עם ניחוח טרופי: עוגת לימון וקוקוס קלה להכנה ונפלאה
עוגה משגעת שמזכירה קוקטייל אקזוטי - עוגת לימון וקוקוס עם סירופ לימוני וזיגוג מתקתק, אל תתנו למראה הפשוט שלה להטעות אתכם!
עוגה משגעת שמזכירה קוקטייל אקזוטי - עוגת לימון וקוקוס עם סירופ לימוני וזיגוג מתקתק, אל תתנו למראה הפשוט שלה להטעות אתכם!
- עינב חאקון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4023.0 קק״ל 4023.0 קק״לפחמימות 358.4 גרם 358.4 גרםשומן 213.9 גרם 213.9 גרםנתרן 1154.3 מ״ג 1154.3 מ״גחלבון 55.9 גרם 55.9 גרםסיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרםשומן רווי 156.5 גרם 156.5 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 257.6 מ״ג 257.6 מ״גברזל 9.7 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 1606.6 מ״ג 1606.6 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות4023
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4023.0 קק״ל 4023.0 קק״לפחמימות 358.4 גרם 358.4 גרםשומן 213.9 גרם 213.9 גרםנתרן 1154.3 מ״ג 1154.3 מ״גחלבון 55.9 גרם 55.9 גרםסיבים תזונתיים 22.1 גרם 22.1 גרםשומן רווי 156.5 גרם 156.5 גרםכולסטרול 506.4 מ״ג 506.4 מ״גסידן 257.6 מ״ג 257.6 מ״גברזל 9.7 מ״ג 9.7 מ״גאשלגן 1606.6 מ״ג 1606.6 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
הבאנו לכם מתכון של עוגת לימון וקוקוס שתרענן לכם את הקיץ, מהרו והכינו! עוגה רכה ונימוחה שבזכות הזיגוג הלימוני שמוסיפים לה, הופכת להיות גם עסיסית מבפנים. קחו לכם פרוסה או שתיים, תכינו כוס קפה או תה ותקוו שמי שבסביבה לא ירצה לחטוף לכם את הצלחת!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 4023 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
1 1/2 כוסות קמח לבן
-
3/4 כוס קוקוס טחוןמזרח מערב
-
1/2 כוס שקדים טחונים
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
2 כפות קורנפלור
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כוס שמן קוקוסמזרח מערב
-
1/2 כוס קרם קוקוסמזרח מערב
-
1/2 כוס נוזל קוקוס מרוכז וממותקמזרח מערב
-
2/3 כוס מיץ לימון
-
2 ביצים M
-
משלושה לימונים
הגשה
-
מזרח מערב
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות על תכנית אפייה.
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים: הקמח, הקוקוס הטחון, השקדים הטחונים, המלח, הסוכר, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
- מוסיפים את המצרכים הרטובים: שמן הקוקוס, קרם הקוקוס, נוזל הקוקוס, מיץ הלימון, הביצים וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. חשוב לא לערבב יותר מידי.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים ומוזגים לתוכה את תערובת העוגה. אופים בתנור במשך 50 דקות עד להתייצבות.
- בודקים שהעוגה אפויה באמצעות קיסם שמכניסים למרכז העוגה - הקיסם צריך לצאת עם מעט פירורים.
- מכינים את הסירופ הלימוני: מכניסים לסיר את מיץ הלימון והסוכר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד לקבלת מרקם סירופ אחיד.
- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים בה חורים קטנים עם קיסם ומפזרים עליה ומצדדיה את הסירופ. מניחים בצד למשך 10 דקות להטמעת הסירופ.
- מכינים את זיגוג הסוכר הלימוני: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד לקבלת מרקם סמיך. במידת הצורך, מוסיפים עוד אבקת סוכר. מקררים במקרר למשך 5 דקות ומפזרים מעל העוגה.
- מפזרים על העוגה את הקוקוס הטחון ומניחים לציפוי להתקשות. פורסים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות על תכנית אפייה.
- מכינים את העוגה: מערבבים בקערה את כל המצרכים היבשים: הקמח, הקוקוס הטחון, השקדים הטחונים, המלח, הסוכר, הקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
- מוסיפים את המצרכים הרטובים: שמן הקוקוס, קרם הקוקוס, נוזל הקוקוס, מיץ הלימון, הביצים וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים. חשוב לא לערבב יותר מידי.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה, משמנים ומוזגים לתוכה את תערובת העוגה. אופים בתנור במשך 50 דקות עד להתייצבות.
- בודקים שהעוגה אפויה באמצעות קיסם שמכניסים למרכז העוגה - הקיסם צריך לצאת עם מעט פירורים.
- מכינים את הסירופ הלימוני: מכניסים לסיר את מיץ הלימון והסוכר ומבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות, עד לקבלת מרקם סירופ אחיד.
- מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, מחוררים בה חורים קטנים עם קיסם ומפזרים עליה ומצדדיה את הסירופ. מניחים בצד למשך 10 דקות להטמעת הסירופ.
- מכינים את זיגוג הסוכר הלימוני: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד לקבלת מרקם סמיך. במידת הצורך, מוסיפים עוד אבקת סוכר. מקררים במקרר למשך 5 דקות ומפזרים מעל העוגה.
- מפזרים על העוגה את הקוקוס הטחון ומניחים לציפוי להתקשות. פורסים ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
העוגה נראית נהדרת וטעימה, האם בתוך העוגה אין סוכר כלל?
היי ענת, יש צורך בחצי כוס סוכר, הוספנו כעת לרשימת המרכיבים. תודה על עירור תשומת הלב
אין סוכר במצרכים לתערובת הבצק
היי דינה, את צודקת, יש צורך בחצי כוס סוכר, הוספנו כעת לרשימת המרכיבים. תודה על עירור תשומת הלב