כיף כל פעם להתעדכן במתכונים חדשים.תודה לכם

      Avatar
      Foody team

      חן! אנחנו כל כך שמחים לשמוע ומתרגשים. תודה רבה וכמובן – צלמי לנו מתכונים כשאת מכינה, וספרי לכל מי שאת אוהבת :))

    Avatar
    תמר כהן

    מתי להוסיף את המים החמים???

      Avatar
      Foody team

      היי תמר! המים הם חלק מהמרינדה, הכניסי אותם עם שאר החומרים. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות