
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים13
עוף עם בורגול, סוג של מדורת השבט שכל המשפחה מתגודדת מעל סיר אחד. אפשר להניח את הסיר במרכז השולחן וכל אחד יקח לעצמו את מה שהוא הכי אוהב. אל תתפלאו אם יהיו כאלה שיאכלו ישר מהסיר.
קבלו ארוחה משפחתית נפלאה שתשאיר סיר מצוחצח!

מצרכים
-
4 כפות שמן זית
-
8 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
2 בצלים גדוליםקצוצים
-
5 שיני שוםפרוסות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1/2 כף בהרט
-
1 ליטר מיםיותר טעים עם ציר ירקות או עוף
-
2 כוסות בורגול דקללא השרייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
4 עלי עלי דפנה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה (לא חובה)
אופן הכנה

- בסיר גדול ורחב מחממים רק 2 כפות משמן הזית וצורבים את שוקי העוף מכל הצדדים כך שישחימו מעט (3-4 דקות). מוציאים את השוקיים מהסיר ומניחים על צלחת בצד.
- מוסיפים לאותו הסיר עוד 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד שקיפות.
- מוסיפים את השום, מערבבים ומטגנים מעט (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את שוקי העוף הצרובים. מערבבים.
- מפזרים על השוקיים את המלח, הפלפל, הפפריקה והבהרט ומערבבים.
- מוסיפים את המים (כך שיכסו את השוקיים) ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה עוד 30 דקות.
- אחרי 30 דקות מוסיפים את הבורגול עוד מלח ואת עלי הדפנה, מכסים את הסיר ומביאים שוב לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה עוד 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד עשר דקות לפני ההגשה.
- מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה. צילום: שניר גואטה עוף עם בורגול שאי אפשר להוריד ממנו את העיניים! צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
248.0
קק״ל
992.0
קק״ל
פחמימות
30.1
גרם
120.4
גרם
שומן
10.4
גרם
41.8
גרם
נתרן
1390.4
מ״ג
5561.7
מ״ג
חלבון
5.3
גרם
21.2
גרם
סיבים תזונתיים
7.3
גרם
29.1
גרם
שומן רווי
1.5
גרם
6.0
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
84.6
מ״ג
338.5
מ״ג
ברזל
2.3
מ״ג
9.0
מ״ג
אשלגן
603.1
מ״ג
2412.5
מ״ג
אבץ
1.3
מ״ג
5.4
מ״ג
תגובות (12)
העוף יצא ממש טעים
נהדר! כיף לשמוע!
יצא מצוין !!
יצא טעים מאוד מאוד