עוף שלם צלוי במחבת עם תפוחי אדמה

עוף שלם צלוי במחבת? לא תאמינו כמה זה טעים! איילת הירשמן מכינה מנת עוף נהדרת בלי להשתמש בתנור, בליווי תפוחי אדמה פריכים ושחומים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. משטחים את העוף: חותכים את העוף משני צדי עמוד השדרה שלו ואז משטחים קצת ומועכים קלות בעזרת הידיים - העוף נראה כמו ספר פתוח או כעין פרפר.
  2. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את השמן עם הפפריקה.
  3. מורחים את העוף מכל צדיו במיץ לימון ומתבלים אותו במלח ובפלפל שחור.
  4. יוצקים כמה כפות משמן הפפריקה למחבת גדולה, מחממים היטב ומניחים בה את העוף. מניחים על העוף מכסה של סיר ועוד חפץ כבד כמו קופסת שימורים וצולים כך 10 דקות.
  5. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות.
  6. מסדרים את תפוחי האדמה סביב לעוף, מתבלים אותם במלח ובפלפל שחור. ממשיכים לצלות כך את העוף ותפוחי האדמה על להבה בינונית-גבוהה בערך 45 דקות, ובכל רבע שעה הופכים את העוף, מערבבים את תפוחי האדמה ומניחים שוב את המכסה והחפץ הכבד. העוף מוכן כשהוא פריך ושחום מכל הצדדים ותפוחי האדמה פריכים ושחומים.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 318.3 קק״ל 1909.8 קק״ל
פחמימות 0.8 גרם 4.9 גרם
שומן 35.7 גרם 214.2 גרם
נתרן 519.1 מ״ג 3114.6 מ״ג
חלבון 0.2 גרם 1.4 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.4 גרם
שומן רווי 5.0 גרם 29.7 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 1.0 מ״ג
סידן 7.8 מ״ג 46.5 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג
אשלגן 195.7 מ״ג 1174.0 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody