-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3731.3 קק״ל 3731.3 קק״לפחמימות 615.7 גרם 615.7 גרםשומן 26.5 גרם 26.5 גרםנתרן 3695.9 מ״ג 3695.9 מ״גחלבון 159.2 גרם 159.2 גרםסיבים תזונתיים 160.9 גרם 160.9 גרםשומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2534.2 מ״ג 2534.2 מ״גברזל 28.1 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 17798.4 מ״ג 17798.4 מ״גאבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות3731
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3731.3 קק״ל 3731.3 קק״לפחמימות 615.7 גרם 615.7 גרםשומן 26.5 גרם 26.5 גרםנתרן 3695.9 מ״ג 3695.9 מ״גחלבון 159.2 גרם 159.2 גרםסיבים תזונתיים 160.9 גרם 160.9 גרםשומן רווי 5.7 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2534.2 מ״ג 2534.2 מ״גברזל 28.1 מ״ג 28.1 מ״גאשלגן 17798.4 מ״ג 17798.4 מ״גאבץ 9.3 מ״ג 9.3 מ״גסגור
פאי רועים לרוב עשוי מבשר טחון, אבל הוא לא יחסר לכם כאן – במקומו נשתמש בעדשים שחורות שהן דרך מעולה לצרוך חלבון וברזל. תבשיל בסגנון ראגו צמחוני ומעליו פירה, לא צריך יותר מזה.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3731 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירה
-
6 תפוחי אדמה בינונייםמבושלים בקליפתם
-
1 בטטה בינוניתקלופה ומבושלת
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
תבשיל עדשים
-
2 כוסות עדשים שחורות
-
1 בצל בינוני
-
6 שיני שוםקצוצות
-
3 גבעולי סלריקצוצים כולל העלים
-
2 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות
-
1 קופסה עגבניות מרוסקות
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כוס יין אדום יבש
-
2 כוסות מים
-
1/2 כפית אורגנו יבש
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף טימין טרי
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1 כפית סוכר לבן
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים עוד חמש דקות.
- יוצקים את היין ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך שעה.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה יחד עם הבטטה והשמן. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מעבירים את תבשיל העדשים לתבנית חסינה לחום ומעליו עורמים את הפירה ומשטיחים בעזרת לקקן או מזלג כך שהפירה מכסה את התבשיל.
- אופים במשך 30 דקות עד שפני הפאי זהובים.
- מעבירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 5 דקות נוספות להשחמה.
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומטגנים עוד חמש דקות.
- יוצקים את היין ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את העדשים ומבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך שעה.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה יחד עם הבטטה והשמן. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מעבירים את תבשיל העדשים לתבנית חסינה לחום ומעליו עורמים את הפירה ומשטיחים בעזרת לקקן או מזלג כך שהפירה מכסה את התבשיל.
- אופים במשך 30 דקות עד שפני הפאי זהובים.
- מעבירים את התנור למצב גריל ואופים במשך 5 דקות נוספות להשחמה.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן