סנו רקע

עשו זאת בעצמכם: פיתות מדורה עם עשבי תיבול באפייה ביתית

פיתות טעימות באפיה מדליקה שהופכת את התנור שלנו למדורה קטנה. אופים את הפיתות על תבנית לוהטת שחוממה מראש בתנור!
פיתות טעימות באפיה מדליקה שהופכת את התנור שלנו למדורה קטנה. אופים את הפיתות על תבנית לוהטת שחוממה מראש בתנור!
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    425
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 424.5 קק״ל 5518.0 קק״ל
    פחמימות 57.7 גרם 750.7 גרם
    שומן 16.3 גרם 212.1 גרם
    נתרן 936.5 מ״ג 12174.3 מ״ג
    חלבון 16.0 גרם 207.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.0 גרם 77.5 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 56.4 גרם
    כולסטרול 34.1 מ״ג 443.4 מ״ג
    סידן 190.3 מ״ג 2474.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 46.4 מ״ג
    אשלגן 253.0 מ״ג 3288.9 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 24.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    425
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 424.5 קק״ל 5518.0 קק״ל
    פחמימות 57.7 גרם 750.7 גרם
    שומן 16.3 גרם 212.1 גרם
    נתרן 936.5 מ״ג 12174.3 מ״ג
    חלבון 16.0 גרם 207.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.0 גרם 77.5 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 56.4 גרם
    כולסטרול 34.1 מ״ג 443.4 מ״ג
    סידן 190.3 מ״ג 2474.4 מ״ג
    ברזל 3.6 מ״ג 46.4 מ״ג
    אשלגן 253.0 מ״ג 3288.9 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 24.6 מ״ג
    סגור

כל ארוחה תשודרג בקלות אם תניחו על השולחן בגאווה פיתות טעימות שאפיתם לבד. איך מכינים? מחממים מראש תבנית בתוך התנור, ועל התבנית הלוהטת אופים את הפיתות. ויש גם טוויסט- מילוי משגע של גבינות ועשבי תיבול.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
ניצן סוסיד
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פיתות

מילוי


אופן הכנה

  1. לשים יחד את כל מרכיבי הבצק בעזרת וו לישה כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת , מכסים בניילון נצמד סנו סושי ומתפיחים במשך שעה.
  3. מכינים את המילוי: מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי, מחלקים את הבצק ל-25 חלקים שווים, מניחים על מגש, מכסים ומשאירים 10 דקות למנוחה.
  4. מרדדים את הבצק לעיגולים בקוטר 12 ס”מ על נייר אפייה סנו סושי.

    מרדדים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
    מרדדים את הבצק. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  5. מניחים מעט מהמילוי במרכז וסוגרים. מניחים את הפיתה המוכנה על ריבוע של נייר אפייה טבעי ‘סנו סושי’.

    סוגרים את הפיתות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
    סוגרים את הפיתות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

  6. מחממים תנור לחום של 250 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתוך התנור, עליה נבצע את האפייה.
  7. בעזרת מרית או רשת פיצה מעבירים את הפיתות לאפייה בתנור על התבנית ההפוכה שהתחממה, בכל פעם 4 פיתות.
  8. אופים במשך 8 דקות. כשהפיתות יוצאות מהתנור מברישים אותן בשמן זית, ומיד עוטפים ברדיד אלומיניום ‘סנו סושי’ כדי לשמור על הלחות והחום.
פיתות במילוי טעים במיוחד. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
פיתות במילוי טעים במיוחד. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

tip

טיפ מערכת

כיף לאפות פיתות רכות ולוהטות, אבל עוד יותר כיף לעשות זאת בלי שכל השיש מתמלא בקמח – השתמשו בנייר האפייה כמשטח עבודה ובסיום הכנת הפיתות פשוט זרקו לפח!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עשו זאת בעצמכם: פיתות מדורה עם עשבי תיבול באפייה ביתית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    karen-or Bitton

    מכל עיגול יוצרים פיתה או מ2 עיגולים שמניחים אחד על השני… כי רשום שמחלקים למספר אי זוגי 25 והכמות בכותרת היא ל 15 יחידות

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אור, תודה על עירור תשומת הלב ומתנצלים על התקלה. יוצאות 13 פיתות, כך שצריך להכין 26 עיגולים – תוקן במתכון.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות