עוף עם בורגול – ארוחה משפחתית מושלמת!

מתכון מושלם לחורף, בסיר גדול ורחב ישבו להם יחדיו עוף עם בורגול מבושלים עם עשבי תיבול ותבלינים וייצרו תבשיל עשיר, מפנק ומנחם שיחמם
מתכון מושלם לחורף, בסיר גדול ורחב ישבו להם יחדיו עוף עם בורגול מבושלים עם עשבי תיבול ותבלינים וייצרו תבשיל עשיר, מפנק ומנחם שיחמם
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
51 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 686.5 קק״ל 2746.2 קק״ל
    פחמימות 53.9 גרם 215.5 גרם
    סוכר 5.8 גרם 23.1 גרם
    שומן 24.2 גרם 96.8 גרם
    נתרן 1194.9 מ״ג 4779.5 מ״ג
    חלבון 52.1 גרם 208.5 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 57.9 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
    סידן 64.0 מ״ג 255.8 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 463.8 מ״ג 1855.3 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    687
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 686.5 קק״ל 2746.2 קק״ל
    פחמימות 53.9 גרם 215.5 גרם
    סוכר 5.8 גרם 23.1 גרם
    שומן 24.2 גרם 96.8 גרם
    נתרן 1194.9 מ״ג 4779.5 מ״ג
    חלבון 52.1 גרם 208.5 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 57.9 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 20.6 גרם
    כולסטרול 0.4 מ״ג 1.6 מ״ג
    סידן 64.0 מ״ג 255.8 מ״ג
    ברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״ג
    אשלגן 463.8 מ״ג 1855.3 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 5.0 מ״ג
    סגור

עוף עם בורגול, סוג של מדורת השבט שכל המשפחה מתגודדת מעל סיר אחד. אפשר להניח את הסיר במרכז השולחן וכל אחד יקח לעצמו את מה שהוא הכי אוהב. אל תתפלאו אם יהיו כאלה שיאכלו ישר מהסיר.

קבלו ארוחה משפחתית נפלאה שתשאיר סיר מצוחצח!

עוף עם בורגול. צילום: שניר גואטה
עוף עם בורגול. צילום: שניר גואטה
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
נעמה פלד
X

51 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

כל המרכיבים לעוף עם בורגול צילום: שניר גואטה
כל המרכיבים לעוף עם בורגול צילום: שניר גואטה
  1. בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
  2. מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
  3. מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
  4. מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
  5. מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
  6. מוסיפים את ציר העוף עם המים הרותחים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
  7. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
  8. אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
  9. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
  10. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
    מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. צילום: שניר גואטה
    מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. צילום: שניר גואטה

    עוף בורגול
    עוף עם בורגול שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים! צילום: שניר גואטה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף עם בורגול – ארוחה משפחתית מושלמת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (55)

Avatar

    Avatar
    ענת

    ראיתי שכתבת שאפשר להכין עם אורז. עדיין ללא השרייה? אותה כמות מים?תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ענת, נכון, לא צריך לשנות דבר במתכון, רק להחליף את הבורגול באורז (ללא השרייה)

    Avatar
    לילך

    יצא מעולה!! לא מצליחה להפביק לטעום.

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף ממש לקרוא, לילך!

    Avatar
    מרי

    בהחלט אנסה (: אחרי שמוסיפים את הבורגול הלא מושרה, אין צורך להוסיף עוד מים שיכסה את הבורגול?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי מרי, מוסיפים 1 ליטר מים לסיר, ראי סעיף 6 באופן ההכנה. נשמח לדעת איך יצא!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות