עושה לנו חשק: עוגת פרג מעולה של ג’אנה חן

ג׳אנה חן משלבת בין אפייה מסורתית למודרנית ומכינה עוגת פרג חגיגית. מלית רכה ומתוקה של פרג עטופה בבצק עלים מקורמל קלות. עוגה יפהפייה וקלה להכנה
ג׳אנה חן משלבת בין אפייה מסורתית למודרנית ומכינה עוגת פרג חגיגית. מלית רכה ומתוקה של פרג עטופה בבצק עלים מקורמל קלות. עוגה יפהפייה וקלה להכנה
  • ג'אנה חן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    816
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 815.7 קק״ל 3263.0 קק״ל
    פחמימות 44.8 גרם 179.1 גרם
    שומן 62.5 גרם 250.1 גרם
    נתרן 69.5 מ״ג 277.9 מ״ג
    חלבון 21.9 גרם 87.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 78.3 גרם
    כולסטרול 116.5 מ״ג 466.2 מ״ג
    סידן 149.4 מ״ג 597.5 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 298.6 מ״ג 1194.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    816
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 815.7 קק״ל 3263.0 קק״ל
    פחמימות 44.8 גרם 179.1 גרם
    שומן 62.5 גרם 250.1 גרם
    נתרן 69.5 מ״ג 277.9 מ״ג
    חלבון 21.9 גרם 87.8 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.5 גרם
    שומן רווי 19.6 גרם 78.3 גרם
    כולסטרול 116.5 מ״ג 466.2 מ״ג
    סידן 149.4 מ״ג 597.5 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.2 מ״ג
    אשלגן 298.6 מ״ג 1194.4 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור

כאשר אני מכינה מתכון גאורגי, מידי פעם מתגנבת לי מחשבה האם אפשר לשלב חדש בישן ואיך אני מתאימה את המתכונים הגאורגיים לתוצרת הארץ המופלאה שלנו.

את העוגה שאשתף איתכם היום מכינים במקור עם אגוזים. אני ניסיתי להכין אותה עם פרג והתגובות היו מרגשות. מאז אני שומרת בצק עלים במקפיא, המשמש כבסיס לפרג, ומשתמשת בו לעת מצוא כשבאים אורחים או כשאני מוזמנת לחברים ורוצה להביא משהו טעים שקל להכין.

ועכשיו אשתף אתכם בניסוי המוצלח שלי.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את המלית: בסיר בינוני מבשלים על גבי להבה נמוכה חלב, פרג, לימון וסוכר במשך 20-30 דקות או עד שהחלב מתאדה כמעט לחלוטין והתערובת נשארת לחה.
  2. מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל עד שהחמאה נמסה.
  3. מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
  4. מקררים את העיסה במקרר (אפשר להכניס להקפאה לקצר זמן).
  5. מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
  6. לבצק: עובדים עם בצק קר - פותחים את הבצק (ללא רידוד) וקורצים עיגולים בגודל 12 ס״מ.
  7. על אחד העיגולים מניחים 2-3 כפות גדושות מהמלית.
  8. על עיגול נוסף קורצים טבעת קטנה ובעזרת קצה של סכין מעצבים פסים על הבצק. מניחים את הבצק עם הפסים על הבצק עם המלית ומהדקים היטב (ראו תמונות).
  9. מערבבים בקערה את החלמון והחלב.
  10. מברישים את הבצק בחלמון, מפזרים כף סוכר ואופים (רצוי בטורבו) כ-20 דקות עד שמתקבל צבע זהוב-חום. 
שילוב בין מסורתי למודרני. צילום: נמרוד גנישר
שילוב בין מסורתי למודרני. צילום: נמרוד גנישר
תראו מה מסתתר בפנים. צילום: נמרוד גנישר
תראו מה מסתתר בפנים. צילום: נמרוד גנישר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עושה לנו חשק: עוגת פרג מעולה של ג’אנה חן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות