עושה לנו חשק: עוגת פרג מעולה של ג’אנה חן
- ג'אנה חן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1570.7 קק״ל 6283.0 קק״לפחמימות 199.8 גרם 799.1 גרםשומן 85.0 גרם 340.1 גרםנתרן 869.5 מ״ג 3477.9 מ״גחלבון 44.4 גרם 177.8 גרםסיבים תזונתיים 13.9 גרם 55.5 גרםשומן רווי 19.6 גרם 78.3 גרםכולסטרול 116.5 מ״ג 466.2 מ״גסידן 181.9 מ״ג 727.5 מ״גברזל 10.3 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 521.1 מ״ג 2084.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1571
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1570.7 קק״ל 6283.0 קק״לפחמימות 199.8 גרם 799.1 גרםשומן 85.0 גרם 340.1 גרםנתרן 869.5 מ״ג 3477.9 מ״גחלבון 44.4 גרם 177.8 גרםסיבים תזונתיים 13.9 גרם 55.5 גרםשומן רווי 19.6 גרם 78.3 גרםכולסטרול 116.5 מ״ג 466.2 מ״גסידן 181.9 מ״ג 727.5 מ״גברזל 10.3 מ״ג 41.2 מ״גאשלגן 521.1 מ״ג 2084.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 13.1 מ״גסגור
כאשר אני מכינה מתכון גאורגי, מידי פעם מתגנבת לי מחשבה האם אפשר לשלב חדש בישן ואיך אני מתאימה את המתכונים הגאורגיים לתוצרת הארץ המופלאה שלנו.
את העוגה שאשתף איתכם היום מכינים במקור עם אגוזים. אני ניסיתי להכין אותה עם פרג והתגובות היו מרגשות. מאז אני שומרת בצק עלים במקפיא, המשמש כבסיס לפרג, ומשתמשת בו לעת מצוא כשבאים אורחים או כשאני מוזמנת לחברים ורוצה להביא משהו טעים שקל להכין.
ועכשיו אשתף אתכם בניסוי המוצלח שלי.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1571 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג בצק עלים קפואעל בסיס חמאה, מופשר ע״פ הוראות היצרן
-
1 חלמון L
-
2 כפות חלב 3%
-
1 כף סוכר לבן
מלית
-
300 גרם פרג טחון
-
100 גרם חמאהחתוכה לקוביות
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית ונילאו מחית וניל
-
2 כוסות חלב 3%
-
50 גרם אגוזי מלךלא חובה
-
50 גרם צימוקים בהירים
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את המלית: בסיר בינוני מבשלים על גבי להבה נמוכה חלב, פרג, לימון, וניל וסוכר במשך 20-30 דקות או עד שהחלב מתאדה כמעט לחלוטין והתערובת נשארת לחה.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
- מקררים את העיסה במקרר (אפשר להכניס להקפאה לקצר זמן).
- מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- לבצק: עובדים עם בצק קר - פותחים את הבצק (ללא רידוד) וקורצים עיגולים בגודל 12 ס״מ.
- על אחד העיגולים מניחים 2-3 כפות גדושות מהמלית.
- על עיגול נוסף קורצים טבעת קטנה ובעזרת קצה של סכין מעצבים פסים על הבצק. מניחים את הבצק עם הפסים על הבצק עם המלית ומהדקים היטב (ראו תמונות).
- מערבבים בקערה את החלמון והחלב.
- מברישים את הבצק בחלמון, מפזרים כף סוכר ואופים (רצוי בטורבו) כ-20 דקות עד שמתקבל צבע זהוב-חום.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: בסיר בינוני מבשלים על גבי להבה נמוכה חלב, פרג, לימון, וניל וסוכר במשך 20-30 דקות או עד שהחלב מתאדה כמעט לחלוטין והתערובת נשארת לחה.
- מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
- מקררים את העיסה במקרר (אפשר להכניס להקפאה לקצר זמן).
- מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
- לבצק: עובדים עם בצק קר - פותחים את הבצק (ללא רידוד) וקורצים עיגולים בגודל 12 ס״מ.
- על אחד העיגולים מניחים 2-3 כפות גדושות מהמלית.
- על עיגול נוסף קורצים טבעת קטנה ובעזרת קצה של סכין מעצבים פסים על הבצק. מניחים את הבצק עם הפסים על הבצק עם המלית ומהדקים היטב (ראו תמונות).
- מערבבים בקערה את החלמון והחלב.
- מברישים את הבצק בחלמון, מפזרים כף סוכר ואופים (רצוי בטורבו) כ-20 דקות עד שמתקבל צבע זהוב-חום.
הכנתם את המתכון?
תגובות (12)
לא כתוב מתי משתמשים בתמצית הווניל
היי מיכל, תודה על ההערה, עדכנו את המתכון. מוסיפים את הוניל בשלב הראשון של הכנת המלית.
מתאים בול לנס קפה שלי
ניי ג’אנה למה עוד לא שלחת את הח