עוף שלם בתנור עם ירקות שורש

תמרה אהרוני מכינה עוף שלם בתנור עם ירקות שורש ומשדרגת את המנה המוכרת עם משרה נהדר בניחוח הדרי. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
תמרה אהרוני מכינה עוף שלם בתנור עם ירקות שורש ומשדרגת את המנה המוכרת עם משרה נהדר בניחוח הדרי. האורחים יתפעלו וילקקו את האצבעות
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    519
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 518.5 קק״ל 3111.0 קק״ל
    פחמימות 54.0 גרם 323.7 גרם
    שומן 24.1 גרם 144.5 גרם
    נתרן 1239.8 מ״ג 7438.6 מ״ג
    חלבון 16.3 גרם 98.0 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 55.9 גרם
    שומן רווי 4.6 גרם 27.6 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 124.9 מ״ג 749.4 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 16.3 מ״ג
    אשלגן 1255.5 מ״ג 7532.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    26
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    519
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 518.5 קק״ל 3111.0 קק״ל
    פחמימות 54.0 גרם 323.7 גרם
    שומן 24.1 גרם 144.5 גרם
    נתרן 1239.8 מ״ג 7438.6 מ״ג
    חלבון 16.3 גרם 98.0 גרם
    סיבים תזונתיים 9.3 גרם 55.9 גרם
    שומן רווי 4.6 גרם 27.6 גרם
    כולסטרול 42.5 מ״ג 255.0 מ״ג
    סידן 124.9 מ״ג 749.4 מ״ג
    ברזל 2.7 מ״ג 16.3 מ״ג
    אשלגן 1255.5 מ״ג 7532.8 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
15 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות

מילוי העוף


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות.
  2. מכינים את המשרה: כותשים את שיני השום, קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומגרדים את קליפת הלימון והתפוז. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה. שמים את העוף במשרה ומשרים לפחות שעה ועד לילה במקרר.
  3. מכינים את הירקות: חותכים לקוביות גדולות את הבטטה, הגזר והדלורית. חותכים לשישיות את הבצל והשומר. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם, כותשים את שיני השום וחוצים את ראש השום לחצי.
  4. שמים את כל הירקות, עשבי התיבול ושמן הזית בתבנית צלייה גדולה ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מוציאים את העוף מהמשרה (שומרים את המשרה) ומניחים על הירקות בתבנית הצלייה.
  6. מכניסים לבטן העוף לימון וענפי טימין.
  7. צולים את העוף 15 דקות בחום 250 מעלות, מחלישים את חום התנור ל-180 וממשיכים לצלות עוד 45 דקות.
  8. בינתיים שמים את המשרה של העוף בסיר קטן ומצמצמים לחצי ליצירת רוטב.
  9. כשהעוף מוכן, מזלפים עליו מהרוטב המצומצם ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף שלם בתנור עם ירקות שורש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    רות אילוז

    תמרה, את מוכשרת ויעילה, המתכונים שלך נפלאים וטעימים. את רהוטה בהסברים

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה, רות יקרה!

      Avatar
      מירי-אוויה חן

      היפפיה מושלמת ..

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות